Ελλάδα

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ: Ο αντι-Μπάνκι, οι «φευγάτοι» και το πλάνο

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε χθες μια αποτυχημένη σεζόν και η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πολλή δουλειά και δύσκολες αποφάσεις.

Η ΑΕΚ έφτασε ένα σουτ από την επιτυχία σε Κύπελλο, Champions League και πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τη σεζόν με μοναδική παρηγοριά το Διηπειρωτικό Κύπελλο καθιστά τη χρονιά αποτυχημένη. Από σήμερα κιόλας ξεκινά η επόμενη μέρα στην ομάδα και αυτή περιλαμβάνει πολλές αλλαγές.

Τα τυπικά για Μπάνκι

Ο Λούκα Μπάνκι θα αποτελέσει και τυπικά παρελθόν από την ΑΕΚ τις επόμενες μέρες. Εκκρεμεί η διαδικαστική επαφή με τον Μάκη Αγγελόπουλο για να επέλθει το διαζύγιο, που θα ερχόταν ακόμη κι αν η ομάδα πήγαινε στους τελικούς της Basket League. Η διοίκηση που ήταν ενθουσιασμένη με το έργο του μέχρι τα μέσα της σεζόν απογοητεύτηκε από τον Ιταλό στη συνέχεια και κυρίως στη διαχείριση των «κρίσεων», με κορυφαία την απώλεια του Ματσιούλις λόγω τραυματισμού. Συν τοις άλλοις, ο Μπάνκι χρεώνεται πως δεν εξέλιξε πραγματικά κανέναν από τους μικρούς της ΑΕΚ, που είχαν απειροελάχιστο χρόνο συμμετοχής ακόμη και σε περιόδους που υπήρχαν αρκετοί τραυματισμοί.

Σε ό,τι αφορά στον αντικαταστάτη, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη απόφαση, αλλά παίζει δυνατά το όνομα… Ηλίας. Ο Παπαθεοδώρου είναι ψηλά στη λίστα, αλλά ισχυρή μέσα στις τάξεις της ΚΑΕ είναι η υποψηφιότητα του Καντζούρη, που ήταν το δεξί χέρι του Μπάνκι. Και μην ξεχνάμε την περίπτωση του Ζούρου, που πέρσι είχε βρεθεί κοντά στην ΑΕΚ, προτού προσληφθεί ο Μπάνκι. Στην ελληνική λίστα υπάρχουν και άλλα ονόματα, όπως των Καστρίτη και Λυκογιάννη. Ασφαλώς στα υπόψη του Μάκη Αγγελόπουλου τίθενται και κάποιοι ξένοι προπονητές, αλλά το πιθανότερο είναι η «Ένωση» να επιλέξει Έλληνα για την επόμενη μέρα.

Το πλάνο και το γήπεδο

Η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο για τη συνέχεια. Θέλει επιτέλους να αξιοποιήσει τους νέους που έχει αποκτήσει και δεν πήραν ευκαιρίες, ενώ το μπάτζετ δεν πρόκειται φυσικά να εκτοξευτεί, αλλά θα είναι πάνω-κάτω στα επίπεδα του φετινού. Άλλωστε ο Μάκης Αγγελόπουλος θα έχει πλέον έξτρα έξοδα με τη διαμόρφωση του κλειστού των Άνω Λιοσίων σε μπασκετική έδρα.

Ο Ζήσης, ο «Λάρι» και οι άλλοι

Ιδιαίτερη σημασία θα δώσει η ΑΕΚ στον ελληνικό κορμό. Αποτελεί σφοδρή επιθυμία του Μάκη Αγγελόπουλου να μπει στο νέο γήπεδο με τον Νίκο Ζήση και θα του γίνει πρόταση, από τη στιγμή που δεν συνεχίζει στην Μπάμπεργκ. Συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν έχουν οι Σάκοτα, Λαρεντζάκης, Γιαννόπουλος, Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Ρογκαβόπουλος και πιθανότατα επιστρέφει από το δανεισμό του ο Αγραβάνης που προόδευσε πολύ φέτος στο Περιστέρι. Δεν είναι απίθανό κάποιος από τους μικρούς να δοθεί δανεικός, αν ο προπονητής κρίνει πως αυτό θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του «Λάρι», καθώς θέλει να δοκιμάσει σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά το buy out των 400.000 ευρώ στο συμβόλαιό του δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Τα συμβόλαια των Ξανθόπουλου και Καββαδά λήγουν, με τον πρώτο να έχει καλές πιθανότητες να μείνει και τον δεύτερο σχεδόν μηδαμινές.

«Χλωμοί» Χάντερ και Σαντ-Ρόος, μένει ο Τζέιμς και έρχεται ο Λι

Στους ξένους αναμένεται για ένα ακόμη καλοκαίρι να υπάρχουν ριζικές αλλαγές. Ο Βινς Χάντερ και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος είναι παίκτες που στην ΑΕΚ θα ήθελαν και τη νέα σεζόν, αλλά ο πρώτος έχει αυξημένο κασέ και μαζί με τον δεύτερο θα αναζητήσουν κάτι καλύτερο στο εξωτερικό, με προτεραιότητα ομάδα Ευρωλίγκας. Ο Ντελρόι Τζέιμς έχει συμβόλαιο και εκτός απροόπτου θα συνεχίσει, ενώ σίγουρα θα αποτελέσουν παρελθόν οι Θίοντορ και Εμπάκουε που απογοήτευσαν. Περισσότερο προς την έξοδο δείχνει και ο Γιορκ, παρότι κάποιοι εκτιμούν πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα αν μείνει και προσαρμοστεί. Ο Γιόνας Ματσιούλις είναι παίκτης που θέλει πολύ, για αγωνιστικούς και όχι μόνο, λόγους η ΑΕΚ για τη νέα σεζόν. Ο ίδιος και η οικογένειά του λατρεύουν την Αθήνα και η αποθεραπεία του πηγαίνει εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να θέτει υποψηφιότητα και για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Λιθουανία. Όσο για τις μεταγραφές, η ΑΕΚ έχει κλεισμένο τον Πάρις Λι, που φέτος έκανε θραύση με την Αντβέρπ στο Basketball Champions League (μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας) και οι υπόλοιπες κινήσεις θα εξαρτηθούν από τον νέο προπονητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x