Επιχειρείν

Η Πετρολίνα πρώτη στο Βασιλικό

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων η μετακίνηση των εγκαταστάσεων τησ στο νεο τερματικό στο Βασιλικό

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, που έχουν γίνει ποτέ από κυπριακή εταιρεία, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι δημοσιογράφοι, στη διάρκεια ξενάγησής τους, στις νέες εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών Πετρολίνα στο νέο τερματικό καυσίμων στο Βασιλικό. Με τη διορατικότητα και τον δυναμισμό που τη χαρακτηρίζει, η Πετρολίνα πρωτοπορεί και πάλι με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεών της από τη Λάρνακα, αφού είναι η πρώτη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Κύπρο που επένδυσε σε υποδομές αποθήκευσης και διαχείρισης υγρών καυσίμων στο Βασιλικό.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Κωστάκης Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας, τόνισε: «Φιλοσοφία μας διαχρονικά είναι να είμαστε πάντοτε αυτάρκεις. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι τα χρονοδιαγράμματα που υπεγράφησαν με το κράτος θα τηρηθούν, εφόσον και οι σχετικές άδειες δοθούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα». Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Πετρολίνα, κ. Ντίνος Λευκαρίτης, ανέφερε ότι οι Εγκαταστάσεις στο Βασιλικό είναι τεχνολογίας ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τελευταίου τύπου, με πλήρη αυτοματοποίηση του τερματικού, με νέες τεχνολογίες πρόσθετων (additives) που δίνουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα.


Η παρουσίαση των Εγκαταστάσεων έγινε από τον Γενικό Διευθυντή Επιχειρήσεων της Πετρολίνα, κ. Δημήτρη Μαυρομίχαλο, ο οποίος ανέφερε ότι η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα €80 εκατομμύρια, και οι νέες εγκαταστάσεις ολοκληρώνονται εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν από την αρχή τεθεί, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019.


Μέσω του μεγαλεπήβολου αυτού έργου θα παρέχεται η πλέον σύγχρονη και άμεση εξυπηρέτηση τόσο στις φορτοεκφορτώσεις όσο και στη διανομή. Στο τελικό της μάλιστα στάδιο θα υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτεται ολόκληρη η Κύπρος, αλλά και διεθνείς αγορές.


Το τερματικό της Πετρολίνα στο Βασιλικό, με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου, θα αποτελείται από 18 δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 113.000 κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, 77.000 κυβικών μέτρων περισσότερο απ' ό,τι οι εγκαταστάσεις της στη Λάρνακα.


Εξίσου σημαντικά είναι όλα τα σύστημα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας με τα οποία έχει κατασκευαστεί η εγκατάσταση.