Ανασυγκροτείται και με την βούλα η ΚΟ του Ποταμιού

Τη δυνατότητα ανασυγκρότησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, τέσσερις μήνες μετά την διάλυσή της, ανακοίνωσε επισήμως πριν λίγη ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής στον επικεφαλής της παράταξης Σταύρο Θεοδωράκη.

Η ανασυγκρότηση δρομολογήθηκε μετά την θετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, παρά τα όσα περί του αντιθέτου είχαν ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα.

Παρά τα όσα περί του αντιθέτου είχαν ειπωθεί το προηγούμενο διάστημα περί απαίτησης 10 βουλευτών μετά τη διάλυση του Ποταμιού για την ανασυγκρότησή του, τελικά η αισιοδοξία που επικρατούσε στη Σεβαστουπόλεως μετά την επιστροφή των εδρών επιβεβαιώθηκε.

«Περπατάμε πολύ μακριά, περπατάμε μακριά», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Θεοδωράκης, χαιρετίζοντας την εξέλιξη.


Απόσπασμα της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου

Το αίτημα του Ποταμιού
προέκυψε μετά τις παραιτήσεις του Γιώργου Αμυρά και της Κατερίνας Μάρκου από το αξίωμα του βουλευτή, προκειμένου να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Τις έδρες τους ανέλαβαν η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Νίκος Νυφούδης, ο οποίος ορκίστηκε βουλευτής χθες το απόγευμα.

Έτσι, μαζί με τον επικεφαλής Σταύρο Θεοδωράκη, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαυρωτά και τον Σπύρο Λυκούδη, το Ποτάμι αριθμεί πλέον πέντε βουλευτές, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Από τη στιγμή που οι δύο νέοι βουλευτές δήλωσαν ξεκάθαρα εξακολουθούν να ανήκουν στις τάξεις του κόμματος και θα συμμετάσχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτή ανασυγκροτείται πλέον από τις υπηρεσίες της Βουλής.

Το «comeback» του Ποταμιού επαναφέρει για το κόμμα και τα λεγόμενα προνόμια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, όπως το δικαίωμα ορισμού εισηγητή σε κάθε νομοσχέδιο, τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, περισσότερο χρόνο ομιλίας για τον Σταύρο Θεοδωράκη ως πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ορισμό Αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς και συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά