Γενικά

Το φεστιβάλ των… δυνατών

Αρχίζει την Παρασκευή (03/05) το European Powerlifting Festival στο Trainbox στην Πεύκη και όπως είναι φυσικό στο τέλος οι μπάρες θα έχουν... λυγίσει!

Μία από τις σημαντικότερες και εντυπωσιακότερες διοργανώσεις του ελληνικού powerlifting θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαΐου στον πανέμορφο χώρο Trainbox στην Πεύκη. Πρόκειται για το European Powerlifting Festival και Πανελληνιο Πρωτάθλημα Powerlifting και ήδη έχει δημιουργηθεί ρεκόρ συμμετοχών!

Περισσότεροι από 150 αθλητές και αθλήτριες θα λάβουν μέρος, με στόχο να πετύχουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες στις τρεις κινήσεις του αθλήματος (squat, bench press και deadlift) και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που θα βρεθεί εκεί για να τους παρακολουθήσει.

Διοργανωτής είναι το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου υπό την αιγίδα του Δήμου Πέυκης-Λυκόβρυσης και υπό την σκέπη των παγκόσμιων ομοσπονδιών World Raw Powerlifting Federation (WRPF) & World Equipped Powerlifting Federations (WEPF).

«Στο παγκόσμιο Powerlifting για πρώτη φορά γίνεται φεστιβάλ δυναμικού τριάθλου και η ιδέα είναι να καταφέρουμε να έχουμε την επόμενη φορά χώρες από όλο τον κόσμο, μιας και φέτος το ανακοινώσαμε λίγο αργά και αυτή την περίοδο διεξάγονται όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στοχεύουμε αυτό το φεστιβάλ πέρα από το αγωνιστικό, να περιέχει και επιμορφωτικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δηλαδή να διοργανώνεται στα πλαίσιά του το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Powerlifting και με open συμμετοχή από χώρες του εξωτερικού στο open challenge, αλλά να υπάρχει και το European Powerlifting Conference, ένα συνέδριο που κάθε χρόνο θα βάζει κατευθυντήριες γραμμές και παράλληλα να υπάρχουν διάφορα clinics seminars referees και coaches», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΔΤ, Ανδρέας Κωλέττης.

Και συμπλήρωσε: «Για πρώτη φορά θα είναι τριήμερο και αυτό γίνεται για να βοηθήσουμε τους αθλητές να φτάσουν το 100% της επίδοσης τους. Μιλάμε πλέον για πάνω από 150 αθλητές στην Ελλάδα. Οταν ανέλαβα πρόεδρος πριν 3 χρόνια περίπου στην Πανελλήνια λίγκα τον Νοέμβριο του 2016 είχαμε 88 αθλητές. Ως πρόεδρος δεν μ’ αρεσει να μιλάω με αριθμούς αλλά με έργα και νομίζω πως η συνεχή αγάπη και προσφορά που δείχνει το ΕΣΔΤ για τα αθλήματα δύναμης και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του δυναμικού τριάθλου ανταμείβεται με την ανταπόκριση του κόσμου να θέλει να δοκιμάσει ένα άθλημα που μπορεί να μην είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα, αλλά σιγουρά έχει αρκετά πλεονεκτήματα όταν το κάνεις για πολλά χρόνια. Φέτος έχουμε τη χαρά να συμμετάσχουν αρκετοί νέοι αθλητές που αυτό με χαροποιεί να συνεχίσω να προσφέρω στην ανάπτυξη και διάδοση του powerlifting στην Ελλάδα».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x