Αίσιο τέλος είχε η ομηρία οδηγού ΚΤΕΛ στη Ζαχάρω Ηλείας από Ρομά

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ στην Ζαχάρω Ηλείας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας Ρομά απειλούσε τον οδηγό με μαχαίρι.

Ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να σταθμεύσει το όχημα στην άκρη του δρόμου.

Στη συνέχεια δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να μπουν στο λεωφορείο και να ακινητοποιήσουν τον δράστη.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Κρέστενας - Ζαχάρω.

Ο Ρομά, με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε τον οδηγό να σταματήσει το λεωφορείο στο Αγρίδι, επί της εθνικής οδού Πύργου Κυπαρισσίας και αφού αποβίβασε τους επιβάτες, υποχρέωσε τον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του προς την Ζαχάρω.

Οι επιβάτες ενημέρωσαν την αστυνομία για το τι είχε συμβεί και άμεσα ξεκίνησαν δυνάμεις από την Ζάχαρω, την Κρέστενα και τον Πύργο προκειμένου να απελευθερώσουν και να σώσουν τον οδηγό του ΚΤΕΛ από την ομηρία.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η Αστυνομία ακολούθησε έξω από τη Ζαχάρω το λεωφορείο, κάνοντας σινιάλα διακριτικά στον οδηγό. Αυτός κατάλαβε ότι έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα να γίνει επιχείρηση και προφασίστηκε πως έπρεπε να εφοδιαστεί με καύσιμα για να φτάσουν στην Καλαμάτα.

Σταματώντας μέσα στη Ζαχάρω σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ο δράστης ζήτησε από τον οδηγό να ζητήσει από τον πρατηριούχο να βάλει καύσιμα και να του δώσει ότι χρήματα είχε στο ταμείο του.
Τότε ανοίγοντας την πόρτα ο οδηγός, εισέβαλαν οι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν το δράστη και έτσι η ομηρία έλαβε τέλος.

Ο δράστης είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πρωταγωνιστήσει μάλιστα νωρίτερα σε επεισόδιο στο Επιτάλιο.

Δείτε το video με τις δηλώσεις του οδηγού του ΚΤΕΛ Θανάση Βάλαρη που προσπάθησε με μεγάλη ψυχραιμία να αντιμετωπίσει το περιστατικό.



Πηγή: ilialive.gr