Σκουπιδότοπος σε παραλία «διαμάντι» της Χαλκιδικής στο Παλιούρι (vid+pics)

Μία παραλία «διαμάντι» στη Χαλκιδική μετατράπηκε και φέτος σε σκουπιδότοπο. Ο λόγος για την παραλία Ξενία Παλιούρι στην Χαλκιδική.

Μερικά χιλιόμετρα βορειότερα του οικισμού βρίσκεται η παραλία "Χρούσου" όπου εκεί τοποθετείται το ομώνυμο Ξενία Παλιουρίου, έργο του αρχιτέκτονα ’ρη Κωνσταντινίδη, το οποίο αποτέλεσε την τελευταία ξενοδοχειακή μονάδα που λειτούργησε υπό αυτήν την ονομασία.

 Ανεγέρθη το 1962 και αποτέλεσε πόλο τουριστών έως τα τέλη της δεκαετίας του 80', όπου και ξεκίνησε η παρακμή καθώς νέες και πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες είχαν κατασκευαστεί στην ευρεία περιοχή της Κασσάνδρας.
Ανέστειλε την λειτουργία του το Καλοκαίρι του 1997, και μέχρι το 2013 άνηκε στο Ελληνικό Δημόσιο ώσπου εξαγοράστηκε από ιδιώτη. Μέχρι στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια αναστήλωση παρόλο που είχε κριθεί το 2008 διατηρητέο μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής και δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν

Το γνωστό σημείο ανάμεσα από το Πευκοχώρι και το Παλιούρι, μια χρυσαφένια ακρογιαλιά και θάλασσα σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, γέμισε με σκουπίδια που άφησαν πίσω τους ασυνείδητοι κάτι που απαθανάτισε χρήστης του Facebook.

Στην παραλία παρατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πλούσια κίνηση και με τουρίστες από την Βαλκανική και τη Ρωσία. Το παράδοξο όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι στην παραλία δεν έχει προβλεφθεί να υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και έχουν τοποθετηθεί κάτι μαύρες σακούλες στην περίφραξη του εγκαταλελειμμένου Ξενία, που δεν είναι ορατές και χρηστικές για τους λουόμενους.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που  μας έστειλαν αναγνώστες:






Πηγή: skai.gr