Ελλάδα

Μουράτος στον ΣΠΟΡ FM: «Δίκαια πρώτο το Περιστέρι»

Μη αναμενόμενο, μόνο για όσους δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες του Περιστερίου χαρακτήρισε την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στον ΣΠΟΡ FM. «Τρομερό συναίσθημα η κλήση στην Εθνική», πρόσθεσε.

Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από μια διαδικασία… προπαρασκευής της καριέρας του και ακολουθεί πλέον ανοδική πορεία. Από την Α2 και το Ψυχικό, στον ΓΣ Λάρισας και στο Περιστέρι, με το οποίο απολαμβάνει φέτος την κορυφή με της Basket League με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο διεθνής γκαρντ του Περιστερίου, φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του ΣΠΟΡ Fm και στους Χρήστο Ρομπόλη και Παναγιώτη Κεφάλα.

Αναλυτικά, ο γκαρντ του Περιστερίου, μίλησε για:

-το απόλυτο νικών της ομάδας ως τώρα στο πρωτάθλημα:

«Δεν περίμενε κανείς πως θα κάνουμε επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά από την αρχή είχαμε πει πως έχουμε υψηλούς στόχους. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, η ομάδα είναι οργανωμένη με πολύ καλό ρόστερ και πιστεύουμε πως δικαιούμαστε να είμαστε εκεί που είμαστε. Έχουμε κάνει πολύ καλές νίκες και εκτός έδρας και όχι μόνο στο γήπεδό μας που η ατμόσφαιρα μας βοηθάει και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-το αν αυτό το ξεκίνημα έχει διαφοροποιήσει τους στόχους:

«Δεν έχει τεθεί κάποιος συγκεκριμένος στόχος. Αυτό που ζητάει ο κόουτς και η διοίκηση είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και όπου βγει. Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, ώστε να ανέβουμε επίπεδο σιγά-σιγά».

-τον προπονητή του, Αργύρη Πεδουλάκη:

«Του ανήκει ένα τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας. Και στον κόουτς και στο επιτελείο που κάνει τρομερή δουλειά. Μπαίνουμε στα παιχνίδια και γνωρίζουμε τα πάντα για το πώς παίζει ο αντίπαλος. Είναι απαιτητικός, αλλά με βοηθάει να βελτιώνομαι και να εκμεταλλεύομαι τα θετικά μου στο παρκέ. Τα έργα του και οι επιτυχίες του τόσα χρόνια «μιλάνε» από μόνα τους».

-τον συμπαίκτη του Παναγιώτη Βασιλόπουλο:

«Είναι εγνωσμένης αξίας παίκτης. Με εμπειρία από το υψηλό επίπεδο και την Ευρωλίγκα. Κάθε μέρα μαθαίνουμε από αυτόν και είναι τεράστιο κέρδος να τον έχουμε μαζί μας».

-την κλήση του στην Εθνική ομάδα:

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Επιβραβεύομαι γιατί έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Δίνεται ευκαιρία σε πολλά παιδιά για να κάνουν το βήμα παραπάνω μέσω αυτής της πολύ τιμητικής συμμετοχής. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

-το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό:

«Με βοήθησε πολύ. Δεν είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής όμως τα κέρδη, οι εμπειρίες και οι παραστάσεις σε συνθήκες μεγάλων παιχνιδιών μαζί με θρύλους του αθλήματος, μου έκαναν καλό. Ανέβηκα πολύ σαν παίκτης και έμαθα πώς να δουλεύω και να προετοιμάζομαι σωστά αλλά και να συγκεντρώνομαι. Απεκόμισα πολλά από το πέρασμα μου εκεί είναι δεδομένο».

-την συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη:

«Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, απλά να τον παρακολουθείς. Πως συγκεντρώνεται πόσο τυπικός είναι σε κάθε προπόνηση. Τον έχω πρότυπο, γιατί κάθε μέρα μπαίνει στο γήπεδο για να νικήσει. Είτε παίζει ματς πρωταθλήματος είτε τον τελικό Ευρωλίγκας. Αυτό είναι που θαυμάζω σε αυτόν. Ήταν πάντα πολύ προσιτός απέναντί μου και έκανε το οτιδήποτε για να με βοηθήσει να εξελιχθώ».

-τις σπουδές του στην ιατρική:

«Πέρυσι είχα μείνει πίσω λόγω της παρουσίας μου στην Λάρισα, φέτος παρακολουθώ πιο εντατικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο κακά τα ψέματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x