Κώστας Νικολακόπουλος

Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ο Σα όσο είναι…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη διαφορά-κλειδί των φετινών αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και για τον Ζοσέ Σα!

· Τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες!

· Στην πρώτη είναι τα εφτά ματς στα οποία είχε ουσιαστικά μηδέν παθητικό! Για την ακρίβεια δέχθηκε μόλις ένα γκολ, στη Ρωσία, από την Κράσνονταρ, αλλά «ανώδυνο», υπό την έννοια ότι ήταν η ρεβάνς του 4-0 του Καραϊσκάκη. Σε όλα αυτά τα εφτά παιχνίδια, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε! Την πρόκριση από την Βικτόρια Πλζεν (0-0 έξω, 4-0 μέσα), την πρόκριση από την Μπασάκσεχιρ (1-0 έξω, 2-0 μέσα), την πρόκριση από την Κράσνονταρ (4-0 μέσα, 2-1 έξω) και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ (1-0 με τον Ερυθρό Αστέρα μέσα).

· Στη δεύτερη είναι τα υπόλοιπα πέντε ματς στα οποία ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν κράτησε το μηδέν πίσω, αλλά έφαγε δύο η, τρία γκολ στο καθένα. και κάπως έτσι, σε όλα αυτά τα ματς πήρε το μίνιμουμ, την ισοπαλία 2-2 με την Τότεναμ, χάνοντας στα άλλα τέσσερα, 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα έξω, 2-4 από την Τότεναμ έξω και 2-3 και 0-2 από την Μπάγερν έξω.

· Βεβαίως, παίζει ρόλο και η δυναμικότητα των αντιπάλων, αλλά η ουσία είναι ότι το μάθημα που μας δίνουν αυτά τα 12 παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος στην Ευρώπη είναι ένα, ενόψει των παιχνιδιών με την Άρσεναλ: αν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει κάποιες ελπίδες για να περάσει, πρέπει να είναι καλός αμυντικά.

· Μία κουβέντα είναι πώς θα κρατήσει τον Ομπαμεγιάνγκ, τον Λακαζέτ, τον Οζίλ, τον Πέπε και κάποια πιτσιρίκια σφαίρες που έχουν οι Λονδρέζοι, αλλά η πραγματικότητα αυτή είναι. Και την επιβεβαιώνει κι ότι πέρσι ο Ολυμπιακός σταμάτησε την ευρωπαϊκή του πορεία επειδή έφερε 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου στο Καραϊσκάκη, πάλι δηλαδή με παθητικό δύο γκολ…

· Τέλος πάντων, το πιο δυνατό ίσως όπλο του Ολυμπιακού σε αυτό το κομμάτι είναι ο γκολκίπερ του, ο Σα. Όταν είναι στα καλά του, δηλαδή συγκεντρωμένος σε ολόκληρο το 90λεπτο και χωρίς εκνευρισμούς, ο Πορτογάλος είναι για κορυφαίο επίπεδο.

· Και χάρηκα που τον είδα έτσι το Σάββατο με τον Πανιώνιο! Ναι, με τον ουραγό Πανιώνιο και σε ένα 4-0 από το ημίχρονο, που ήταν 3-0 από το 10’! ίσα ίσα, εκεί βλέπεις πόσο αφοσιωμένος στο παιχνίδι είναι ένας τερματοφύλακας. Κι ο Σα είχε μία άριστη εμφάνιση!

· Σε δέκα περιπτώσεις ο Πορτογάλος γκολκίπερ ενήργησε υποδειγματικά. Επανειλημμένως χρειάστηκε να βγει μακριά από την εστία του, άλλοτε με τα πόδια κι άλλοτε με τα χέρια και το έκανε με φοβερή ταχύτητα κι αποφασιστικότητα, όταν οι αντίπαλοι κυνηγοί έβγαιναν στις πλάτες των αμυντικών του. Σηκώθηκε στον αέρα και καθάρισε στημένα. Νίκησε τον Αραμπούλι σε ένα δύσκολο χαμηλό σουτ. Κι ακόμη κι όταν υπήρχε οφσάϊντ σε επίθεση του Πανιώνιου, άσχετα αν υποδείχθηκε στη συνέχεια, ο Σα κι εκεί ήταν όπως έπρεπε κι έδιωξε σε κόρνερ ένα άλλο δύσκολο σουτ.

· Ο Σα γενικά δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση με το που μπήκε το 2020! Κι έτσι στα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχθεί γκολ στα δύο, εκ των οποίων το ένα με πέναλτι, με την Ξάνθη (3-1 εντός έδρας). Κι ούτε μπορείς να του βρεις ευθύνη στα γκολ του Ρόουζ και του Ντιγκινί στο Ολυμπιακός-Άρης 4-2. Κράτησε το μηδέν με την ΑΕΚ (0-0 έξω), με τον Παναθηναϊκό (1-0 μέσα), τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο (1-0 έξω) και στις δύο τεσσάρες με τη Λαμία έξω και τον Πανιώνιο μέσα.

· Πραγματικά θα ήταν πολύ καλό για τον Ολυμπιακό να είναι έτσι και με την Άρσεναλ μεθαύριο και στη ρεβάνς. Να δείξει μια σταθερότητα, που είχε στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι, αλλά που δεν είχε στη φάση των ομίλων το φθινόπωρο, όπου ήταν καλός στα τρία ματς (με Μπάγερν 0-2 έξω, Τότεναμ 2-2 μέσα κι Ερυθρός Αστέρας 21-0 μέσα), αλλά δεν ήταν καλός ούτε με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (1-3), ούτε με την Τότεναμ στο Λονδίνο (2-4), ούτε με την Μπάγερν (2-3)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x