Παραγράφηκε το αδίκημα πρώην ταμία του δήμου

Παραγράφηκε το αδίκημα  πρώην ταμία του δήμου

Παραγράφηκε το αδίκημα πρώην ταμία του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1007 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση ενός 49χρονου πρώην υπαλλήλου υπηρεσίας του δήμου Ρόδου, ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση περί την υπηρεσία, ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στον 49χρονο, λόγω παραγραφής.

Σημειώνεται πως ο πρώην υπάλληλος τον Μάρτιο του 2013 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος υπάλληλος εργαζόταν σε υπηρεσία του πρώην Δήμου Ιαλυσού ως ταμίας και μετά από περίπου ένα έτος στη θέση αυτή (τον Μάρτιο του 2005) διαπιστώθηκε έλλειψη ποσού περίπου 48.000 ευρώ εκ των οποίων οι 9.900 ήταν σε επιταγή.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Γιάννης Χαρίτος, είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως ο πελάτης του είχε αναλάβει την ηθική ευθύνη της υπόθεσης και είχε ζητήσει από την υπηρεσία του να του δοθεί η δυνατότητα να εργαστεί και να του κρατείται μέρος ή και ολόκληρος ο μισθός προκειμένου να καλυφθεί το ποσό αυτό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό με γνωμοδότηση του αρμόδιου νομικού συμβούλου της επιχείρησης, ωστόσο ο πρώην υπάλληλος που αρνείται ότι πήρε έστω και ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά, έχει δώσει έως τότε ποσό 4000 ευρώ και μία επιταγή των 15.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς