Η Φώφη Γεννηματά νικήτρια των εκλογών στην κεντροαριστερά

Η Φώφη Γεννηματά εξελέγη επικεφαλής του νέου φορέα που θα συσταθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με την ενσωμάτωση να προσεγγίζει το 97%, η κ. Γεννηματά λαμβάνει το 56,64% των ψήφων, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί με 43,36%.

Τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκαν ενωτικοί στις πρώτες δηλώσεις τους, όπως και άλλοι πρώην υποψήφιοι.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι από αύριο «όλοι μαζί θα δουλέψουμε» για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου. Προσέθεσε ότι ο φορέας έλαβε «καθαρή εντολή» από τους πολίτες.

Ο ευρωβουλευτής από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στην κ. Γεννηματά και δεσμεύτηκε για την ενότητα της νέας παράταξης. Έστειλε μάλιστα μήνυμα ότι ο φορέας θα κινηθεί ανεξάρτητα από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Την κ. Γεννηματά συνεχάρη άμεσα, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι προσβλέπει πάντα «σε μια ειλικρινή συνεννόηση μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Σε αντίθεση με τον κ. Ανδρουλάκη, στην επινίκια δήλωσή της η κ. Γεννηματά δεν αναφέρθηκε ανοιχτά σε ενδεχόμενες συνεργασίες, όμως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» πριν τις κάλπες είπε ότι ο νέος φορές θα θα έχει αυτόνομο λόγο και πορεία.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο εκτιμάται ότι υπερέβη τις 150.000, που σημαίνει ότι σχεδόν τα τρία-τέταρτα των ψηφοφόρων που έλαβαν μέρος στον γύρο της προηγούμενης Κυριακής επέστρεψαν στις κάλπες σήμερα.

Το επόμενο βήμα για τον νέο φορέα είναι πλέον το Συνέδριο, όπου θα συγκροτηθούν και τα όργανα, Στη συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» η κ. Γεννηματά δεν έχει δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέγοντας πως το συνέδριο θα γίνει «στον συντομότερο δυνατό χρόνο».
Πηγή: skai.gr