Κλείνει από σήμερα τμήμα της οδού Αβέρωφ για τις γιορτές

Κλείνει από σήμερα τμήμα  της οδού Αβέρωφ για τις γιορτές

Κλείνει από σήμερα τμήμα της οδού Αβέρωφ για τις γιορτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3129 ΦΟΡΕΣ

Κλείνει από σήμερα έως και τις 10 Ιανουαρίου τμήμα της οδού Αβέρωφ στο κέντρο της πόλης της Ρόδου λόγω της διαμόρφωσης του χώρου έξω από τη Νέα Αγορά, η οποία θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων φέτος, ενώ τα οχήματα θα διέρχονται από την πιάτσα των ταξί μετά από αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο στάθμευσης.

Σχετική απόφαση πάρθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου και ψηφίστηκε εισήγηση που κατατέθηκε από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών.

Ειδικότερα, θα υπάρξει προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση με τον αποκλεισμό τμήματος της οδού Αβέρωφ δηλαδή του δρόμου που περνά, από τη συμβολή της οδού με την Πλατεία Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας έως τους φωτεινούς σηματοδότες. Αναλυτικότερα, τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Παπάγου και επιθυμούν να κατευθυνθούν προς την οδό 7ης Μαρτίου θα διέρχονται στην οδό μέσω της Πλατείας Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Η Πλατεία Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης/στάθμευσης των ΤΑΞΙ (πιάτσα). Ο Σύλλογος των ιδιοκτητών ταξί έχει συναινέσει με την προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση, καθώς και με την προσωρινή αλλαγή της χωροθέτησης των θέσεων ΤΑΞΙ.

Η προσωρινή ρύθμιση προβλέπει:

1. Τον αποκλεισμό τμήματος της οδού Αβέρωφ από τη συμβολή της οδού με την Πλατεία Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας έως τους φωτεινούς σηματοδότες.

2. Τον διαχωρισμό των θέσεων στάσης/ στάθμευσης των ΤΑΞΙ με την προσωρινή οδό διέλευσης των οχημάτων, η οποία θα γίνει με χρήση ελαστικών οριοδεικτών.

3. Την τοποθέτηση προσωρινής κάθετης σήμανσης με Ρ40 εντός της πλατείας για την απαγόρευση των ΙΧ αυτοκινήτων εντός της πλατείας.

4. Την τροποποίηση του προγράμματος των φωτεινών σηματοδοτών στη συμβολή των οδών 7ης Μαρτίου, Αβέρωφ και έξοδος από Πλατεία Χρ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Για το λόγο αυτό η Δ/νση Τεχνικών Έργων και Υποδομών με το υπ’ αριθμό πρωτ. 16/62803/ 19-11-2019 έγγραφό της προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, Διεύθυνση Οδικών Υποδομών αιτήθηκε την αλλαγή λειτουργίας χρονοπρογράμματος του ΚΟΜΒΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Γ. ΑΒΕΡΩΦ (ΤΑΞΙ), με αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων από την οδό Παπάγου προς την οδό 7ης Μαρτίου μέσω του σηματοδότη 3 και 4 και η διοχέτευση τους να πραγματοποιείται για τις ίδιες κατευθύνσεις μέσω του σηματοδότη

6. Όπως έχει γίνει γνωστό, το στήσιμο του «Χριστουγεννιάτικου χωριού», για πρώτη φορά φέτος θα γίνει στη Νέα Αγορά, αντί της πλατείας Δημαρχείου στην οποία γινόταν εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, φέτος, ο σχεδιασμός των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια αν και το σκεπτικό, είναι να είναι “ζωντανό” το κέντρο και να τονωθεί η αγορά.

Παρ’ όλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα σχέδια του ΔΟΠΑΡ και της Δημοτικής Αρχής για τις εκδηλώσεις, ωστόσο αναμένεται να στηθούν κιόσκια στο εσωτερικό του Μνημείου, ενώ στην εορταστική ατμόσφαιρα θα συμβάλουν κατά τις ημέρες των εορτών μπάντες, χορευτικά σχήματα κτλ.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη