«Θερμό» επεισόδιο Βούλτεψη-Παπακώστα -Κατηγορίες για «δηλωσίες»

Άνω κάτω έγιναν στην Βουλή η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. 

Η Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε «δηλωσίες» τους έξι βουλευτές που έδωσαν το πράσινο φως στην κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Δεν ασχοληθήκατε με τίποτα το άλλο εκτός από το να παραδώσετε το όνομα της Μακεδονίας. Αυτός ήταν ο καημός σας να κάνετε τον Ζάεφ πρωτοξάδελφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κυρίλλου και του Μεθόδιου», υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ. 

Στο θέμα παρενέβη η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τόνισε: «Όλοι είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και ουδείς δικαιούται να στρέφεται κατά βουλευτή εκλεγμένου από το λαό». Μάλιστα αναφέρθηκε προσωπικά στην Σοφία Βούλτεψη και υπενθύμισε ότι είναι κόρη αντιστασιακού που πολέμησε σε όσους υπέβαλαν δηλώσεις μετάνοιας. «Να σταματήσει αυτή η σπέκουλα και η στοχοποίηση. Το προεδρείο οφείλει να προστατέψει τους βουλευτές από κακοήθειες και δημαγωγίες», είπε η Κατερίνα Παπακώστα. 

Στον καυγά μπήκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, η οποία υποστήριξε: «Εγώ δεν μιλώ με τρόπο που συνάδει τσακώνομαι για την μπουγάδα. Οι δηλώσεις αυτές γεμίζουν τοξικότητα το ναό της Δημοκρατίας και απαξιώνουν πλήρως το πολιτικό σύστημα».

Η Σοφία Βούλτεψη δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια και ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. «Είστε ανίκανοι και άχρηστοι για να κάνετε σε εμένα μαθήματα κοινοβουλευτισμού. Θα μιλώ όσο θέλω και δεν θα δίνω σε κανένα λογαριασμό. Λογαριασμό θα δίνω μόνο στον λαό. Τρομάζετε διότι θα λογοδοτήσετε για τη Μακεδονία», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ. 

TAGS: Βουλή