Η ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου θα λάβει το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς (Desert Palm Achievement Award) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Παλμ Σπρινγκς.

Παρουσιάστρια στο γκαλά απονομής των βραβείων, στις 3 Ιανουαρίου στο Παλμ Σπρινγκς θα είναι η συμπρωταγωνίστριά της Έμα Στόουν.

Το 30ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην πόλη στη νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ διοργανώνεται από τις 3 έως τις 14 Ιανουαρίου 2019.

«Στην ταινία "The Favourite" η Ολίβια Κόλμαν κλέβει την παράσταση ως εύθραυστη και απόμακρη βασίλισσα Άννα... Για την εκπληκτική αυτή ερμηνεία, η οποία έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς και έχει βραβευθεί είναι τιμή μας που της απονέμουμε το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς (Desert Palm Achievement)» δήλωσε ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Χάρολντ Μάτζνερ. 

Το βραβείο έχουν παραλάβει στο παρελθόν οι Χάλι Μπέρι, Κέιτ Μπλάνσετ, Σάντρα Μπούλοκ, Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Πόρτμαν κ.ά.

Η Κόλμαν είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα και για το βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών (SAG - Screen Actors Guild Awards) για τον ρόλο της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Για την ερμηνεία της έχει αποσπάσει ήδη το βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου καθώς και το βραβείο της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.

Η Ολίβια Κόλμαν συμμετείχε στις ταινίες «Tyrannosaur», «The Lobster», «Murder on Orient Express», «The Iron Lady», «Hyde Park on Hudson» και «Hot Fuzz» και θα υποδυθεί τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στην τρίτη και τέταρτη σεζόν της σειράς Netflix «The Crown».