Stoiximan Super League

Τα καλά παιχνίδια του Φορτούνη στην Ξάνθη

Ένα στοιχείο λοιπόν που έχει ιδιαίτερη σημασία και αφορά τον Κώστα Φορτούνη, είναι οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Έλληνας μέσος στο γήπεδο της Ξάνθης. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους πειραιώτες. Τόσο σημαντικό όσο κι εκείνο εναντίον του Ατρόμητου, το οποίο είχε χαρακτηρίσει «τελικό» ο Πέδρο Μαρτίνς. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι και η αναμέτρηση στην Θράκη είναι ένας «τελικός» για την ομάδα του λιμανιού κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα περιθώριο για «στραβοπάτημα».

Ένα στοιχείο λοιπόν που έχει ιδιαίτερη σημασία και αφορά τον Κώστα Φορτούνη, είναι οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Έλληνας μέσος στο γήπεδο της Ξάνθης και θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες να συνεχίσει αυτή την παράδοση ο διεθνής επιτελικός μέσος.

Ο Φορτούνης βρίσκει δίχτυα στα εκτός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο την Ξάνθη κι έχει γενικά καλή εικόνα, γεγονός που κάνει τον Μαρτίνς να ποντάρει πολλά στον διεθνή άσο για την αυριανή αναμέτρηση.

Ο Φορτούνης αναμένεται να σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος της δημιουργικής αλλά και επιθετικής δραστηριότητας του Ολυμπιακού στο πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Ξάνθη. Και είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι καλές εκτελέσεις του Φορτούνη σε στατικές φάσεις, βοήθησε πολύ την ομάδα του λιμανιού στην εκτός έδρας νίκη με τον Ατρόμητο πριν από δύο αγωνιστικές.

Θυμίζουμε ότι από δύο εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τα δύο γκολ στη νίκη τους στο Περιστέρι με 2-1. Θα είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους να μπορέσουν να σκοράρουν από στατική φάση και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Επίσης αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει την χρησιμοποίηση και του Μπίμπαρς Νάτχο στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ομάδας του, με τον Ισραηλινό να παίζει σε ρόλο οχταριού δίπλα στον Γκιγιέρμε.

Αυτό σημαίνει πως ο Φορτούνης θα μπορεί να παίξει πιο κοντά στον Γκερέρο, έχοντας την δυνατότητα να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, για να κινηθεί και σαν δεύτερος επιθετικός. Και ο Έλληνας μέσος έχει δείξει πως μπορεί να κάνει ωραίες κινήσεις πίσω από τον σέντερ φορ, απειλώντας την αντίπαλη εστία.

Ο Φορτούνης έχει άλλωστε σκοράρει πολλές γκολ στην καριέρα του παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ και θα είναι μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες αν το κάνει και στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x