Έξι άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Έξι άτομα στο εδώλιο  για διακίνηση ναρκωτικών

Έξι άτομα στο εδώλιο για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα στο Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων

Με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών η οποία εξιχνιάστηκε στην Κάλυμνο και κατηγορούνται έξι άτομα, θα ασχοληθεί στην αυριανή του συνεδρίαση το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων.

Πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 31 έως 49 ετών, στα σπίτια των οποίων εντοπίστηκαν περίπου 80 γραμμάρια ηρωίνης, 10 ναρκωτικά χάπια, σύνεργα για τα ναρκωτικά καθώς και το χρηματικό ποσό των περίπου 2.500 ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2014 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με τις οποίες οι συλληφθέντες το τελευταίο διάστημα πριν τη σύλληψή τους, εμπορεύονταν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες.

Έτσι έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση αρχικά τον 43χρονο με την 40χρονη σύζυγό του αλλά και τον 31χρονο ο οποίος φιλοξενούνταν στο σπίτι τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι τον χώρο αυτόν οι τρεις κατηγορούμενοι τον χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν αλλά και να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ τακτικοί θαμώνες ήταν και άλλοι δύο άνδρες ηλικίας 40 και 36 ετών.
Οι δύο τελευταίοι υπό τις οδηγίες του 43χρονου και του 31χρονου φέρονται να έπαιρναν τα ναρκωτικά και να τα διέθεταν σε τοξικομανείς.

Στις 6 Νοεμβρίου 2014, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου πραγματοποίησαν «επιχείρηση» κατά την οποία ο 40χρονος επιχείρησε να πουλήσει ποσότητα ηρωίνης σε 49χρονο έξω από το σπίτι του ζευγαριού και συνελήφθησαν.
Ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, μέσα στην κατοικία όπου βρίσκονταν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και εντοπίστηκαν:
• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 71,7 γραμμαρίων
• 10 ναρκωτικά χάπια
• Σύνεργα χρήσης και διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης

• 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
• 2 υπολογιστές αφής (tablet)
• 8 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 2.508,60 ευρώ.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού και στο σπίτι του 40χρονου, οπού βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης 7,4 γραμμαρίων και σύνεργα χρήσης - διαμοιρασμού ναρκωτικών με υπολείμματα ηρωίνης. Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα χρήματα και τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και σε βαθμό πλημμελήματος για απόπειρα προμήθειας ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, για τις οποίες και θα λογοδοτήσουν ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών