Stoiximan Super League

Δώνης: «Η λειτουργία μας δεν επηρεάζεται από τίποτα, με ενδιαφέρει να καταθέτουμε ψυχή»

Τη μαχητικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού εξήρε ο Γιώργος Δώνης που αναφέρθηκε στη μη τήρηση του φερ πλέι του Ατρόμητου, ενώ στάθηκε και στον κακό αγωνιστικό χώρο.

Αφού πρώτα εξήρε τη μαχητικότητα των παικτών του και δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα τους και τη νίκη επί του Ατρόμητου, στη συνέχεια ο Γιώργος Δώνης έκανε ειδική μνεία στον κακό χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά το 1-0, ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στην αλλαγή του Μακέντα, αλλά και στο ότι ο αντίπαλος δεν τήρησε το φερ πλέι στην τελευταία φάση του αγώνα…

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης:

Για το αν είναι μια από τις πιο πολύτιμες νίκες για τον χαρακτήρα που χτίζει: «Σε αυτή την διαδρομή που έχουμε μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα είμαστε μια ευθεία γραμμή., Θα είμαστε μια ομάδα με τα καλά τα κακά και τις μέτριες στιγμές της. Μπορεί τα συναισθήματα να επηρεάζονται από το αποτέλεσμα αλλά η λειτουργία μας δεν επηρεάζεται από τίποτα. Σε ένα σύνολο που χτίζεται από το καλοκαίρι ήταν το πρώτο ματς που έλειπε ο αρχηγός μας. Σκεφτείτε επίσης ότι στο 40’ χάνουμε τον βασικό μας σέντερ φορ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς καταθέτουμε την ψυχή μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για παράδειγμα για μένα θέλει πολύ μεγάλη ψυχή να χάνεις με 1-0 στο 5’ στο Ηράκλειο και να παίρνεις πρωτοβουλίες. Ποτέ δεν έχω δει τόσο κακό αγωνιστικό χώρο στο ΟΑΚΑ. Είχαμε πολύ καλή λειτουργεί μέχρι τη φάση του πέναλτι. Η μοναδική φάση που έχουμε απειληθεί στο πρώτο ημίχρονο ήταν από μια στημένη μπάλα. Στο τέλος είμαστε ευχαριστημένοι από τη γενική προσπάθεια και το αποτέλεσμα».

Για την διαιτησία και το ότι ο ΠΑΟ αντιμετωπίζει φάσεις που κινδυνεύουν να του αλλοιώσουν το αποτέλεσμα: «Είναι μια συνολική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο. Έχουμε μια αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά Ακόμα κι όταν θα κάνει λάθη, σεβόμαστε τον διαιτητή. Προσπαθούμε να κρατάμε τα συναισθήματα μας».

Για την προσαρμοστικότητα των παικτών του: «Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των παικτών. Άρα αυτό σημαίνει ότι μας εμπιστεύονται. Μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία, υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα, ανάλογα με τις ιδέες μου, τα αναλύουμε όλα πριν μπούμε στην εκπαίδευση. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, δουλεύουμε σε καθημερινή βάση για να την έχουμε».

Για την αλλαγή Μακέντα: «Όταν ένας παίκτη μου πει ότι μπορεί να παίξει, θα τον αφήσω. Άρα δεν μπορούσε να συνεχίσει. Όπως και χθες ρώτησα τον Κουρμπέλη και μου είπε ότι δεν μπορεί να παίξει».

Για το αν είπε κάτι στο τέλος στον Σιδηρόπουλο: «Δεν του είπα κάτι του διαιτητή. Ήμουν ένας άνθρωπος που χαιρόμουν που κέρδισε η ομάδα μου. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία τι με προβληματίζει με την διαιτησία. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για να το κρίνω αυτό».

Για τον τραυματισμό του Μακέντα και αν απουσιάσει: «Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αν δεν έχουμε τα ιατρικά νέα δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν σκέφτομαι το ματς της Κυριακής, αλλά το παιχνίδι της Τετάρτης που πρέπει να το κερδίσουμε».

Για τη φάση όπου ο Ατρόμητος δεν έκανε φερ πλέι, στο τέλος: «Η ομάδα μας δείχνει πολύ μεγάλο επίπεδο και σεβασμό στον αντίπαλο και τον άρχοντα του αγώνα. Θεωρώ λοιπόν επειδή τον ξέρω τον Ρισβάνη, είναι πολύ καλό παιδί, ότι στη συγκεκριμένη φάση θα έπρεπε να μας δώσει τη λάλα πίσω και όχι να κάνει επίθεση. Εμείς όταν βλέπουμε παίκτη αντίπαλο τραυματία τηρούμε το φερ πλέι. Αυτό περίμενα ότι θα κάνει ο Ρισβάνης. Κάτι που δεν έκανε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x