Σίνδος: Νεκρός πυροσβέστης κατά την κατάσβεση φωτιάς- ΕΔΕ για το θάνατό του

Πυροσβέστης έχασε την Παρασκευή τη ζωή του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Τσαλή. Για το θέμα η πυροσβεστική ανακοίνωσε τη διεξαγωγή προανάκρισης και ΕΔΕ. 

Πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ένας ακόμη πυροσβέστης από το ίδιο περιστατικό, ηλικίας 45 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα, και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο εργοστασίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν οκτώ οχήματα και 16 πυροσβέστες.

H ανακοίνωση της πυροσβεστικής 

"Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο Πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση".

Πηγή: ΑΜΠΕ - seleo.gr