serreslife

Την απρόσκοπτη προσφορά του στους συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη από φαρμακευτικά προϊόντα συνεχίζει από το 2012 το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σερρών. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης κ. Αγιανίδου Σταυρούλα και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αργύρης Ρόντσης ανακοίνωσαν τη συνέχεια του θεσμού αλλά και την προσθήκη μιας διπλωματούχου η οποία θα εξυπηρετεί τους ωφελουμένους ενώ επεκτείνεται και το ωράριο λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την Αγιανίδου: «Το κοινωνικό φαρμακείο συνεχίζει έχει μία πολύ επιτυχημένη πορεία, φιλοδοξούμε να το κάνουμε κάθε μέρα όλο και καλύτερο. Αυτή την στιγμή έχουμε να προσθέσουμε στην λειτουργία του μία κυρία που είναι διπλωματούχος που θα προσφέρει τι υπηρεσίες του για τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Επομένως διευρύνετε το ωράριο κατά το οποίο μπορούν να παίρνουν τα φάρμακα τους, από τις 10-2 θα υπάρχει διπλωματούχος που θα δίνει τα φάρμακα όπως πρέπει στους ωφελούμενους. Έχουμε και άλλα σχέδια φιλοδοξούμε να εντάξουμε το κοινωνικό φαρμακείο σε ένα καινούργιο πρόγραμμα».

«Το κοινωνικό φαρμακείο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα φτώχειας και από ενδυναμώθηκε μέσω του Δήμου φυσικά, υπήρχαν δύο φαρμακοποιοί, υπήρχε ψυχολόγος και είχε επανδρωθεί με ένα τέτοιο σύστημα να δώσει ένα πολύ μεγάλο επίπεδο παροχών υπηρεσιών στους πολίτες. Λειτουργεί κατά κύριο λόγο παρέχοντας υπηρεσίες στους Σερραίους πολίτες οι οποίοι έχουν την ανάγκη. Όπως ξέρετε υπάρχει εγκύκλιος η φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα εξακολουθήσει να έχει την ανάγκη των κοινωνικών φαρμακείων διότι ορισμένα φάρμακα τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα θα γίνονται από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων και γνωρίζετε πολύ καλά υπάρχουν ελλείψεις, αυτές τις ελλείψεις όποτε χρειάζεται θα τις καλύπτουμε εμείς. Προσδοκούμε να εξυπηρετούμε τον ίδιο όγκο των ασθενών και συγχρόνως όπου υπάρχει ανάγκη να εξυπηρετούμε και άλλες κοινωνικές ομάδες. Είναι μία δουλειά πολύ οργανωμένη και βοηθάει τους πολίτες και εμάς ως κλάδος, κάθε μήνα εξυπηρετούνται 200 άτομα», μας δήλωσε από την πλευρα του ο κ. Ρόντσης.

Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Διαβάστε επίσης: