serreslife

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση στο πάρκο της πλατείας Ειρήνης στα παλιά σφαγεία.
Οι κάτοικοι της περιοχής με ιδιαίτερο μεράκι διοργάνωσαν εκδηλώσεις ζωγραφικής και αναβίωσαν παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια. Αφού καθάρισαν το χώρο, έβαψαν τους τοίχους, ομόρφυναν την περιοχή, κάλεσαν κυρίως μικρά παιδιά, να ζωγραφίσουν, να διασκεδάσουν και να παίξουν απολαμβάνοντας το καθαρό περιβάλλον που δημιούργησαν.

Οι ενεργοί πολίτες με εθελοντική δουλειά και πολύ μεράκι απέδειξαν πως μπορούν να φροντίζουν τη γειτονιά τους και να βοηθούν στη διατήρηση της καθαριότητας.
Σε δηλώσεις τους, αφού ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Αντιδήμαρχο Έργων Ηλία Γκότση και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Γιώργο Δούκα για την βοήθεια που τους πρόσφεραν, αναφέρθηκαν στο καθήκον που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες, προκειμένου να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον στο οποίο ζουν.
Η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων αποτελείται από τους:
Γιώργο Νίγδελη, Στέλλα Μποζάκη, Παναγιώτης Δανιήλ τ. Β, Παναγιώτης Δανιήλ τ.Π, Πέτρος Δανιήλ, Βούλα Καζάκη, Αθανασία Μποζάκη, Σούλα Δουλάκη, Αλέκα Δημητριάδου, Λεοντίνα Γκαρέτσα,  και Απόστολος Κουσίνα.

Την εκδήλωση επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, συνεχάρη τους διοργανωτές, λέγοντας ότι « η σημερινή σας ενέργεια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες αφού για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο καθαρό και ανθρώπινο, δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια του Δήμου και των υπηρεσιών του, αλλά απαιτείται η φροντίδα και η μέριμνα των πολιτών». Τέτοιες εκδηλώσεις, συνέχισε, ο κ. Αγγελίδης βοηθούν τα μικρά παιδιά και αυριανούς ενεργούς πολίτες να κατανοήσουν τη σημασία να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον αφού πρώτα φροντίζουν και οι ίδιοι γι' αυτό. Έτσι μέσα από τέτοια παραδείγματα τα παιδιά γίνονται πιο ευαισθητοποιημένα για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.
Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Γεωργούλας, ο οποίος δέχθηκε τις ευχαριστίες της οργανωτικής επιτροπής, αφού ήταν ο Δήμαρχος ο οποίος δημιούργησε το πάρκο Ειρήνης στην περιοχή των παλιών σφαγείων.
Τις εκδηλώσεις της πλατείας Ειρήνης στήριξαν με χορηγίες Σερραίοι επιχειρηματίες.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κόλλια -Τσαρουχά Μαρίας και της Ουνέσκο Σερρών.
Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε το βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: