Σκωτία

Ευρωπαία μετά από 18 χρόνια η Κιλμάρνοκ

Η Κιλμάρνοκ νίκησε 2-1 τη Ρέιντζερς με πέναλτι του Μπρόφι στο 89’ και εξασφάλισε την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Στοιχεία από… Χίτσκοκ είχε το φινάλε της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα της σκοτσέζικης Premier League αναφορικά με την κατάκτηση της τρίτης θέσης, που έδινε το δεύτερο εισιτήριο για το Europa League. Τελικά, αυτή που πανηγύρισε στο τέλος ήταν η Κιλμάρνοκ, η οποία ισοβάθμησε με την Αμπερντίν, αλλά υπερτερούσε στη διαφορά τερμάτων από την αντίπαλό της.

Η Κιλμάρνοκ φιλοξένησε την αδιάφορη βαθμολογικά Ρέιντζερς και προηγήθηκε μόλις στο 9’ με τον Μπερκ. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 66’, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Μορέλος και ενώ όλα έδειχναν ότι η «Κίλι» θα έχανε το εισιτήριο, αφού την ίδια ώρα, η Αμπερντίν κέρδιζε στο Εδιμβούργο τη Χιμπέρνιαν, ήρθε το πέναλτι του Μπρόφι στο 89’ για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1 και να αρχίσει το πανηγύρι.

Η Αμπερντίν, από την πλευρά της, ήξερε ότι για να «κλέψει» το εισιτήριο, έπρεπε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την αντίπαλό της. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Χιμπέρνιαν στο 26’ με το γκολ του ΜακΝάλτι, εντούτοις βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει στο 43’ με τον Κοσγκρόουβ και να φτάσει στην ανατροπή με τον Γουίλσον στο 63’. Όμως, το τελικό 2-1 δεν ήταν αρκετό… Πλέον, η Αμπερντίν για να βγει στην Ευρώπη, θέλει Σέλτικ να κατακτήσει η Σέλτικ το Κύπελλο απέναντι στη Χαρτς, ώστε να «ανοίξει» άλλη μια θέση μέσω πρωταθλήματος.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, η πρωταθλήτρια Σέλτικ ολοκλήρωσε τη σεζόν με μια ακόμη νίκη, έστω κι αν αυτή ήρθε δύσκολα. Οι «Κέλτες» προηγήθηκαν στο 2’ με τον Τζόνστον απέναντι στη Χαρτς, αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση και συγκεκριμένα στο 18’ με τον Μουλρέινι. Τελικά, ο Τζόνστον στο 84’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά η 38η αγωνιστική

Σάββατο 18/5
Νταντί-Σεντ Μίρεν 2-3
(14’ Κερ, 74’ Ράιτ - 51’, 58’, 76’ Κουκ)

Χάμιλτον-Σεντ Τζόνστον 2-0
(11’ Γκόρντον, 57’ Ντέιβις)

Μάδεργουελ-Λίβινγκστον 3-2
(10’ Ντόνελι, 21’, 25’ πεν. Τέρνμπουλ - 80’, 81’ Τιφόνεϊ)

Κυριακή 19/5
Σέλτικ-Χαρτς 2-1
(2’, 84’ Τζόνστον - 18’ Μουλρέινι)

Κιλμάρνοκ-Ρέιντζερς 2-1
(9’ Μπερκ, 89’ πεν. Μπρόφι - 66’ Μορέλος)

Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν 1-2
(26’ ΜακΝάλτι - 43’ Κοσγκρόουβ, 63’ Γουίλσον)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x