Κώστας Νικολακόπουλος

Δράμα, Πέδρο και Σάββας πάνε μαζί!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, μεταξύ Ολυμπιακού κι Άρη, μέσα από την δική του οπτική.

• Αν υπάρχουν δύο προπονητές με τα περισσότερα παιχνίδια θρίλερ στο φετινό πρωτάθλημα, αυτοί είναι σίγουρα ο Πέδρο Μαρτίνς κι ο Σάββας Παντελίδης! Οι δύο μονομάχοι δηλαδή απόψε στο Καραϊσκάκη στον σημαντικό αγώνα μεταξύ του 2ου Ολυμπιακού και του 5ου Άρη.

• Κανονικά, βέβαια, ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής έπρεπε να είναι αυτός του 1ου ΠΑΟΚ με τον 3οΑτρόμητο, αλλά ο Ατρόμητος πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς εφτά παίκτες: Μέγερι, Ρισβάνη, Χατζηϊσαία, Κουλούρη, Ουάρντα, Ουγκράϊ, Μούγιακιτς…

• Τέλος πάντων, στο Καραϊσκάκη θα γίνει το μεγάλο παιχνίδι όλης της αγωνιστικής πιστεύω εγώ, αφού το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, όπως αποδείχθηκε, με τα...45 φάουλ και τις μηδέν ευκαιρίες, μόνο για «παιχνίδι αγωνιστικής» δεν έμοιαζε.

• Στη μάχη των πάγκων λοιπόν στον Πειραιά, βλέπουμε δύο προπονητές των οποίων πάρα πολλά παιχνίδια φέτος κρίθηκαν με γκολ στα τελευταία λεπτά!

• Ο Παντελίδης στην αρχή της σεζόν με τον Αστέρα θα έπρεπε να είχε τρελαθεί, αφού είχε χάσει από τον Ολυμπιακό (1-2) με γκολ στο 92’, από τον…Άρη (0-2) με γκολ στο 87’ και στο 93’, από τον Ατρόμητο (2-3) με γκολ στο 88’ και είχε ισοφαριστεί (1-1) από τον Παναθηναϊκό με γκολ στο 91’!!!

• Όμως, επειδή «μπάλα είναι και γυρίζει», ο Παντελίδης σιγά σιγά άρχισε αυτός να παίρνει βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Πρώτα με τον Αστέρα, ισοφαρίζοντας (1-1) στο 93’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και κυρίως μετά με τον Άρη, κερδίζοντας τον ΟΦΗ (2-1) στο Ηράκλειο με γκολ στο 93’ και στο 94’ (!!!), τη Λαμία (1-0) στο Χαριλάου με γκολ στο 92’ και ισοφαρίζοντας τον ΠΑΟΚ (1-1) στην Τούμπα με γκολ στο 85’! Την πάτησε μόνο από τον Παναθηναϊκό, που ισοφάρισε στο Χαριλαόυ (1-1) στο 91’, όπως είχε συμβεί και στην Τρίπολη!

• Ο Μαρτίνς έζησε κι αυτός πολλά παιχνίδια θρίλερ! Τη νίκη 2-1 επί του Αστέρα του Παντελίδη με το γκολ στο 92’, τη νίκη (1-0) επί του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη με το γκολ στο 92’, τη νίκη (1-0) επί του Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 89’, την ισοπαλία (1-1) με τον Παναθηναϊκό με γκολ στο 95’, τη νίκη (2-1) στο Περιστέρι με γκολ στο 93’. Κι από την άλλη, η ισοφάριση (1-1) της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με γκολ στο 90’. Ακόμη και στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός είχε από τη μία την πρόκριση επί της Μίλαν με το γκολ στο 81’ (3-1) κι από την άλλη τον αποκλεισμό από την Ντινάμο Κιέβου με το γκολ στο 89’ (2-2).

• Τι μου έχει κάνει, όμως, εντύπωση; Στο β΄ κομμάτι της σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει την ίδια επιτυχία προς το τέλος των αγώνων του. Για την ακρίβεια, δεν έχει καμία επιτυχία! Μπορεί να είναι κι οι συγκυρίες, π.χ. το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 86’ στο 0-1 από τη Λαμία η, η κλασική χαμένη ευκαιρία του Γκερέρο στο 86’ στο 0-1 από την Ντινάμο στο Κίεβο, αλλά εγώ νομίζω κι ότι δεν τα κυνηγάει πλέον τόσο πολύ τα «χαμένα» παιχνίδια του ως το τέλος. Να είναι θέμα δυνάμεων, να είναι θέμα κακής ψυχολογίας, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μήνες πια να καθαρίσει παιχνίδι του με ένα γκολ στο φινάλε.

• Όπως κι αν έχει, σε μία ημέρα σαν τη σημερινή, με τη συμπλήρωση 94 ετών από την ίδρυση του Ολυμπιακού, το μίνιμουμ που μπορείς να περιμένεις από τον προπονητή του είναι να έχει διαβάσει καλά το παιχνίδι κι από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά μη αποδεκτό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x