F1

Περίπατος Χάμιλτον και στο Άμπου Ντάμπι

Την 11η νίκη του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο τελευταίο grand prix της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Δεύτερος ο Φέτελ και τρίτος ο Φερστάπεν.

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes και παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε τη νίκη και στο τελευταίο grand prix της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, φτάνοντας τις 11 και ισοφαρίζοντας τη δική του επίδοση από το 2014. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και στο τρίτο σκαλί ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ιδιαίτερος για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, τερματίζοντας με τη McLaren στην 11η θέση. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, οι Χάμιλτον και Φέτελ τον... βοήθησαν να αποχαιρετήσει το κοινό με ένα donuts, σε μια στιγμή που έκλεψε την παράσταση.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο poleman, Λιούις Χάμιλτον κράτησε άνετα την θέση του μετά το σβήσιμο των φώτων, ωστόσο, μόλις στον πρώτο γύρο μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω ενός ατυχήματος που είχε ο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε επαφή με τον Γκροζάν. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε πάλι, δεν άλλαξαν πολλά, και οι Χάμιλτον-Μπότας- Φέτελ έμειναν στην τρεις πρώτες θέσεις, ενώ ο Ρικιάρντο είχε ήδη περάσει τον Ράικονεν. Λίγους γύρους αργότερα, ο τελευταίος «προδόθηκε» από τη Ferrari και εγκατέλειψε.

Όταν ξεκίνησαν τα πιτ στοπ, πρώτος μπήκε στον 8ο γύρο ο Χάμιλτον, ο οποίος ακολούθησε διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους οδηγούς των κορυφαίων ομάδων και διαχειριζόμενος άψογα την supersoft γόμα των ελαστικών του για 48 ολόκληρους γύρους, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Στον 35ο γύρο, ο ομόσταυλός του, Βαλτέρι Μπότας άρχισε να χάνει σε πρόσφυση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Φέτελ και Φερστάπεν, οι οποίοι τον προσπέρασαν, «ρίχνοντάς» τον στην 5η θέση. Μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι, με τον Ρικιάρντο να περνάει και αυτός τον Φινλανδό και να τερματίζει τέταρτος. Τη βαθμολογούμενη 10άδα Σάινθ, Λεκρέρκ, Πέρες, Γκροζάν και Μάγκνουσεν.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x