Σήμερα θα γίνουν στον δήμο οι δημοπρασίες των παραλιών

Σήμερα θα γίνουν στον δήμο  οι δημοπρασίες των παραλιών

Σήμερα θα γίνουν στον δήμο οι δημοπρασίες των παραλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 901 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, οι δημοπρασίες για την εκμίσθωση των παραλιών για τη φετινή σεζόν.
Οι δημοπρασίες, που θα λάβουν χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από τις 9:00 το πρωί, αναμένεται να προσελκύσουν υψηλό ενδιαφέρον στις τάξεις των δραστηριοποιούμενων στις παραλίες, λόγω της «συρρίκνωσης» της φετινής τουριστικής περιόδου.


Σύμφωνα με την περίληψη διακήρυξης για τις δημοπρασίες που δημοσιεύτηκε, φέτος τα πόστα ανέρχονται στα 204 και αφορούν βέβαια σε ομπρέλες, θαλάσσια μέσα αναψυχής (ΘΜΑ) και καντίνες. Επίσης, γύρω στις 75-80 είναι οι προτιμησιακές αιτήσεις.
Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη, λοιπόν, εκτίθεται σε πλειοδοτικό, φανερό και προφορικό διαγωνισμό (δημοπρασία) η παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας των χώρων που παραχωρούνται στις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος (βλ. παρακάτω), για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, δηλαδή εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων και λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται όπως έχει ήδη γίνει γνωστό για τρία χρόνια, δηλαδή έως 31/12/2022. Οι προτιθέμενοι να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, για να γίνουν δεκτοί σεαυτή, θα πρέπει να προσκομίσουν μία σειρά από δικαιοληγιτικά.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και οι τιμές βάσει των οποίων θα ενοικιστούν τελικά οι παραλίες καθώς υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή, μετά και από εντολή του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, έχει κάνει γνωστό ότι αυτές θα είναι μειωμένες σε ποσοστό 60% και άνω σε σχέση με πέρυσι.

Σημειώνεται ότι τα πόστα που δημοπρατούνται σήμερα αφορούν τις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος, δηλαδή από το «Έλλη» μέχρι την Ιξιά και την Ιαλυσό, το «Ζέφυρος», την Αγία Μαρίνα, το Sunwing, το Φαληράκι, την Καλλιθέα, τις «Αμμούδες» και το «Άντονι Κουίν». Ακόμη, στην Κρεμαστή, τις Φάνες, τον Μονόλιθο και βέβαια την Τσαμπίκα.

Διαβάστε ακόμη

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Στη Ρόδο για το Κτηματολόγιο και τα δικαστήρια ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο