Euroleague

Με φόρα από το ΟΑΚΑ... παρέσυρε και τον Ερυθρό η Άλμπα

Με τον Ρόκας Γκεϊντράιτις να κάνεις όργια επιθετικά (22π.), η Άλμπα Βερολίνου (3-6) επικράτησε εντός έδρας με 92-80 του Ερυθρού Αστέρα (2-7) για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από ένα κακό αγωνιστικά Ερυθρό Αστέρα, η Άλμπα νίκησε στο Βερολίνο τους Σέρβους με 92-80 και πήρε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Μάλιστα αν και οι Σέρβοι είχαν στο πλευρό τους και αρκετούς οπαδούς τους (μεταξύ τους και φίλοι του Ολυμπιακού) οι οποίοι ταξίδεψαν από το Βελιγράδι στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, αυτό δεν ήταν αρκετό για το σύνολο του Γκαβρίλοβιτς, το οποίο παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών, απέναντι σε μια Άλμπα που πανηγύρισε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα εντός έδρας μετά την 1η αγωνιστική.

Με αυτή την νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν τις τρεις στην διοργάνωση, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε την αρνητική του πορεία φτάνοντας στις επτά ήττες σε εννιά ματς.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετικά κέφια τον Ρόκας Γκεϊντράιτις, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους στις πρώτες δυο περιόδους, αλλά και γενικότερα πλουραλισμό στη επίθεση. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, σκόραραν με το σταγονόμετρο με τους Κούζμιτς και Ότζο να είναι οι μόνοι που διατηρούσαν την ομάδα τους μέσα στο ματς (46-34).

Στο δεύτερο μέρος, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν πιο ανταγωνιστικός κάνοντας την δική του προσπάθεια να μειώσει στο σκορ, ωστόσο οι Γερμανοί παρέμειναν στα ίδια επίπεδα στο σκοράρισμα και εμπόδισαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν όνειρα για την νίκη. Με όπλο το 50% στα σουτ τριών πόντων (12/24) και το 82% στις ελεύθερες βολές (14/17), η Άλμπα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 90-82.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 46-34, 67-54, 90-82





Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x