EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η αντίδραση ήρθε από τον πληγωμένο εγωισμό"

Σφαιρόπουλος: "Η αντίδραση ήρθε από τον πληγωμένο εγωισμό"

Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι το καλό του πρόσωπο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη των "ερυθρολεύκων" επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στάθηκε στην αντίδραση της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός "πάτησε" τη Μακάμπι Τελ Αβίβ , έκανε την "βαριά" ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια να μοιάζει με μακρινή ανάμνηση και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του.

Ο Ολυμπιακός... πάτησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ,έκανε την "βαριά" ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια να μοιάζει με μακρινή ανάμνηση και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του.

"Νομίζω πως είχαμε μία πολύ καλή αντίδραση μετά το προηγούμενο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ επιθετικοί στην άμυνα και τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο και σκοράραμε αρκετούς εύκολους πόντους. Από την άλλη στο 2ημίχρονο η άμυνά μας βελτιώθηκε πολύ, επιτρέψαμε να μας βάλλουν μόνο 24 πόντους και είχαμε επιθετικά ένα ισορροπημένο παιχνίδι όσον αφορά τα σουτ δύο και τριών πόντων. Είχαμε ένα ισορροπημένο και καλό παιχνίδι γιατί παίξαμε όλοι μαζί, παίξαμε σαν ομάδα. Δώσαμε 26 ασίστ και κάναμε μόλις 9 λάθη. Συνεχίζουμε έχουμε τώρα στη Μόσχα την Κίμκι. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. Δεν υπάρχει χρόνος να σταθούμε σε αυτή τη νίκη. Να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους που ήρθαν και μας υποστήριξαν. Είναι σημαντικό να καταλάβουν πως τους χρειαζόμαστε να έρθουν στο γήπεδο να μας βοηθήσουν", είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για την διαφορά παραγωγικότητας που υπάρχει στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του:

" Εχουμε τον ίδιο στόχο πάντα, γιατί δεν τα ξεχωρίζουμε, το πλάνο να είναι ίδιο, αμυντικά θέλουμε να αποδιοργανώνουμε την αντίπαλη ομάδα και επιθετικά να στοχεύουν στις αδυναμίες τους. Στη Βιτόρια είχαμε πολλά σουτ που μέχρι το 25΄αν τα είχαμε βάλει θα είμασταν και μπροστά στο σκορ. Υπάρχουν ομάδες που κλείνουν τη ρακέτα τους και σου δίνουν τρίποντα. Στη Βιτόρια δεν μπήκαν τα σουτ, έπεσε η πίστη στην άμυνα, εκνευριστήκαμε… Είναι και θέμα ημέρας το σουτ. Έχουμε καλούς σουτέρ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, δουλεύουν καλά στην προπόνηση. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Κάναμε κάποιες ήττες που σίγουρα χάσαμε από την επίθεση αλλά χάσαμε και κάποια από την άμυνα,. Θέλουμε να επανέλθουμε και πάλι στις εκτός έδρας νίκες".

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην αντίδραση της ομάδας του μετά την ήττα από την Μπασκόνια λέγοντας πως "όταν χάνεις έτσι θίγεται ο εγωισμός σου, όλων μας. Όλοι στεναχωρημένοι ήμασταν, και στους παίκτες τι νομίζετε πως τους αρέσει να χάνουν; Δεν αξίζαμε αυτή την εικόνα. Ο πληγμένος εγωισμός μας μάς έδωσε αυτή την αντίδραση και έτσι έπρεπε να γίνει. Δε είναι για ένα παιχνίδι το είπα και μέσα. Να συνεχίσουμε να παλεύουμε να είμαστε επιθετικοί, να μην κάνουμε ξανά ένα άλλο παιχνίδι σαν αυτό στη Βιτόρια. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι αλλά και αμυντικό. Αυτό για μένα είναι το ολοκληρωτικό μπάσκετ. Σήμερα το κάναμε καλά αυτό με μεγαλύτερη ταχύτητα και διαβάσαμε σωστά και είχαμε μεγάλη παραγωγικότητα".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για τον Τζαμέλ Μακλίν και όσους έχουν επιστρέψει από τραυματισμούς: "Δεν ξέρουμε πως είναι, είχε έναν μυϊκό σπασμό. Θα ακολουθήσει την αποστολή και θα δούμε πως θα είναι. Έχει πέσει πάνω το ιατρικό επιτελείο και θα δούμε τελευταία στιγμή. Ανεβαίνουν οι τραυματίες θέλουν ρυθμό, θέλουν παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση και το πως μπαίνουν σε ρυθμό. Θα είναι καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια"

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ