News Local ΥΠΑΜ: Η αναβάθμιση «Ε. Φλωράκης» συνδέεται με συνεργασία με Γαλλία

ΥΠΑΜ: Η αναβάθμιση «Ε. Φλωράκης» συνδέεται με συνεργασία με Γαλλία

Η αναβάθμιση του ρόλου και η ενίσχυση της θέσης της Κύπρου εντός των αμυντικών μηχανισμών ΕΕ καθώς και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Άμυνας, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης. Παράλληλα, σημείωσε πως εντός του 2019 μελετάται η επέκταση της Ναυτικής Βάσης Ευάγγελος Φλωράκης, η οποία, όπως επιβεβαίωσε, συνδέεται με την αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία αλλά και με την αναβάθμιση του σταθεροποιητικού ρόλου της Κύπρου εντός Ένωσης.
 
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για τον απολογισμό του Υπουργείου για την περίοδο Μαρτίου 2018 με Μαΐου 2019, ο Υπουργός απάντησε πώς χειρίζεται τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, τονίζοντας πως δεν τις αντιμετωπίζουν με τον τρόπο που θα ήθελε η Τουρκία, προκαλώντας επεισόδιο που θα δημιουργούσε ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή. Σημείωσε πως με ψυχραιμία και με σύνεση η Κυβέρνηση δίνει βαρύτητα σε συντονισμένες ενέργειες για να ληφθούν τα απαραίτητα πολιτικά και νομικά μέτρα για αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών.
 
Ερωτηθείς για το θέμα της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ, είπε πως η πρόθεση είναι εκεί και προωθείται αυτή η άρση, με βάση και με τα όσα ο ίδιος διαπίστωσε κατά τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ. Σημείωσε πως η ουσία της άρσης του λεγόμενου εμπάργκο είναι πως όταν γίνει κατορθωτή, ουσιαστικά θα φύγει ένα εμπόδιο στην προσπάθεια αναβάθμισης των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Από την άλλη, πρόσθεσε, είναι αλήθεια πως η Κυπριακή Δημοκρατία κατευθύνεται σε συνεργασία και σε άλλους τομείς ανεξαρτήτως εξοπλισμού.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν η επέκταση της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» θα υλοποιηθεί ως έργο υποδομής ή ως έργο που θα αναβαθμίζει την αμυντική γραμμή της Κύπρου, είπε πως ο πραγματικός στόχος είναι να γίνεται το ένα βήμα μετά το άλλο, και  για το 2019 ο βασικός στόχος είναι ο σχεδιασμός της επέκτασης της Βάσης.
 
Σε ερώτηση αν έχει σχέση με την πρόσφατη υπογραφή αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία, ο Υπουργός επιβεβαίωσε πως συνδέεται. Πρόσθεσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της ΕΕ και λαμβάνοντας ενεργά μέρος στην PESCO έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών ώστε να προσφέρει και σε εκείνο τον τομέα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλες χώρες. Μέλημα μας είναι να έχουμε αυτές τις υποδομές τις οποίες θα χαίρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, θα χαίρεται η ΕΕ στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής και στο τέλος να καταστεί σαφές σε όλους ότι η Κύπρος έχει ρόλο να παίξει σε αυτή την περιοχή», είπε.
 
Όσον αφορά την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου, ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στους έξι κύριους πυλώνες δραστηριότητας του Υπουργείου στους οποίους στηρίχθηκαν οι στρατηγικές επιδιώξεις. Ο 1ος αφοράς την ενίσχυση των Διακρατικών Δεσμών και Ενδυνάμωση Σχέσεων Αμυντικής Συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με άλλα Κράτη. Ο 2ος Πυλώνας την Ενδυνάμωση της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. Ο 3ος αφορά τη Μεταρρύθμιση, την Αναδιοργάνωση και την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας  του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς. Ο 4ος αφορά την ισχυροποίηση Αποδοτικής Αξιοποίησης Διαθέσιμων Δημοσιονομικών Πόρων και την Ενίσχυση του Προϋπολογισμού, ο 5ος την απλοποίηση και Βελτίωση του Νομοθετικού και Κανονιστικού Πλαισίου και ο 6ος την ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού.
 
Σε σχέση με τον 1ο Πυλώνα, το Υπουργείο κινείται σε 4 βασικούς Άξονες. Ο 1ος Άξονας αφορά την ενίσχυση της εξωστρεφούς πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την προώθηση περιφερειακών συνεργασιών, με τέτοιο τρόπο ώστε πλέον να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στις προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
Μεταξύ άλλων είπε εκτός από τις ουσιαστικές και παραγωγικές σχέσεις με την Ελλάδα, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση τριμερών συνεργασιών Κύπρου- Ελλάδας – Ισραήλ και Κύπρου- Ελλάδας – Αίγυπτου.
Επιπρόσθετα, σε διμερές επίπεδο, εδραιώθηκαν οι υφιστάμενες σχέσεις και αναπτύχθηκαν νέες συνεργασίες με σημαντικές χώρες όπως η Γαλλία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η  Ιταλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Ιορδανία και ο Λίβανος.
 
Ο κ. Αγγελίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έγγραφη επιβεβαίωση της πρόθεσης Κύπρου και Γαλλίας, πριν μια εβδομάδα στο Παρίσι, για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.
 
Ο 2ος άξονας αφορά την αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, με πρώτο βήμα την τοποθέτηση, για πρώτη φορά, Ακόλουθου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον η οποία, αποτελεί κοινή απόφαση των 2 χωρών και ως συνέχεια της υπογραφής της Δήλωσης Πρόθεσης των ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ. Ο 3ος Άξονας έχει να κάνει όπως είπε με την ενίσχυση των σχέσεων με την ΕΕ, η στήριξη της προσπάθειας για την Ενιαία Αμυντική Πολιτική και Στρατηγική της Αυτονομίας και η Ενεργότερη Εμπλοκή σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας στην Άμυνα.
 
«Οι προσεκτικές κινήσεις της Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, ενίσχυσαν τον ρόλο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την μετέτρεψαν σε ένα αξιόπιστο παράγοντα σταθερότητας, περιφερειακό πυλώνα συνεργασίας και συνεισφορέα ασφάλειας στην περιοχή», τόνισε.
 
Ο 4ος Άξονας αφορά την Έρευνα και Διάσωση, και όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει καταστεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα σύγχρονα, κέντρα στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι η συνεχής ενίσχυση του ρόλου αυτού και προς τον σκοπό αυτό έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε προώθηση Μνημόνιο Συνεργασίας με την Αίγυπτο, επέκταση της υφιστάμενης Συμφωνίας Ναυτικής Ε-Δ με την Ελλάδα, και η επιχειρησιακή πιστοποίηση του Κέντρου Ελέγχου Δορυφορικών Συναγερμών.
 
Αναλύοντας τον 2ο Πυλώνας Δραστηριοτήτων, της Ενδυνάμωσης της Επιχειρησιακής Ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, ο κ. Αγγελίδης είπε πως κύρια επιδίωξή είναι όπως η ΕΦ καταστεί ευέλικτη, αξιόμαχη και αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη τεχνολογικά και οργανωτικά σύγχρονη. Για την επίτευξη του στόχου, συνέχισε, προχώρησαν ενέργειες σε τέσσερις κύριες ενότητες δράσεων. Πρώτη ενότητα είναι ο καθορισμός ορθολογικής, μελετημένης βάσης εκπόνησης και υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς.
 
Η 2η Ενότητα αφορά την συνεχή συνεκπαίδευση των στελεχών, των ΣΥΟΠ και των οπλιτών με άλλες ένοπλες δυνάμεις που παίζουν καταλυτικό και ρυθμιστικό ρόλο στον τομέα της Άμυνας. Η 3η Ενότητα την ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού της Εφεδρείας - Εθνοφυλακής, με ωφελιμότερη αξιοποίηση του χρόνου των παρουσιάσεων, με την εφαρμογή στο νέο Σύστημα Πρόσκλησης των Εφέδρων, του  θεσμού του «εθελοντή εφέδρου»  των «εθελοντικών παρουσιάσεων» και του «Ανοικτού Πεδίου Βολής». Επίσης, η 4η Ενότητα, όπως είπε ο Υπουργός έχει να κάνει με τον σχεδιασμό για αναβάθμιση της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης» καθώς και της Αεροπορικής Βάσης «Αντρέας Παπανδρέου».
 
Οσον αφορά τον 3 Πυλώνα Δραστηριοτήτων για τις μεταρρυθμίσεις,  είπε πως οι δράσεις θέτουν τον πολίτη στο επίκεντρο και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου και της ΕΦ, στην απάλειψη της γραφειοκρατίας και στην απλοποίηση διαδικασιών. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για αναβάθμιση του διοικητικού πλαισίου του Υπουργείου, υλοποιήθηκε η απόφαση για μετακόμιση του ΥΠΑΜ στο νέο κτήριο, αναδιοργανώνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες στις Στρατολογικές Υπηρεσίες με σκοπό την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών και από τον Μάρτιο 2019, έχει λειτουργήσει το νεοσυσταθέν Κέντρο Υποστήριξης και Μηχανογράφησης του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο στηρίζει τη Στρατολογία, την Επιστράτευση, καθώς και τη σύνδεση του Υπουργείου με άλλες κρατικές Υπηρεσίες.
 
Επίσης, δημιουργήθηκε εφαρμογή για έξυπνα κινητά για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των νεοσύλλεκτων, των εφέδρων, του στρατιωτικού προσωπικού, των μαθητών Παραγωγικών Σχολών και του κοινού.
 
Αναφερόμενος στον 4ο Πυλώνα Δραστηριοτήτων ο κ. Αγγελίδης είπε πως για την ενίσχυση της απόδοσης των οικονομικών πόρων και του Προϋπολογισμού, έχουν ήδη προχωρήσει σε νοικοκύρεμα των δαπανών και στην απλοποίηση των διαδικασιών των Προσφορών. Η υλοποίηση του Προϋπολογισμού για το 2018 ανήλθε στα €376 εκ. περίπου, ήτοι ποσοστό 95% του προϋπολογιζόμενου ποσού.
 
Όσον αφορά τον 5ο πυλώνα του Σχεδίου Δράσης, την απλοποίηση και βελτίωση του Νομοθετικού και Κανονιστικού Πλαισίου, είπε πως το Υπουργείο προωθεί νομικές τροποποιήσεις στη βάση των εμπειριών που έχει συλλέξει από την πρακτική εφαρμογή τους με στόχο την επίλυση προβλημάτων του προσωπικού.
  
Για τον 6ο Πυλώνας Δραστηριοτήτων που αφορά την ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού, είπε πως το Υπουργείο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ικανοποίηση αιτημάτων του προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και επιλύθηκαν ζητήματα που εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα οποία προέκυψαν μετά από ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί, στον άξονα αυτό, ότι από τον από τον περασμένο Οκτώβριο εφαρμόστηκε δοκιμαστικά το πρόγραμμα παρασκευής και διάθεσης έτοιμου φαγητού από ιδιωτικό οικονομικό φορέα, σε Στρατόπεδα και Φυλάκια της Επαρχίας Λάρνακας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων για την ΕΦ, αλλά και για τις οικογένειες των Εθνοφρουρών, με την αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού, καθώς και την απαλλαγή των Μονάδων από σημαντικό φόρτο εργασίας που ήταν εκτός της αποστολής τους. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής είπε, ήταν θετικά, γι΄ αυτό εξετάζεται επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Επαρχίες.
 
Τέλος, σε σχέση με τους κυριότερους στόχους του υπόλοιπου 2019, ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην επέκταση της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης», την Εκπόνηση Μελέτης και την Χρηματοδότηση και Συνεργασία με φίλιες χώρες, στην ενδυνάμωση των σχέσεων με άλλες χώρες, στην υλοποίηση του εξοπλιστικού Προγράμματος που έχει βάθος 8ετίας, στην εκπόνηση μελέτης που αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του Υπουργείου, στην δρομολόγηση ενεργειών για την απρόσκοπτη λειτουργία των Πεδίων Βολής Ξυντούς, και Καλού Χωριού, στην δρομολόγηση ενεργειών για προμήθεια – εγκατάσταση συστήματος επιτήρησης στην Γραμμή Αντιπαράταξης, στην περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμογών για έξυπνα κινητά, που να στηρίζουν τα στελέχη στην εργασία τους και στη σύσταση Δεξαμενής Σκέψης για την αξιοποίηση γνώσεων και εμπειριών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
SIGMALIVE
Τελευταία Νέα
Powered by
Ήχησε το 112 σε περιοχές της Ελλάδας - Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες Γερμανία: «Δεν δεχόμαστε ότι η Κίνα επιδιώκει στενότερες σχέσεις με τη... ΥΠΑΝ: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών Ερντογάν: Θα συζητήσουμε βελτίωση σχέσεων μας με Μητσοτάκη στην Άγκυρα EE: Έρχονται πιο αυστηρές υποχρεώσεις για πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Παρίσι: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό... Reuters: Μήνυμα στο Ιράν για αποκλιμάκωση έστειλε η Δύση μέσω Τουρκίας ΚΕ: Υλοποιήθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με πρόοδο στο Κυπριακό Ο ΥΠΕΞ Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο... Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν ενεπλάκησαν στις εκρήξεις στο Ιράν Γαλλία: Άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί έξω από το ιρανικό προξενείο στο... Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο υπόδικος που είχε αποδράσει Τουρκία: Ανακοινώνει ενίσχυση ερευνών στη Μεσόγειο Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεών μας Χτύπημα από Anonymous στον ισραηλινό στρατό: Χακάραμε 250.000 έγγραφα των... Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά πλησίον της Μονής Σταυροβουνίου G7: Ζητάει «να εμποδισθεί μια νέα κλιμάκωση» μετά τις εκρήξεις στο Ιράν Σαν σήμερα πριν 25 χρόνια εγκαινιάστηκε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας... Συζήτηση για τα 20 χρόνια από το Δημοψήφισμα-Συμπεράσματα και... Π. Χρυσοστόμου: Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο Ο Μπεν Γκβιρ υπαινίσσεται ισραηλινή ευθύνη για το πλήγμα στο Ιράν Το Κρεμλίνο καλεί το Ισραήλ και το Ιράν σε αυτοσυγκράτηση Κρατούμενος απέδρασε από τις Κεντρικές Φυλακές- Είχε συλληφθεί για... Διοικητικά πρόστιμα €360.000 επέβαλε η ΕΚΚ στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds Τατάρ: «Μάταιη ρητορική η διασύνδεση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ με Κυπριακό» Βρετανοί αναλυτές διερωτώνται: Η αρχή ή το τέλος των ισραηλινών αντιποίνων Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται στρατεύματα στην περιοχή του Ντονέτσκ ΚΕ για μεταφορά πυραύλων από βάσεις:«Δεν υπάρχει τέτοια άδεια, ούτε... Ιράν: «Σιγή ιχθύος» από Ραϊσί για την επίθεση του Ισραήλ Υπ. Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι... Αποζημίωση €4.220.000 σε ιδιοκτήτρια ακινήτου για απαλλοτρίωση στη Λάρνακα Η Βρετανία καλεί για άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή Τα δύσκολα στην ΤΑ μετά τις 9 Ιουνίου, λέει η ΠτΒ και καλεί σε εγρήγορση Το Κατάρ σκοπεύει να πάψει να μεσολαβεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς; Φινλανδία: Ζητάει ευρωπαϊκή βοήθεια για την εισροή μεταναστών από τη Ρωσία Ανακοίνωση ΣΑΚ για τις φημολογίες σε σχέση με τον τρόπο αποζημίωσης... Αντιμέτωπος με κατηγορίες για τρομοκρατία ο 16χρονος που μαχαίρωσε επίσκοπο Οι Δήμοι με τις περισσότερες ενστάσεις για μετακίνηση ψηφοφόρων (ΒΙΝΤΕΟ) Μια συλλογή από PREMIUM MIXERS εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά ΥΠΑΝ: Επτά διευκρινίσεις για βία και παραβατικότητα στα σχολεία Kim Kardashian: Ο λόγος που την κοροϊδεύουν οι θαυμαστές της Πρίγκιπας William: Η υπόσχεση που έδωσε για την Kate Middleton AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια Ιρανός αναλυτής: «Άτομα που διείσδυσαν στο Ιράν χρησιμοποίησαν μίνι drones» Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ Χειροπέδες σε δύο γυναίκες στην Αγία Νάπα - Στην κατοχή τους κλοπιμαία Άγρια καταδίωξη και σύλληψη 22χρονου στην Πάφο – Επιτέθηκε σε Αστυνομικό Έτρεχε με 106 χλμ. σε κατοικημένη περιοχή 22χρονος - Θετικός σε νάρκοτεστ ΝΥ: Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά
Στιγμιότυπα: Η νίκη της Δόξας που της δίνει ελπίδες! «Πάμε για όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος» «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έχω την τακτική μου» «Δώσαμε ευκαιρία σε κάποια παιδιά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε» «Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια μας...» Στιγμιότυπα: Έτσι νίκησε τον Εθνικό ο Οθέλλος Ο Λεσόρ αισθάνθηκε αδιαθεσία και έμεινε εκτός Δόξα-Νέα Σαλαμίνα 1-0: Κέρδισε και έχει μαθηματικές ελπίδες! Οθέλλος - Εθνικός 2-1: Του τερμάτισε το σερί! Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου! Όχι Μπάγερν - Αυτήν την ομάδα προτιμά ο Ζιντάν! AEK / Όλοι μέσα Στο -1 μετά από βαριά «καμπάνα» - Υποβιβάζεται έπειτα από 35 χρόνια η... Υπεράσπισε την τιμή της Bundesliga με φοβερό... τρολάρισμα! «Γλυκοκοιτάζει» τον ντε Γιονγκ, 70 εκατ. ευρώ ζητάει η Μπαρτσελόνα ΒΙΝΤΕΟ: Πλάνα από την προπόνηση της Ομόνοιας! Τιμήθηκε ο... 300άρης Κυριάκου! «Σημασία έχει η αντίδραση - Μπορούμε το πρωτάθλημα, αν...» «Ήθελα να πάρω τον Τζολάκη να τον ρωτήσω για τα πέναλτι» Ο... ορισμός του penalty-killer!
Δείτε όσα είπε η Έλλη Στάη για τη γυναικεία ομορφιά και τα δικά της μυστικά Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε η αδελφή της τραγουδίστριας Χριστίνας Μηλιού Ο Παπανώτας είπε πως τον... έφαγαν «οι βεδουίνοι της πολιτικής» Ιωάννα Τούνη: Σχολίασε τον πανευρωπαϊκό έλεγχο παραπλάνησης των influencers Η Μελέτη μίλησε με τον Σρόιτερ για την απόφασή της να ασχοληθεί με την... Δείτε πως αντέδρασε η Λάσπα όταν έμαθε για το φινάλε της εκπομπής της... H Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους πάντες στο farewell πάρτι για την ελληνική... Η Χριστίνα Μπόμπα πόζαρε ημίγυμνη και απάντησε στα πικρόχολα σχόλια Η Τσιμτσιλή σήμερα έκανε μια ανακοίνωση καθώς μίλησε με τον Παπανώτα Survivor: Αποφάσισε να αποχωρήσει τελικά ο James Καφετζής Οι Πανθέοι: Μια τραγωδία θα χτυπήσει τη Νίνα και τον Λουκά [τρέιλερ] Οι αστρολογικές προβλέψεις της Παρασκευής 19 Απριλίου 2024
Top