Βόλος: Εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας. Αρνείται να δεχτεί τροφή

Συνεχίζεται από χθες αργά τη νύχτα η προληπτική νοσηλεία του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας πριν από πέντε ημέρες διαμαρτυρόμενος για την μη χορήγηση αδείας από τις φυλακές, λόγω άρνησης του εισαγγελέα Βόλου, που έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά, αλλά δεν έχει τα ουσιαστικά στοιχεία.

Ο 60χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι είχε πτώση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της απεργίας πείνας, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Ωστόσο από χθες το βράδυ νοσηλεύεται φρουρούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, σε ειδικό χώρο κρατουμένων στη νέα πτέρυγα του ιδρύματος και εξακολουθεί να αρνείται να λάβει τροφή.

Εν τω μεταξύ διακριτική μεν, αλλά πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία από χθες στο Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου, που φρουρείται επί 24ωρης βάσης, με αφορμή τις απειλές από στελέχη του «Ρουβικώνα» κατά δικαστικών λειτουργών, για την άρνησή τους να χορηγήσουν εκ νέου άδεια εξόδου στο Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κασσαβετείας του Βόλου.

Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας είναι εμφανή περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου, όσο και στις εισόδους του κτιρίου όπου ελέγχονται οι εισερχόμενοι σε αυτό.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ