Ηράκλειο: Σύλληψη διαρρήκτη που είχε ανοίξει 121 αυτοκίνητα

Ένας 44χρονος αλλοδαπός κατηγορείται ότι διέπραξε 121 κλοπές-διαρρήξεων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, από το 2016 έως τον περασμένο Μάρτιο.

Στα ίχνη του έφθασαν αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του, για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και τελωνειακού κώδικα.

Ο 44χρονος αφαίρεσε από Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και από επαγγελματικά οχήματα, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 60.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα που έκλεψε φθάνουν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, τα 3.740 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι του δράστη, σε αποθηκευτικό χώρο και σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, 35.300 ευρώ από παράνομες δραστηριότητες, κινητά τηλέφωνα, είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 150 φυσίγγια, 1.300 γραμμάρια «μαύρου» καπνού σε 26 συσκευασίες και πέντε συσκευασίες με ανταλλακτικά καπνού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

O 44χρονος ήταν γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε διαπράξει ανάλογες κλοπές.