Τα κλειστά σχολεία - σχολές σε όλη τη χώρα λόγω Τηλέμαχου

Το πρόγραμμα πολλών σχολείων και σχολών σε όλη τη χώρα ανατρέπει το κύμα κακοκαιρίας Τηλέμαχος, ενώ ο χιονιάς έφτασε και στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας. 

Σε 45 από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι στιγμής ληφθεί η απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ σε μια σειρά άλλων δήμων -πέριξ του κεντρικού τομέα του Περιφέρειας- γίνονται συζητήσεις μεταξύ διευθυντών σχολείων και τοπικών αρχών, προκειμένου να αποφασισθεί εάν τελικά θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας.

Τα σχολεία των δήμων Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη. 

Αναλυτικά:

Στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Δήμος Ηλιούπολης
Δήμος Γαλατσίου
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας
Δήμος Βύρωνα
Δήμος Καισαριανής
Δήμος Ζωγράφου

Αναστολή λειτουργίας για την Τρίτη της Θεολογικής, της Φιλοσοφικής και της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Αντίθετα, στην Πολυτεχνειούπολη τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά. 

Στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Δήμος Κηφισιάς
Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Δήμος Βριλησσίων
Δήμος Αγίας Παρασκευής
Δήμος Ηρακλείου
Δήμος Νέας Ιωνίας
Δήμος Φιλοθέη - Ψυχικού
Δήμος Χαλανδρίου
Δήμος Αμαρουσίου
Δήμος Πεντέλης
Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Στην Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών
κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Δήμος Αλίμου
Δήμος Γλυφάδας
Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης

Στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Δήμος Πετρούπολης

Στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Δήμος Αχαρνών
Δήμος Λαυρεωτικής
Δήμος Μαραθώνα και για 9/1/2019
Δήμος Παιανίας
Δήμος Σπάτων -Αρτέμιδας
Δήμος Ωρωπού
Δήμος Διονύσου
Δήμος Σαρωνικού
Δήμος Κρωπίας
Δήμος Παλλήνης
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων:

Δήμος Μεγαρέων
Δήμος Ελευσίνας
Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας
Δήμος Φυλής
Δήμος Ασπροπύργου

Στην Π.Ε. Νήσων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων

Δήμος Σπετσών
Δήμος Σαλαμίνας

Κλειστά θα μείνουν και τα Αρσάκεια σχολεία Ψυχικού.

Κανονικά θα λειτουργήσουν, την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα ή στο facebook.com/PerifereiaAttikis.

Ο Δήμος Αθηναίων ενημέρωσε την περιφέρεια Αττικής ότι θα εξετάσει κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε ποια σχολεία αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους.

Στο νομό Κορινθίας, κλειστά θα είναι τα σχολεία των δήμων Σικυωνίων, Νεμέας, Βέλου-Βόχας καθώς και τα σχολεία στις κοινότητες Μάννα και Πύργος του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. 

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με την υπ' αρ. 3325_20/7-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκ χιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής. Ωστόσο, επειδή η ανησυχία των γονέων είναι έντονη για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς. Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο δήμος Βέροιας αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) των σχολικών μονάδων του δήμου, για λόγους ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σε όλους τους δήμους, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τον δήμο της Λαμίας, όπου στην περιοχή του θα παραμείνει κλειστό μόνο το γυμνάσιο και το λύκειο της Υπάτης.

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοινώθηκε ότι δεν θα λειτουργήσουν λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών τα σχολεία με έδρα τον Δήμο Αλμυρού και τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο δήμαρχος Φλώρινας έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 1153/11-04/01/2019 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και των τριών Δήμων, θα παραμείνουν κλειστά στις 08 Ιανουαρίου, λόγω της παρέλασης του Καστοριανού Καρναβαλιού.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστά την Τρίτη 8/1 τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο.

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της παραλιακής ζώνης του Δήμου (Όλυνθος, Γερακινή Καλύβες, Ορμύλια, Μεταμόρφωση). Η ίδια ανακοίνωση ισχύει και για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Στα αίτια της απόφασης αναφέρονται οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν με ισχυρό παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες, η ύπαρξη πάγου στον αύλειο χώρο των σχολικών μονάδων και η δυσκολία μετακίνησης των μαθητών προς αυτές.

Κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. Όπως ανακοινώθηκε απ’ τους δυο δήμους, με απόφαση των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη και Παρασκευά Πατσουρίδη, τα σχολεία που μετά τις διακοπές για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επρόκειτο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. Κι αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών και όχι μόνο.

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σήμερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν (από -6 έως -8), αποφάσισαν οι δήμαρχοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης στον Έβρο.

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, κατά την οποία θα επικρατήσουν ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, αύΤρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού, θα παραμείνουν κλειστοί.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας και Αλμωπίας.

Ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το δήμο Πέλλας τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να εκχιονιστούν πλήρως οι προαύλιοι χώροι και τα πεζοδρόμια ώστε να είναι ασφαλέστερη η μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Σοφάδων της Καρδίτσας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του ισχυρού παγετού.

Μετά τους Δήμους Μουζακίου, Παλαμά, Αργιθέας και Σοφάδων και ο Δήμος Καρδίτσας γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Κρυονέρι και Μεσενικόλα στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, λόγω παγετού.

Κλειστά θα παραμείνουν ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

O δήμαρχος Αργιθέας, Λάμπρος Τσιβόλας ύστερα και από την εισήγηση της σχολικής επιτροπής, αποφάσισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι λόγω της έκτακτης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, ολικός παγετός) τα σχολεία του δήμου (νηπιαγωγείο και δημοτικά) θα παραμείνουν κλειστά.

Στον δήμο Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, λόγω παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης, Κώστα Μαράβα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Πύλης λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού. Για τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

εν θα λειτουργήσει κανένα νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο, λύκειο ούτε οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Φαρκαδόνας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

O δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι δεν θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Παρά την προεργασία που είχε γίνει για την κακοκαιρία, ειδικά τα παλιά κτήρια αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη θέρμανση, αν και οι καυστήρες λειτούργησαν.

Έτσι, κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσει σε όλον τον δήμο Τρικκαίων. Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ενώ κλειστά θα είναι τα άλλα ΚΔΑΠ του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Γιάννενα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Κλειστές, λόγω των έκτακτων καιρικών θα παραμείνουν την Τρίτη, μετά από απόφαση του Δήμου Λευκάδας, σχολικές μονάδες του νησιού. Αυτές είναι τα νηπιαγωγεία Σφακιωτών, Καρυάς και Αγίου Πέτρου, το δημοτικό σχολείο Σφακιωτών, καθώς και το γυμνάσιο και λυκειακές τάξεις της Καρυάς.

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του». Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδ. 

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών, κλειστά στα Χανιά θα παραμείνουν τα σχολεία:

Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο στο Έλος Κισσάμου, τα σχολεία στην Κάνδανο και το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, το γυμνάσιο και λύκειο Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Ασκύφου, το δημοτικό σχολείο Χώρας Σφακίων, το δημοτικό σχολείο Βουβά, το νηπιαγωγείο Πατσιανού, τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σε Σκηνέ και Φουρνέ του δήμου Πλατανιά και το δημοτικό σχολείο Κατοχωρίου Κεραμειών.

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με απόφαση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη. Όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο θα παραμείνουν κλειστές λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή, με πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα σχολεία στη
Σκόπελο δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη για την ασφάλεια των μαθητών.