Διονύσης Δεσύλλας

Το «τρέξιμο» Παϊρότζ, η αντεπίθεση Γιαννακόπουλου και η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και την αλλαγή σελίδας στην πράσινη ΠΑΕ.

Οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το μέλλον της. Φαίνεται πως, πλέον, έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την οριστική αλλαγή σελίδας. Οι εξελίξεις «τρέχουν» και όλα δείχνουν ότι πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περιμέναμε θα γνωρίζουμε το επόμενο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Παϊρότζ «τρέχει» προκειμένου το θέμα να τελειώσει. Τη στιγμή που τόσο ο οικονομικός, όσο και ο νομικός έλεγχος για την ΠΑΕ είναι σε εξέλιξη, ο Ταϊλανδός βρίσκεται στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις. Ηδη, από χθες, έγινε επαφή με κυβερνητικά στελέχη. Υπήρξαν συζητήσεις όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα αναλάβει ο πάμπλουτος επιχειρηματίας στην Ελλάδα, αν τελικά, το deal ολοκληρωθεί. Θα ακολουθήσει σήμερα ραντεβού του Παϊρότζ με τον Γιάννη Αλαφούζο. Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι ότι ο Ταϊλανδός «τρέχει» το όλο ζήτημα. Θέλει γρήγορα το θέμα να τελειώσει και η ΠΑΕ να περάσει στα χέρια του. Ίσως οι κινήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με το Athens Alive να έχουν παίξει τον ρόλο τους σε όλο αυτό.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, που όπως έγινε γνωστό από χθες μπαίνει οριστικά στον Ερασιτέχνη (πολύ ευχάριστη είδηση για τη «μάνα του λόχου» που ταλαιπωρείται αφάνταστα από τα χρέη των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ), είναι αποφασισμένος για τη μεγάλη αντεπίθεση για την πράσινη ΠΑΕ. Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πήγε καλά και οι δυο νέες προτάσεις για το Athens Alive για συντελεστή δόμησης 0,8 ή 0,6 είναι πιο εφικτές για να γίνει αυτό το τεράστιο έργο που θα αλλάξει ολοκληρωτικά το ΟΑΚΑ και φυσικά θα απογειώσει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Με 0,6 η κυβέρνηση όχι απλά το συζητά, αλλά είναι αποφασισμένη να θωρακίσει νομικά το όλο εγχείρημα, προκειμένου να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ΣτΕ και εν ολίγοις να μην αρχίσουν τα έργα και σε μια μέρα σταματήσουν λόγω προσφυγών. Εντός της ημέρας η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει θέση, επισήμως, για το Athens Alive και άπαντες περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωσή της.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, έχουμε μπει σε μια «κούρσα για δυο» για την «πράσινη» ΠΑΕ. Από τη μια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το Athens Alive και από την άλλη ο Παϊρότζ που από τη στιγμή που έχει υπογράψει μνημόνιο με τον Γιάννη Αλαφούζο και οι έλεγχοι τρέχουν, έχει σαφέστατο προβάδισμα έναντι του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ.

Κακά τα ψέματα. Η ιδανική λύση για τον Παναθηναϊκό ακούει στο όνομα Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο και μια οικογένεια που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στον Σύλλογο και όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει για το «τριφύλλι». Έχει διάθεση, σχέδιο και όραμα για ένα καλύτερο «αύριο» για την ομάδα συνολικά. Ένα όραμα το οποίο δείχνει και το μέλλον. Ποιο είναι αυτό; Η δημιουργία ενός κλαμπ το οποίο σταδιακά θα έχει… εσωτερικό ανεφοδιασμό και θα «χρηματοδοτείται» από τις δικές του πηγές εσόδων μέσω του Athens Alive. Αυτός είναι και θα είναι ο δρόμος μελλοντικά για κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Ο Παϊρότζ είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Η επιλογή του εμπεριέχει ένα ρίσκο. Κανείς δε λέει ότι θα αναλάβει την ΠΑΕ και θα αποτύχει. Μπορεί να γίνει, εν τέλει, αφεντικό στον Παναθηναϊκό και όχι μόνο να σώσει το κλαμπ, αλλά να καταφέρει να του αλλάξει επίπεδο, βάζοντας τέλος στον εφιάλτη. Ευχή όλων είναι κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε είναι ότι σε σχέση με τον κ. Γιαννακόπουλο, ο Ταϊλανδός δεν είναι κάτι το σίγουρο, κάτι το εγγυημένο. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πράξη.

Το ποιος θα κερδίσει αυτή την «κούρσα» θα φανεί. Το βέβαιο είναι ότι πολύ σύντομα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αλλάξει χέρια. Είναι θέμα λίγων ημερών να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα παραδώσει. Το ερώτημα είναι «σε ποιον;». Η απάντηση θα δοθεί στα επόμενα 24ωρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x