serreslife

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υπογραφή της σύμβασης Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την υλοποίηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Νομό Σερρών, μετά την ένταξή της στον άξονα Προτεραιότητας "Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη".

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 33 εκατ. ευρώ, θα προέλθει από κοινοτικά κονδύλια ύψους 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ το υπολειπόμενο ποσό θα καλυφθεί από κεφάλαια - είτε ίδια είτε τραπεζικό δανεισμό- που θα εξασφαλίσει ο ανάδοχος, το σχήμα εταιρειών Intrakat - Αρχιρόδον – Envitec.

Να σημειωθεί ότι η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων Σερρών διαθέτει δυναμικότητα 63.000 τόνων ανά έτος.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων που εντάσσεται στο  ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς τέλη Νοεμβρίου το ΣΔΙΤ Ηπείρου,προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε  χρηματοδότηση 20,7 εκατ. ευρώ από πόρους του νέου ΕΣΠΑ  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη".

Έστω, μετά από σχεδόν δύο χρόνια από την ανάδειξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αφότου πραγματοποιήθηκε κυβίστηση σε σχέση με τις ΣΔΙΤ, η έναρξη υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Πηγή: capital.gr - Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Διαβάστε επίσης: