Europa League

Η έμπειρη Μόλντε και η γεμάτη ταλέντο Τσουκαρίτσκι

Ο Άρης έχει μπροστά του να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕ Λεμεσού και αν συμβεί αυτό θα κοντραριστεί με δύο ομάδες που έχουν ρυθμό, εμπειρία και ταλέντο.

Δύο αντιπάλους γεμάτους εμπειρία και ταλέντο, θα βρει στον δρόμο του ο Άρης, εφόσον καταφέρει να αποκλείσει την ΑΕ Λεμεσού!

Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν εάν προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League μία εκ των Μόλντε ή Τσουκαρίτσκι και το sportfm.gr σας αναλύει το προφίλ των δύο συλλόγων!

Μόλντε



Ο Άρης κατάφερε να αποφύγει την Μπράγκα και την Σπαρτάκ Μόσχας, οι οποίες έμοιαζαν ανυπέρβλητα εμπόδια και η τύχη του χαμογέλασε αφού μία εκ των αντιπάλων του είναι η Μόλντε. Μια ομάδα με φουλ ρυθμό αλλά και εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ικανή να κάνει ζημιές σε αντιπάλους κυρίως γιατί είναι σκληροτράχυλη αλλά και βασίζει αρκετά το παιχνίδι της στο τακτικό κομμάτι.

Ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας ορίζεται το 1911 ωστόσο την ονομασία Μόλντε την πήρε τέσσερα χρόνια αργότερα. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και αυτά μάλιστα είναι την τελευταία οκταετία, ενώ έχει κατακτήσει και τέσσερα Κύπελλα Νορβηγίας. Μάλιστα, το 2014 πραγματοποίησε το νταμπλ! Αγωνίζεται στο «Aker Stadion» το οποίο χωράει κάτι λιγότερο από 12 χιλιάδες οπαδούς (σσ. 11.800), με τους φίλους της ομάδας να μην το γεμίζουν συχνά αλλά να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα.

inner

Φέτος, μετράει 16 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή, μετρώντας 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με 37-16 τέρματα! Επίσης, απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League την Ρέικιαβικ με συνολικά τέρματα 7-1 και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι. Όσον αφορά την ευρωπαϊκή εμπειρία του συλλόγου, μετράει 20 ματς στο Champions League και 60 σε UEFA και Εuropa League.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 49χρονος Έρλινγκ Μόε, ο οποίος αποτελεί προϊόν της ομάδας. Στο ρόστερ, υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που έχουν καλή χρηματιστηριακή αξία και μπορούν να κάνουν την διαφορά όπως οι Χέσταντ, Άικρεμ, Άουρσνες, Γκάμπιρελσεν, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι Ομιουγιάνφο, Τζέιμς και Κνάτζον.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στον σύλλογο έχει αγωνιστεί ο Όλε Γκούναρ Σόλκσιερ αλλά και ο Γιαν Άρνε Ρίισε, Ντάνιελ Μπεργκ Χέσταντ, Βέγαρντ Φόρεν και Μάγκνε Χόσεθ.

Η Μόλντε φοράει μπλε άσπρες εμφανίσεις, ενώ η τρίτη της είναι μπορντό!

Τσουκαρίτσκι



Η δεύτερη υποψήφια αντίπαλος του Άρη εφόσον προκριθεί εις βάρος της ΑΕ Λεμεσού είναι η Τσουκαρίτσκι. Μια ανερχόμενη ομάδα που κάθε χρόνο ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, ενώ είναι γεμάτη ταλέντο και βγάζει συνεχώς ποδοσφαιριστές τους οποίους... μοιράζει στις υπόλοιπες ομάδες της Σερβίας ή και του εξωτερικού. Έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά της και αρχίζει να αποκτά ρυθμό κάτι που δεν είναι, επίσης, κακό για την ελληνική ομάδα.

Η ομάδα βρίσκεται σε ένα μικρό προάστιο του Βελιγραδίου και έχει ιδρυθεί το 1926. Στην ιστορία της έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα Κύπελλο Σερβίας τη σεζόν 2014-15 ενώ την περασμένη χρονιά τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κατηγορίας. Το γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται ονομάζεται «Cukaricki Stadium» και έχει χωρητικότητα 4.070 θέσεων. Δεν γεμίζει εύκολα και το γήπεδο μοιάζει σαν... κλουβί καθώς δεν έχει γύρω γύρω κερκίδες αλλά τοίχους και κυγκλιδώματα!

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει να περάσει τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ έχει αγωνιστεί και στο Ιντερτότο. Στον περασμένο γύρο απέκλεισε την αρμένικη Μπαναντς με συνολικό σκορ 8-0.

inner

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλεξάνταρ Βεσελίνοβιτς, ο οποίος προηγουμένως έχει κοουτσάρει τις Βοϊβοντίνα, Σπαρτάκ Σουμπότιτσα και Σούντουβα. Όσον αφορά το ρόστερ, έχει ορισμένους ποιοτικότατους ποδοσφαιριστές όπως οι Στογιάνοβιτς, Μπογκοσάβατς, Ογούσου, Στεβάνοβιτς, Ντότσιτς, Καπίτοβιτς και Τέντιτς.

Η Τσουκαρίτσκι φοράει συνήθως άσπρες εμφανίσεις, με τις δεύτερες να είναι όλες μαύρες, ενώ υπάρχει και η περίπτωση να γίνει συνδυασμός με άσπρη μπλούζα, μαύρο σορτσάκι ή το αντίθετο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x