Επικαιρότητα

Καταγγελία Θωμαΐδη: «Η εισαγγελέας ήρθε να με συλλάβει με άνθρωπο της φρουράς του Μαρινάκη»!

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ, καταγγέλλοντας ότι η εισαγγελέας συνοδευόταν από αστυνομικό αποσπασμένο στη φρουρά του Βαγγέλη Μαρινάκη!

Στην καταγγελία ότι η εισαγγελέας, χθες, στην εισβολή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, συνοδευόταν από αστυνομικό αποσπασμένο -νομίμως- στη φρουρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, προχώρησε ο Κυριάκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα», των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά!

«Η εισαγγελέας συνοδεύεται από έναν κύριο. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Κρασιανάκη, ο οποίος είναι αστυνομικός, αποσπασμένος νομίμως στη φρουρά του κ. Μαρινάκη», τόνισε ο Κυριάκος Θωμαΐδης.



Στη συνέχεια, είπε: «Πώς, λοιπόν, ένας κύριος που είναι στη φρουρά του κ.Μαρινάκη, συνοδεύει την κα. Εισαγγελέα; Και πώς η κα. Εισαγγελέας αποδέχθηκε να συνοδευτεί από έναν άνθρωπο που είναι στη φρουρά του κ. Μαρινάκη και άρα, εκτός υπηρεσίας. Το ερώτημα είναι από πού έλαβε την εντολή;. Διότι η εισαγγελέας Πειραιά δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, όταν της έγινε τηλεφώνημα χθες το βράδυ. Το ερώτημα είναι: Από πού έλαβε την εντολή η αντιεισαγγελέας Ελευσίνας να έρθει στο Φάληρο και μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι είναι μαζί της ένας άνθρωπος της ασφάλειας του κ. Μαρινάκη;».



Καρέ καρέ η είσοδος της αντεισαγγελέως στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ...


Έξοδος της αντεισαγγελέως από το κτήριο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας...


Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Κυριάκου Θωμαϊδη:

Για τα δημοσιεύματα ότι συνελήφθη:

«Είναι εκφυλιστικά συμπτώματα της δημοσιογραφίας. Διότι το να λες ότι συνελήφθη ένας δημοσιογράφος και να μην έχει συλληφθεί είναι ένα σοβαρό ατόπημα. Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι ένα χτύπημα στην ελευθεροτυπία. Με καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού μου οργάνου της ΕΣΗΕΜΘ που μιλάει για επιλεκτική ελευθεροτυπία και χτύπημα στην ελευθεροτυπία. Με καλύπτει επίσης και η δήλωση του κ.Αλιβιζάτου ο οποίος μίλησε για καταστάσεις που έχουν να γίνουν στην Ελλάδα από το 1975. Από εκεί και πέρα μπορώ να σας πω τι συνέβη και μπορούν να απαντηθούν και ορισμένα ερωτήματα για την στάση των αστυνομικών Αρχών».

-Για την προσπάθεια σύλληψής του:

«Η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη. Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε από τις 22:30 μέχρι και τις 24:00, στις δώδεκα και πέντε εγώ εξηλθα από το κτίριο του ΣΚΑΪ και η εκπομπή επρόκειτο να μεταδοθεί στις δώδεκα και τέταρτο. Παρόλα αυτά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά επικαλέσθηκε μήνυση του κ.Μαρινάκη απέναντί μου, που αφορούσε την εκπομπή που δεν είχε παίξει. Έμεινα άναυδος. Τον ρώτησα «πως είναι δυνατόν να μηνύσει ένας άνθρωπος έναν άλλο για κάτι που δεν έχει μεταδοθεί καν. Δεν μπορούσε να μου απαντήσει, ο κ.Λαζάρου, ο διοικητής, και συνοδευόμενη από δύο ένστολους αστυνομικούς και έναν τέταρτο κύριο με πολιτικά, ο οποίος φαινόταν ότι ήταν αστυνομικός με πολιτικά. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έδωσε σε εμένα.

Ο κ.Λαζάρου επέμενε πάρα πολύ να με συνοδεύσουν στο αστυνομικό τμήμα, εκεί που με περίμενε ο ταξίαρχος ο κ.Φώσκολος. Του έδωσα να μιλήσει με τους δύο δικηγόρους, τον κ.Αποστολίδη, τον δικο μου και τον κ.Δημητρακόπουλου του ΣΚΑΪ. Τελικώς, καταλήξαμε ότι είναι σε αδιέξοδο, γιατί δεν έχει να μου δείξει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είχε στα χέρια του δικογραφία του κΜαρινάκη. Μάλιστα με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ο πταισματοδίκης που έχει τα έγγραφα τράκαρε στο δρόμο και είναι στο νοσοκομείο. Είπα ότι από την στιγμή που η κα. πταισματοδίκης έχει κάποιο ατύχημα ας έρθει να την αντικαταστήσει κάποιος άλλος έστω από το δικαστικό σώμα για να μου προσκομίσουν κάποια σχετικά έγγραφα και πολύ ευχαρίστως να τους ακολουθήσω στα δικαστήρια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, οι άλλοι αστυνομικοί προχώρησαν στο ΣΚΑΪ, έβρεχε κιόλας δεν ήταν οι συνθήκες να μένουν έξω. Βέβαια είχαν μπει ήδη σε έναν χώρο που είναι ιδιωτικός και δεν είχαν κανένα δικαίωμα να συλλάβουν κανέναν, αλλά και έπρεπε να απομακρυνθούν από τον ιδιωτικό χώρο αυτό. Έπρεπε να απομακρυνθούν από τον χώρο αυτό, όπως και έκαναν.

Εκείνη την ώρα είχα μόνο την πληροφόρηση από τον κ.Λαζάρου. Και μια πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπηση της εκπομπής η οποία προήρχετο είτε από μηνύματα στο κινητό μου είτε από δημοσιεύματα από ιστοσελίδες φιλικά προσκείμενες προς την πλευρά του κ.Μαρινάκη. Δεν είχα άλλη πληροφόρηση. Ο κ.Λαζάρου επέμενε ότι έχει καταθέσει μήνυση ο κ.Μαρινάκης. Στο εύλογο ερώτημά μου «πώς κατέθεσε μήνυση για κάτι που δεν έχει δει», πόσω μάλλον εάν το έβλεπε να διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία δική του, παρά μόνο μια αναφορά ενος Βαγγέλη τον οποίο και επικαλείται ο κ.Θεοδωρίδης.

Άρα πώς ειναι δυνατόν να προβλέπει τι θα πει η εκπομπή και να έχει κάνει μήνυση για κάτι που δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Υπήρχε ένα θέμα εκεί. Η απορία μου ήταν απολύτως λογική και για τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, κατά την άποψή μου και για αυτό και ο άνθρωπος ήταν αμήχανος και δεν ήξερε πως να το αντιμετωπίσει. Μου είπε ότι θα καλέσει την κα.Εισαγγελέα από την Ελευσίνα να έρθει στις 2 τη νύχτα. Πράγματι. Υπήρξε μια κινητοποίηση των Αρχών. Εγώ θα ήμουν ευτυχής εάν η κινητοποίηση αυτή συνέβαινε σε όλα τα επίπεδα και υπήρχαν τέτοια αντανακλαστικά. Εγώ πάντως τα βλέπω πρώτη φορά και νομίζω ότι είναι επιλεκτικά.

Η δύναμη αποδεικνύεται με κάτι που θα αποκαλύψω εδώ στο ΣΠΟΡ FM. Εάν δει κάποιος το βίντεο, στην αρχή, η κα.Εισαγγελέας εισέρχεται στον τηλεοπτικό σταθμό, στο ΣΚΑΪ, συνοδευόμενη από έναν κύριο που και εγώ τον είχα δει να περιφέρεται μαζί με τους αστυνομικούς. Ο κύριος λέγεται Βαγγέλης Κρασιανάκης, είναι αστυνομικός αποσπασμένος στη φρουρά του κ.Μαρινάκη. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως ένας άνθρωπος που είναι αποσπασμένος στη φρουρά του κ.Μαρινάκη εκτελεί υπηρεσία για το αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Και το ερώτημα αυτό τίθεται τόσο στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, που έχει γνώση ποιοι είναι οι υφιστάμενοι του, τον κ.Λαζάρου, αλλά και στην κα.Εισαγγελέα που δέχθηκε να συνοδευτεί από άνθρωπο που δεν είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα και μάλιστα ανήκει στη φρουρά του εγκαλούντος, του κ.Μαρινάκη. Υπάρχει σοβαρό θέμα για την κα.Εισαγγελέα.

Το ερώτημα είναι από πού έλαβε την εντολή. Γιατί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιώς, η κα.Τζίβα, δήλωσε άγνοια και μάλιστα στο τηλεφώνημα που της έγινε, χθες το βράδυ, την ξύπνησε. Κοιμόταν η γυναίκα. Δήλωσε πλήρη άγνοια. Το ερώτημα είναι από που έλαβε την εντολή η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Ελευσίνας για να σηκωθεί να φύγει από την Ελευσίνα και να έρθει στο Φάληρο. Και επίσης, πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι τη συνοδεύει ένας αστυνομικος που δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας και μάλιστα άνηκε στην φρουρά του κ.Μαρινάκη.

Για τη δικαιοσύνη και τον ισχυρισμό Κοντονή ότι δεν γνώριζε για την έφοδο στον ΣΚΑΪ:

Πράγματι οι ρυθμοί της ελληνικής δικαιοσύνης είναι πάρα πολύ αργοί. Όπως πάει όλη η χώρα πάει και η Δικαιοσύνη. Οφείλω πάντως να πω ότι έχουμε καλούς δικαστές. Όχι μόνο δεν κρίνει, αλλά δεν είδε καν την έφοδο. Δεν την ενημερώνει προφανώς η διεύθυνση επικοινωνίας. Εγώ έχω μάθει ότι παρακολουθεί φανατικά τη Δίκη και μου κάνει εντύπωση ότι δεν το είδε.

Για το αν θα γίνει εκπομπή την επόμενη Δευτέρα:

Επειδή είναι του Αγίου Πνεύματος; Βέβαια θα κάνω και ενδεχομένως να ελπίζω και σε επιφοίτηση σε ορισμένα μυαλά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Για την καταγγελία ότι βρισκόταν αστυνομικός του Μαρινάκη στη συνοδεία της αντιεισαγγελέως:

Ούτε την εκπομπή διέκοψαν, ούτε τις αποκαλύψεις, ούτε τη σύλληψη πέτυχαν. Τρία στα τρία έχει ο κ. Μαρινάκης. Και παρότι είχε και τον φρουρό του δίπλα στην αντιεισαγγελέα. Λέγεται Βαγγέλης Κρασιανάκης, είναι άνδρας των ΕΚΑΜ, είναι νομίμως αποσπασμένος στον κ. Μαρινάκη για να τον φυλάει. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορεί να είναι κάπου αλλού για να επιτελεί καθήκοντα αστυνομικού, πόσω μάλλον με πολιτικά δίπλα σε εισαγγελέα. Κακώς εισήλθε στον χώρο του ΣΚΑΪ και κακώς συνόδευε τους τρεις αστυνομικούς οι οποίοι ανήκουν στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα που είχε τη δικαιοδοσία για τη μήνυση του κ. Μαρινάκη εναντίον μου.

Για το αν παρακολουθούνται μόνο τα τηλέφωνα παραγόντων του Ολυμπιακού:

Στην εγκληματική οργάνωση η αφορμή των παρακολουθήσεων δεν ήταν τα χειραγωγημένα ματς, αλλά η έκρηξη στον φούρνο του Κωνσταντινέα. Έτσι άρχισε η παρακολούθηση και σιγά-σιγά εξελίχθηκε από τα γραφεία του Ολυμπιακού μέχρι το τηλέφωνο του κ. Μαρινάκη, του κ. Βρέντζου, του κ. Κοτσώνη, του κ. Θεοδωρίδη. Υπήρχε μια εξέλιξη στην παρακολούθηση τέτοια από τον εισαγγελέα, τον κ. Κορέα, που το τρίμηνο Μάιος-Ιούλιος του 2012 έκανε μια προσπάθεια να βρει στοιχεία για την έκρηξη στον φούρνο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Από ‘κει άρχισε να βρίσκει άλλα στοιχεία, όπως η περίφημη υπόθεση με την εφετειακή απόφαση στο Γάζωρος-Τύρναβος, τα χειραγωγημένα ματς με συγκεκριμένες διαιτησίες στα ματς Παναχαϊκή-Πλατανιά και ένα άλλο ματς της Παναχαϊκής που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή. Εκεί φαινόταν να ορίζονται διαιτητές κατά το δοκούν ή να παίρνονται αποφάσεις αθλητικών δικαστηρίων πάλι κατά το δοκούν. Οι στημένοι πίνακες διαιτητών είναι μια άλλη υπόθεση που την είχε ο κ. Κορέας νωρίτερα από την υπόθεση της έκρηξης στον φούρνο του Κωνσταντινέα και την ταύτισε με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Τις έβαλε όλες μέσα για να καταδείξει ότι υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, που διαφθείρει αστυνομικούς, πολιτικούς, παράγοντες της πολιτικής εξουσίας και με αυτόν τον τρόπο κάνει τη δουλειά της στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό λέει στο πόρισμά του ο κ. Κορέας και αυτό θα κριθεί από τον κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος ετοιμάζει τη σχετική εισαγγελική πρόταση, ώστε να την προχωρήσει προς το συμβούλιο Εφετών Αθηνών για να γίνει ή να μη γίνει κατηγορία. Απ’ όσα πληροφορούμαι, μέχρι τις 15 Ιουλίου θα είναι έτοιμη.

Για το αν μπορεί να απορριφθεί η εισαγγελική πρόταση:

Η εισαγγελική πρόταση δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να κάνει μια πρόταση ο κ. Δασκαλόπουλος και να μην γίνει δεκτή από το συμβούλιο Εφετών. Αυτό αποφασίζει και αυτό τελεσιδικεί και στέλνει τους κατηγορούμενους στο εδώλιο ή τους απαλλάσσει. Δεν υπάρχει προηγούμενο να απορριφθεί εξ ολοκλήρου η πρόταση, αλλά σε έναν βαθμό δεν είναι υποχρεωμένο το Συμβούλιο Εφετών να συμφωνήσει με την πρόταση του Εισαγγελέα. Τα Συμβούλια Εφετών είναι τρία στην Αθήνα. Ένα από τα τρία θα πάρει την υπόθεση. Έχω ήδη πάρει δημοσίως πάρει θέση για ένα από τα τρία, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Ανδρέας Παπαδημητρίου, που είναι αναπληρωματικό μέρος δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ, νομίζω του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου δεν έχει κάποιο νομικό κώλυμα να πάρει την υπόθεση, αλλά έχει ένα ηθικό ασυμβίβαστο, κατά την άποψή μου. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο που αμοίβεται από την ΕΠΟ να δικάσει τους παράγοντες της ΕΠΟ. Να αποφασίσει για την τύχη αυτών των ανθρώπων, για τον κ. Σαρρή, τον κ. Κουρίδη. Ο κ. Παπαδημητρίου είναι εξαιρετικός δικαστής και θεωρώ ότι θα θέσει από μόνος του εαυτόν εκτός διαδικασίας, οπότε θα μείνουν τα δυο άλλα συμβούλια, στα οποία προΐστανται δυο κυρίες.

Για τις αποκαλύψεις της επόμενης εκπομπής και τον Σταύρο Κοντονή:

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αποκαλύψεις από τον υπερ-κοριό. Εκτός κι αν τον συλλάβουν κι αυτόν. Να εξηγήσω κάτι: Ο υπερ-κοριός δεν γράφει επειδή έτσι του τη βάρεσε. Γράφει έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Κάτι που σημαίνει ότι γίνεται νόμιμη υποκλοπή. Κι επειδή διαβάζω διάφορα οξύμωρα σχήματα του τύπου “πώς γίνεται μια υποκλοπή να είναι νόμιμη”, το θεωρώ μέγιστη ανοησία. Υποκλοπή είναι, αλλά είναι νόμιμη. Έχει νομιμοποιηθεί και αυτό καταδείχθηκε επαρκώς στο μικρό Koriopolis, στο οποίο καταδικάστηκε ο αείμνηστος Ψωμιάδης και άλλοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Εκεί νομιμοποιήθηκαν πλήρως και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τα CD της ΕΥΠ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανείς δεν βγαίνει να πει ότι σε αυτά που αποκαλύπτουμε υπάρχει ένα “και” λάθος, ότι δεν έγινε σωστή απομαγνητοφώνηση, ότι κάπου υπερβάλαμε, ότι δεν τα είπε καλά ο Σάββας, ότι δεν τα είπε καλά ο Βαγγέλης. Δεν έχω δει κανέναν να λέει τέτοιο πράγμα και γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αδυναμία επιχειρημάτων. Επειδή δεν μπορούν να συζητήσουν επί νομίμων υποκλοπών. Αν νομίζουν ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα, είναι δικαίωμά τους να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια. Τον Έλληνα φίλαθλο όμως δεν τον ενδιαφέρει η προσωπική αντιδικία του Μαρινάκη με τον Θωμαΐδη, τον ενδιαφέρει αν ο Βαγγέλης με τον Σάββα, όπως λέει ο ίδιος ο Σάββας, ήταν αυτοί που κανόνιζαν αν θα αλλάξει η ΚΕΔ ή όχι. Το ομολογεί ο κ. Θεοδωρίδης, λέει ότι περιμένει να συζητήσει με τον Βαγγέλη για να αλλάξει την ΚΕΔ. Είναι δυνατόν; Μιλάει ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, που είναι ακόμα αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Αν δεν τον ευαισθητοποιεί αυτό, τι τον ευαισθητοποιεί;

Εγώ βλέπω ότι η απλή αναλογική στις αθλητικές ομοσπονδίες και την ΕΠΟ ήταν προεκλογική του δέσμευση και ακόμα να τη φέρει; Πού είναι η απλή αναλογική; Τον Μάρτιο το υποσχέθηκε ενόψει 70 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και έχουμε Ιούνιο. Επίσης είπε ότι οι ποινικά διωκόμενοι παράγοντες της εγκληματικής φεύγουν από το ποδόσφαιρο και σήμερα του στέλνει μια επιστολή η ΕΠΟ και τον κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα του. Του λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Από λόγια χορτάσαμε. Είναι σαν το Κύπελλο που ματαιώθηκε και τελικά έγινε, είναι σαν το πρωτάθλημα που δεν θα άρχιζε και θα αρχίσει, είναι σαν το μνημόνιο που θα το σκίζαμε και δεν το σκίζαμε. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θυμάστε πότε έγινε; Στις 2 Μαρτίου! Έχουμε Ιούνιο και ακόμα δεν έχει συνταχθεί η έκθεση της ΔΕΑΒ. Αυτός ο κακομοίρης που τη γράφει θα έχει ξεχάσει τι έγινε στο γήπεδο.

Γιατί το κάνει αυτό ο κ. Κοντονής; Για να επιβάλλει τη διοικητική κύρωση στον ΠΑΟΚ όποτε αυτός γουστάρει. Λες και δεν υπάρχει εύλογος χρόνος διοικητικής κύρωσης. Και είναι και νομικός ο κ. Κοντονής. Περί άλλων τυρβάζει και νομίζει ότι κοροϊδεύοντας τον κόσμο, κοροϊδεύει τους πάντες. Έχει την εντύπωση ότι μπορεί μετά από τέσσερις μήνες να βγάλει απόφαση και να επιβάλλει διοικητική κύρωση. Γιατί δεν το κάνει άμεσα; Υπάρχει ένας σοβαρός προβληματισμός για τους τακτικούς δικαστές. Είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να βγάλουν αποφάσεις σε 15 μέρες. Και αυτός που έφτιαξε τον νόμο βγάζει αποφάσεις στον ρόλο υπερ-δικαστή όποτε γουστάρει. Για το αν θα κλείσει τη θύρα 13, τη θύρα 4 ή οτιδήποτε. Είναι σοβαρή κατάσταση αυτή, να εκδίδει ο κ. Κοντονής αποφάσεις κατά το δοκούν στον χρόνο που τον εξυπηρετεί για να παράγει πολιτική μια απέναντι στους κόκκινους, μια απέναντι στους πράσινους, τους κίτρινους και τους ασπρόμαυρους; Εγώ νομίζω ότι έχει χαθεί η σοβαρότητα από τον υφυπουργό Αθλητισμού και νομίζω ότι θα τον απαλλάξει ο πρωθυπουργός στον επόμενο ανασχηματισμό. Ας μείνει εκεί στον τομέα της δικαιοσύνης που τον ξέρει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, ο άνθρωπος αποδείχθηκε εντελώς ακατάλληλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x