Επίθεση σε σεναριογράφο ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή κατά το συλλαλητήριο

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από την επίθεση οργανωμένης φασιστικής ομάδας στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι, ο οποίος κάλυπτε χθες το συλλαλητήριο για την Μακεδονία και έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή.

«Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ ρε»; «Εσύ δεν είσαι που τράβαγες το ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή (…) σβήστο τώρα, σβήστο» (σ.σ.αναφερόμενος σε αρχεία που είχε καταγράψει στο κινητό του). «'Ασε με λιγάκι να το κάνω αυτό…το σβήνω. Σταμάτα να με τραβάς», ακούγεται να λέει με δυσκολία ο δημοσιογράφος που δέχεται συνεχώς γροθιές και χτυπήματα.

«Σβήστο τώρα, τώρα προχώρα ρε». «Θα το κάνω τώρα». «Σβήστο προχώρα, πάρε το κινητό», ακούγεται να φωνάζει κάποιος άλλος από τους δράστες. «Αφήστε με να το κάνω.. όχι αυτό είναι το εργαλείο μου. Το σβήνω, αλλά αφήστε με να το κάνω». «Τώρα, τώρα», «Δεν μπορώ να αναπνεύσω…το σβήνω, το σβήνω.. αλλά»... «Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή; Ντοκιμαντέρ για την Χρυσή Αυγή;» «Αφήστε τον ρε παιδιά..» ακούγεται μια φωνή… «Βοήθεια» ... «Το κινητό ρε παιδιά»... «Ρε μ… έλα εδώ. Τώρα βοήθεια;. Φέρε το κινητό, προχώρα .. το κινητό πάρτου, φέρε το κινητό… θα γ…ς».

Η ομάδα φασιστών, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι την ώρα που κάλυπτε το συλλαλητήριο για ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ και ο φωτορεπόρτερ, Κωστής Νταντάμης, δέχτηκε επίθεση λίγη ώρα αργότερα από φασιστική ομάδα, η οποία τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και του πήρε τον εξοπλισμό του.



Το βίντεο με το ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή




Καταγγελία του Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

«Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση "διαδηλωτών", στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του 'Αγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ», αναφέρεται στην καταγγελία της Ένωσης και προστίθεται: «Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους».

«Στην έρευνα», συνεχίζει, «των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή (σ.σ.χθεσινή) επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι. Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ