Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο «αχάριστος» και η Τρίπολη που δίνει μισό τίτλο στον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το ντέρμπι της Τρίπολης (χα,χα…) όπου ο ΠΑΟΚ απάντησε στην απουσία του «αχάριστου».

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

zahariadis@hotmail.com


Το «αχάριστος» το έχω σε εισαγωγικά. Διότι είναι αχάριστος αν τυχόν το εξετάσουμε το θέμα αν δανειστούμε τα εγκεφαλικά κύτταρα του Γιωργάκη ή ακόμη και του Ιβάν, που θεώρησε ότι δεν θα πρέπει να προσεγγίσει τον Πρίγιοβιτς. Να κάνει, βρε αδερφέ, μια προσπάθεια για να φανεί, έστω για επικοινωνιακούς λόγους, ότι είναι μέσα στο παιχνίδι των μεγάλων συμφωνιών και μπορεί να κρατήσει ένα παίκτη που κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Δεν είναι μόνο για να πουλάει και μέχρι εκεί…

Τέλος πάντων, ο αχάριστος Πρίγιοβιτς έφυγε και όλοι έπεσαν με τα μούτρα να τους φάνε τους Σαββιδαίους που πουλάνε και μοσχοπουλάνε και έχουν κάνει ένα πολύ καλό ταμείο, αλλά, όχι να τους κατηγορήσουμε ότι τελικά είναι θετικοί στον ισολογισμό τους. Έχουν βάλει πολλά εκατομμύρια. Όχι όσα πραγματικά αντέχουν. Ψίχουλα είναι, αλλά, να, ακόμη και αυτά, είναι μεγάλη υπόθεση στις μέρες μας και θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Πέρα από όλες τις ανοησίες που κατά καιρούς έχουν κοστίσει μέχρι και τίτλο, το χρήμα ρέει με εντυπωσιακό ρυθμό σε κάθε λειτουργία της ομάδας από τους μικρούς αθλητές υποδομής μέχρι τους μεγαλύτερους χαραμοφάηδες.

Τώρα, εκεί στην Τρίπολη, μετά από την ήττα της Πάτρας, από την Παναχαϊκή, αποδεικνύεται ότι εφόσον σοβαρευτεί μπορεί να τελειώσει τα υποτιθέμενα δύσκολα παιχνίδια. Και βέβαια είναι η τύχη που μετρά ή αν θέλετε και η ικανότητα του Πασχαλάκη να ξελασπώνει μια και δυό και τρεις φορές τους αμυντικούς του και να τους δίνει πολλά λεφτά… Δηλαδή, αν δεν υπήρχε ο Πασχαλάκης και κάθε λάθος τους ήταν γκολ, τώρα όλοι τους, Κρέσπο,

Βαρέλα και κάτι άλλα «μοντέλα» στις κοντινές θέσεις, θα είχαν πάει σπίτι τους ως απόλυτα αποτυχημένοι. Να ΄ναι καλά το παλληκάρι που κάνει το σωστό και κρατά τον ΠΑΟΚ στο μηδέν ή στο ελάχιστο της ζημιάς. Ζημιά που προκαλείται από αμυντικές λογικές μετρίων ποδοσφαιριστών. Οι οποίοι έχουν γίνει οι καλύτεροι (έτσι τους λένε…) του πρωταθλήματος και είναι -λένε- πολύ σπουδαίοι. Μπούρδες.

Εν πάση περιπτώσει, στην Τρίπολη μια χαρά τα πήγε ο ΠΑΟΚ παίζοντας ως ΠΑΟΚ στο δεύτερο κυρίως μέρος, όχι μόνο επειδή ήταν αποτελεσματικός, αλλά επειδή έκανε αυτό που έπρεπε και λογικεύτηκε για να αντιμετωπίσει επικίνδυνο αντίπαλο. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο και πολύ κοντά σε σκορ.

Ο πρώτος αγώνας και μάλιστα κρίσιμος τέλειωσε με νίκη που πήρε έκταση και ξέρετε τι είδα, ότι ο διαιτητής (ίσως να είναι πιο γενικευμένη η κατάσταση εναντίον του ΠΑΟΚ) τον… πήγε τον Αστέρα και τον έσπρωξε με ευκολία για να μην έχει απώλειες από κάρτες- από νωρίς.

Θα το δούμε και στη συνέχεια αυτό; Θα δούμε ομάδες που θα αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και η κατάσταση θα είναι

η ίδια; Θα έχουμε ίδια σκηνικά και δεν ξέρω που θα φτάσει το πράγμα… Θα το δει κανείς πιο σοβαρά ή θα έχουμε αναγούλες με τους διαιτητές να φτιάχνουν… ατμόσφαιρα και τον Ολυμπιακό να επωφελείται ροκανίζοντας τη διαφορά σε κάθε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ;

Ένα ενδιαφέρον το ΄χει όλο αυτό.

Θέλω να συμπληρώσω ότι υπάρχει πλέον μια κόντρα και δεν είμαι εγώ που την ανακαλύπτω σήμερα με το πρωτάθλημα να είναι απομονωμένο σε δύο ομάδες.

Η διαφορά των οκτώ πόντων είναι μια μεγάλη υπόθεση και το πρώτο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ, στην Τρίπολη, δεν προξένησε καμία απολύτως ζημιά, αντιθέτως τον ενισχύει στην προσπάθεια να διατηρηθεί σε απόσταση.

Στα επόμενα, σε πιο εύκολες αποστολές –θεωρητικά- κρύβονται παγίδες και εκεί που υπήρχε ένας Πρίγιοβιτς να δίνει λύσεις δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχοι. Κι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά, διότι έχει πολλούς παίκτες για να κάνουν τη διαφορά. Αρκεί βέβαια να το διαχειριστεί σωστά κι ο προπονητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x