Champions League

Το προφίλ της Σπαρτάκ Μόσχας

Γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά δεν λες και εύκολο το έργο που θα έχει ο ΠΟΑΚ κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας, εφόσον φτάσει στην τρίτη προκριματική φάση του Champions League.

Θα… φτύσει αίμα , όπως φαίνεται, για να φτάσει στο σεντόνιο ΠΑΟΚ.

Με νίκη στην πρώτη -και ήδη γνωστή - δοκιμασία κόντρα στην Βασιλεία ο ΠΑΟΚ θα περάσει στον τρίτο προκριματικό του Champions League, όπου η σημερινή κλήρωση «έδειξε» ως αντίπαλο την Σπαρτάκ Μόσχας.

Και παρότι γλίτωσε ισχυρούς αντιπάλους, όπως είναι η Φενέρ και η Σταντάρ Λιέγης, ο «δικέφαλος του βορρά» θα κλιθεί να αντιμετωπίσει μια σκληρή ομάδα, που δεν παραιτείται εύκολα.

Πέρυσι ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο του ρωσικού πρωταθλήματος στην τρίτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από την ΤΣΣΚΑ και τέσσερις από την Λοκομοτίβ, εξασφαλίζοντας έτσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Και στην Ευρώπη, όμως, την περασμένη σεζόν απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να «πεθάνει», φτάνοντας μέχρι τους «32» του Europa League. Μάλιστα, αποκλείστηκε από την Μπιλμπάο δίνοντας κατάθεση ψυχής στην Ισπανία. Παρά τη βαριά ήττα με σκορ 3-1 στη Μόσχα στο πρώτο ματς, η «ομάδα του λαού» το πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό στο Σαν Μαμές και επικράτησε με σκορ 2-1, που δεν στάθηκε αρκετό για να της δώσει το εισιτήριο.

Στον πάγκο της έχει τον… ιταλικό αέρα του Μάσιμο Καρέρα. O άλλοτε άσος της Γιουβέντους έχει ανανεώσει πλήρως τον ρωσικό σύλλογο. Παρότι ξεκίνησε ως υπηρεσιακός, τον Αύγουστο του 2016, έπεισε γρήγορα τους ανθρώπους του συλλόγου να τον εμπιστευτούν. Και έναν χρόνο αργότερα τους επιβεβαίωσε, οδηγώντας την ομάδα στον πρώτο της τίτλο από το 2001. Κάτι που εξαργύρωσε με «χρυσό» συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια.

Στο ρόστερ του πνέει και μουντιαλικός αέρα, διαθέτοντας δύο από τα αστέρια που έλαμψαν με την εθνική Ρωσίας στην πρόσφατη διοργάνωση, το 24χρονο μπακ Ίλια Κουτέποφ και τον επίσης 24χρονο μεσοεπιθετικό, Ρομάν Ζομπνίν. Το αστέρι της ομάδας είναι ο Κουίνσι Προμς, ο 26χρονος Ολλανδός που ηγείται στην επίθεση των «ερυθρόλευκων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x