Κλείσιμο

Έκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες. Τα σημεία με τους αποκλεισμούς

Στις σήραγγες των Τεμπών έφτασε πριν από λίγο το κομβόι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες δηλώνουν ότι υλοποίησαν την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με στόχο τις σήραγγες των Τεμπών.

Επίσης, επανέλαβαν την πρόσκληση προς την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί διάλογος με διευρυμένο κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Οι αγρότες έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη των αγροτών για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η εκτροπή των οχημάτων από την Αστυνομία γίνεται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν μέχρι και τις 15.00 οι αγρότες των Σερρών, ενώ δεν αποκλείεται να «μείνουμε και περισσότερο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

Μέχρι και τις 14.00 θα διαρκέσει ο αποκλεισμός της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, στην έξοδο από το 'Αργος Ορεστικό, όπως επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Δημήτρης Μόσχος.

Στην Καστοριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τα αγροτικά τους μηχανήματα, προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου.

Γύρω στις 12 θα κλείσουν αγρότες τον δρόμο στο ύψος των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα θα κινητοποιηθούν και οι αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας. Στις Σέρρες οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων μετά τις 2 το μεσημέρι.

Σε αποκλεισμό του δρόμου και στο Δερβένι, από τη μία έως τις 2 το μεσημέρι, προσανατολίζονται και οι αγρότες της περιοχής, οι οποίοι επιδιώκουν να κλείσουν και τους παράδρομους στη δυτική είσοδο και έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα.

Αποκλεισμός των αγροτών και στην Ιονία Οδό από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, στον κόμβο Μπάγια στο Αιτωλικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
*Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου