Running

2ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος «Amorgos Trail Challenge»

Το 2ο «AMORGOS TRAIL CHALLENGE» πραγματοποιήθηκε 19-20 Μαΐου 2018 με συνδιοργανωτές τον νεοσύστατο Φυσιολατρικό-Περιπατητικό Σύλλογο «Παλιά Στράτα», τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Μια μεγάλη γιορτή ορεινού τρεξίματος, εθελοντισμού, φιλοξενίας, γαστρονομίας, πολιτισμού και παράδοσης! Αυτοί οι αγώνες τα είχαν όλα!

Σε διάστημα 8 μηνών τολμήσαμε και πετύχαμε να διοργανωθούν για δεύτερη φορά αγώνες στο νησί μας, με κύριο στόχο να αναδειχθεί η Αμοργός ως προορισμός αθλητικού τουρισμού εκτός υψηλής τουριστικής σαιζόν.

Τα βλέμματα όλων, το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ήταν στραμμένα στον τόπο μας!

Σημαντικότατη στήριξη ήταν αυτή της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries, που προσέφερε γενναιόδωρη έκπτωση 50% στα εισιτήρια από τις 16 έως τις 23/5. Επίσης, είχαμε δωρεάν μεταφορά των αθλητών μας από το «EXPRESS SKOPELITIS», τόσο από τη Νάξο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Όλοι οι επαγγελματίες διαμονής και εστίασης προσέφεραν, είτε με δωρεάν δωμάτια για τη φιλοξενία των εθελοντών και των δημοσιογράφων είτε χορηγικά, επιτρέποντας έτσι να έχουμε ένα πλουσιότατο πακέτο παροχών έναντι της συμμετοχής. Είναι αδύνατον σε λίγες γραμμές να απαριθμήσουμε όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας μας, εντός και εκτός νησιού. Σε επόμενες επικοινωνίες μας δεσμευόμαστε να αναφερθούμε σε κάθε έναν από αυτούς ονομαστικά, εκφράζοντας έτσι την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για τη βοήθειά τους.
Μετακινήθηκαν πάνω από 400 άτομα για το γεγονός. Συνολικά έτρεξαν 240 δρομείς, αριθμός φυσικά άνω των προσδοκιών μας, μεταξύ τους και αθλητές από το εξωτερικό.

Η κατάκτηση μιας από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά σε διαδρομή χωρίς σηματοδότηση ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη στην πρώτη διοργάνωση, και επαναλήφθηκε το προηγούμενο Σάββατο, με τους αθλητές να απολαμβάνουν βουτιές στα καταγάλανα νερά μας μετά τον τερματισμό.

Το ίδιο απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και το αρχαιολογικό Μουσείο μας. Αυτή τη φορά, και όσο οι επισκέπτες βρίσκονταν στο περίφημο κάστρο του νησιού, μια χαρούμενη εκκίνηση δόθηκε στον «Καλογερικό». Στους ρυθμούς της Χρυσής Ολυμπιονίκη μας, Αθανασίας Τσουμελέκα, και της πρωταθλήτριας Μαραθωνίου Ράνιας Ρεμπούλη, έτρεξαν στα σοκάκια της Χώρας περίπου 80 παιδιά. Το θέαμα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού. Η χαρά παιδιών, γονιών και θεατών ήταν τεράστια, με τερματισμό στο κέντρο του χωριού, δυνατό χειροκρότημα και συμβολικό μετάλλιο. Στη συνέχεια, στη Λόζα της Χώρας έγινε τεχνική ενημέρωση, και όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα αλλιώτικο Pasta Party με θαλασσινά.

Το εναρκτήριο λάκτισμα το πρωί της Κυριακής 20/5 για τον αγώνα των 19 χλμ δόθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης, και οι καμπάνες ήχησαν ξανά για την ευγενή άμιλλα των αθλητών. Ο γύρος των χωριών της Αιγιάλης και τα 5,5 χλμ το ίδιο πρωί ήταν στοίχημα για πολλούς ντόπιους. Έτρεξαν μαζί με έμπειρους αθλητές και πολλά από τα παιδιά μας μάλιστα τερμάτισαν με χρόνο-έκπληξη για όλους.

Η ΕΔΟΚ Αμοργού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ο καρδιολόγος μας, κύριος Τσαγκαράκης, που είχε έρθει αφιλοκερδώς από την Κρήτη για την κάλυψη των αγώνων. Ευχαριστούμε πολύ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Αρχαία Βίγλα» και «Σημωνίδη» για την βοήθειά τους σε θέματα οργάνωσης των εκδηλώσεων.

Το βράδυ της Κυριακής και στην τελετή απονομής οι αθλητές τιμήθηκαν ονομαστικά για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους με μετάλλια και έπαθλα, και έγιναν κληρώσεις με πολλά δώρα. Τρία καζάνια πατατάτο μαγειρεύτηκαν με μεράκι και μοιράστηκαν σε 400 άτομα. Ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακό ξεροτήγανο και γλυκό.

Με βιολιά και με λαούτα και με το κέφι στα ύψη χάρη στους αμοργιανούς σκοπούς διασκέδασαν όλοι μέχρι τις πρωινές ώρες. Το χορευτικό συγκρότημα του κυρίου Οικονομίδη έδωσε το παρόν, φορώντας παραδοσιακές στολές, και οι καλεσμένοι μας πήραν γεύση τόσο από τις νοστιμιές μας όσο και από τους χορούς μας.

Η διεξαγωγή του 2ου AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν θα μπορούσε να είναι τόσο επιτυχημένη χωρίς την στήριξη των Αμοργιανών και τον εθελοντισμό των νέων παιδιών. Όλοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το πρωτόγνωρο σε όλους μας αυτό γεγονός, και η θετική ενέργεια που υπήρχε μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε.

Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος μας έδειξαν πως πρέπει να γίνει θεσμός αυτό που πέτυχε τον Σεπτέμβρη. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον στο νησί μας και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε τα ακατόρθωτα!

Ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη και ευελπιστούμε να παραμείνουμε συνταξιδιώτες σε αυτό το δρομικό ταξίδι που μας χάρισε στιγμές συγκίνησης μα και περηφάνιας !

Δίνουμε ραντεβού για το 3ο AMORGOS TRAIL CHALLENGE στις 18 & 19 Μαΐου του 2019.

Σας καλούμε όλους να έρθετε στην Αμοργό ξανά την άνοιξη. Γιατί το AMORGOS TRAIL CHALLENGE δεν έρχεσαι απλά να το τρέξεις ή να το περπατήσεις… έρχεσαι για να το ζήσεις!

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x