serreslife

Όλες τις λεπτομέρειες για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Δήμου Σερρών έδωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον αρμόδιο για το θέμα αντιδήμαρχο Παύλο Μυστακίδη. Ο κ. Αγγελίδης τόνισε ότι πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση που είχε κατατεθεί από το ΤΕΘΑ στις 28 Ιουλίου, κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων του στις Σέρρες. Αυτή η πρόταση προβλέπει και τη διεκδίκηση από το ΤΕΘΑ του 10 % επί των καθαρών κερδών από  οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα πραγματοποιηθεί εντός των πρωην στρατοπέδων.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Σερρών τόνισε: «Να υπενθυμίσω ότι για το αίτημα αυτό που είχαν καταθέσει το καλοκαίρι, όταν τους επισκεφτήκαμε στις 13 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και τους καταθέσαμε τη μελέτη βιωσιμότητας που μας είχαν ζητήσει, είχαμε απαντήσει ότι εφόσον υπάρξουν εμπορικές δραστηριότητες και αν υπάρξουν καθαρά κέρδη, μπορεί ο στρατός να συμμετέχει σε αυτά με ένα ποσοστό».

Όσον αφορά τις αποθήκες πυρομαχικών στο Λευκώνα, αναμένεται να γίνει σχετική πρόταση από τον Ιππικό όμιλο, ώστε να παραχωρηθούν κατά χρήση. «Υπάρχει αίτημα του Ιππικού Ομίλου Σερρών προς το ΤΕΘΑ για να του παραχωρηθεί κατά χρήση ο συγκεκριμένος χώρος για πολλά χρόνια. Αίτημα, που από ότι μας είπαν, θα γίνει αποδεκτό», σημείωσε ο κ.Αγγελίδης.

Πάντως, και οι δύο δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμφωνία. «Πρόκειται για διακόσια ογδόντα πέντε (285) στρέμματα, από τα οποία σαράντα πέντε (45) τα πολεοδομήσαμε και θα μείνουν στην κυριότητα του ΤΕΘΑ, ενώ τα διακόσια σαράντα (240) θα περιέλθουν στην πλήρη κυριότητα του Δήμου Σερρών. Είναι τεράστιες εκτάσεις μέσα στον αστικό ιστό της πόλης των Σερρών, τις οποίες θα αξιοποιήσουμε μέσω προγραμμάτων», είπε ο δήμαρχος Σερρών, ενώ από την πλευρά του ο Παύλος Μυστακίδης τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι πετύχαμε τον στόχο μας που δεν ήταν άλλος από το να δώσουμε στον Σερραίο δημότη μία έκταση 240 στρεμμάτων».

Τέλος, ο κ.Αγγελίδης «πήρε πίσω» και τη δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν, με την οποία χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο Δήμο Σερρών. Χαρακτηριστικά είπε: «Θα ήθελα να τονίσω τη συνέπεια των λόγων του στη Βουλή. Κράτησε το λόγο του.»

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Δείτε το σχετικό βίντεο από το TV Επιλογές:

Διαβάστε επίσης: