STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δίκαιη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 3-0 τον Πανιώνιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το δεύτερο "διπλό" του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ανώτεροι οι πράσινοι, οι Λουτσιάνο, Λουντ και Μολίνς σκόραραν τα γκολ.

Απλήρωτοι, με απειλές για αποχή, με το μυαλό σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, αλλά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν το βάζουν κάτω… Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη Νέα Σμύρνη και επικράτησε δίκαια του Πανιωνίου με 3-0, χάρη σε τέρματα των Λουτσιάνο, Λουντ και Μολίνς.

Οι «πράσινοι» έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, προηγούμενοι 2-0 και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, αμύνθηκαν σωστά, έβγαιναν οργανωμένα στην επίθεση και πήραν καλές ατομικές προσπάθειες από τους Λουτσιάνο, Μουνιέ και Λουντ, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Δώνη, με απολογισμό τα δύο γκολ.

Φυσικά, η νίκη δεν μεταβάλλει τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό. Οι τρεις βαθμοί «ακυρώνονται» επειδή επιβάλλεται η ισόβαθμη αφαίρεση λόγω του Βέμερ και η ομάδα μένει στάσιμη στη συγκομιδή της. Συγχρόνως, λίγο μετά τη λήξη, οι παίκτες επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους και περιμένουν ενημέρωση από τη διοίκηση για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό.

Όσο για τους Νεοσμυρνιώτες, δεν δικαιούνται κάτι από το ματς, αφού εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, απόρροια και των απουσιών. Ο Πανιώνιος χρειάζεται ανασυγκρότηση εν όψει της επόμενης σεζόν, αφού φέτος έτσι και αλλιώς δεν του απέμεινε κάτι άλλο για να διεκδικήσει…

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Μιχάλης Γρηγορίου διατήρησε το σταθερό 4-2-3-1 του Πανιωνίου, με τον Κότνικ στην εστία, τους Βλάχο, Μπανανά, Σταυρόπουλο και Σαραμαντά στην τετράδα της άμυνας, τους Κόρμπο και Σαββίδη στους αμυντικούς χαφ και τον Οικονομίδη ως επιτελικό μέσο, οι Σπιριντόνοβιτς και Μασούρας ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ντουρμισάι ο μοναδικός προωθημένος.

Δίκαιη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 3-0 τον Πανιώνιο

Ο Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-2, με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη, Ινσούα στην τετράδα της άμυνας, τους Κάτσε και Τζανδάρη ως δίδυμο στα αμυντικά χαφ, τους Μουνιέ και Λουντ στα άκρα της μεσαίας γραμμής, και τους Λουτσιάνο και Δώνη ως ντουέτο στην επίθεση.

Δίκαιη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 3-0 τον Πανιώνιο

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Τρ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Αρ. Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ (46’ λ.τ. Μπαντής), Σπιριντόνοβιτς (59’ Γεσίλ), Βλάχος (70’ λ.τ. Παπαγεωργίου), Μασούρας, Σαραμαντάς, Οικονομίδης, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Κόρμπος, Ντουρμισάι, Σαββίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Κάτσε, Τζανδάρης, Μουνιέ (86’ Στάικος), Λουντ, Λουτσιάνο (84’ Χατζηγιοβάνης), Δώνης (72’ Μολίνς)

Γκολ: 35’ Λουτσιάνο, 38’ Λουντ, 87' Μολίνς

Κίτρινες κάρτες: 14’ Σπιριντόνοβιτς, 31’ Μπανανά, 74’ Ντουρμισάι / 19’ Δώνης, 82’ Μουνιέ

Κόκκινη κάρτα: -

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή, αλλά να μην απειλεί την εστία του Πανιωνίου με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Λουντ στο 9’. Οι παίκτες του Ουζουνίδη κέρδιζαν τις μονομαχίες και είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσαν να ολοκληρώσουν τις επιθέσεις τους.

Στο 20’, ο Μουνιέ ξέφυγε από τον αντίπαλο του και σούταρε από το ημικύκλιο, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία, αλλά και αυτοί είχαν πρόβλημα στη δημιουργία.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο μετά το 30’, όμως ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Από το λάθος του Κουρμπέλη, ο Ντουρμισάι βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Μασούρας βρέθηκε αφύλακτος στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Κολοβέτσιος τον πρόλαβε στο παρά… ένα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 35’. Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Κότνικ δεν περίμενε το σουτ και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του.

Όμως, ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε και διπλασίασε τα τέρματα του στο 38’. Ο Ινσούα βρήκε τον Λουτσιάνο, αυτός πάσαρε στον κενό χώρο στον Λουντ και εκείνος εντός περιοχής σκόραρε με δυνατό σουτ.

Δίκαιη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 3-0 τον Πανιώνιο


Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ

Ο Πανιώνιος άρχισε το δεύτερο μέρος με αλλαγή τερματοφύλακα. Ο Κότνικ ζαλιζόταν στο κεφάλι μετά από χτύπημα στο δοκάρι του και ο Μπαντής τον αντικατέστησε. Επιπλέον, ο Ντουρμισάι απείλησε στο 48’, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε πίσω και έψαξε το τρίτο γκολ και παραλίγο να το πετύχει στο 52’, όταν ο Μπαντής απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Ινσούα. Στο 59’ ο Γρηγορίου πέρασε δεύτερο επιθετικό στην ενδεκάδα του Πανιωνίου, τον Γεσίλ, με την προσδοκία να μεταφέρει πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Πάντως, η καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε πάλι από στατική φάση στο 65’, όταν ο Μπανανά κέρδισε τις εναέριες μονομαχίες, όμως σημάδεψε τον Βλαχοδήμο ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα. Όμως, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Πανιωνίου, με τον Μπαντή στο 66’ να μπλοκάρει το σουτ του Δώνη.

Σταδιακά, ο Παναθηναϊκός κατέβαζε «ταχύτητα» και ο Πανιώνιος ανέβαινε προς την περιοχή του Βλαχοδήμου. Ωστόσο, τα κερδισμένα μέτρα δεν είχαν αντίκρισμα, διότι οι «πράσινοι» αμύνονταν σωστά και η μόνη απειλή ήταν ένα μακρινό σουτ από τον Κόρμπο στο 78’, που κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει για να μειώσει το σκορ, αλλά φάνηκε απειλητικός μόνο με μία κεφαλιά του Μπανανά στο 84’. Με τους «κυανέρυθρους» να έχουν βγει όλοι μπροστά, οι παίκτες του Ουζουνίδη βρήκαν χώρους και πέτυχαν τρίτο γκολ στο 87’. Ο Γιόχανσον μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάσαρε στον αφύλακτο Μολίνς ο οποίος από κοντά σκόραρε. Ο Πανιώνιος άγγιξε το γκολ της τιμής στο 89’, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το σουτ του Μασούρα. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και το 3-0 ήταν το τελικό σκορ…

Δίκαιη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 3-0 τον Πανιώνιο


Τα τελικά στατιστικά της αναμέτρησης της Νέας Σμύρνης:

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Ντουρμισάι στο 33’. Ο Πανιώνιος δεν ήταν καλός, αλλά έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Ντουρμισάι βγήκε τετ α τετ από το λάθος του Κουρμπέλη, αλλά «νικήθηκε» από τον Βλαχοδήμο. Ίσως αν είχε σκοράρει, το ματς να είχε πάρει διαφορετική τροπή…

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου. Σε ένα παιχνίδι με ηρεμία, ελλείψει ουσιαστικού ενδιαφέροντος και χωρίς δύσκολη φάση, ο ρέφερι κατάφερε να φανεί απαρατήρητος. Σφύριξε μόνο όταν χρειάστηκε και επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λουτσιάνο Νέβες. Στη δεύτερη συμμετοχή του στην ενδεκάδα, ο Βραζιλιάνος πραγματοποίηση μία γεμάτη εμφάνιση. Σκόραρε με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, μοίρασε ασίστ στο γκολ του Λουντ, κινήθηκε σε όλους τους χώρους για να οργανώσει και έμπαινε στις κόντρες με δύναμη, χωρίς να φοβάται το πόδι του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ρόμπιν Λουντ σκόραρε το πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ από το υπάρχον ρόστερ. Ο Φιλανδός χαφ τα κάνει όλα και συμφέρει. Είναι άψογος επαγγελματίας και δεν αμελεί τις υποχρεώσεις του, παρά την ασυνέπεια, είναι σταθερά ανάμεσα στους διακριθέντες και βοηθάει σε όλους τους τομείς.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι αποδοκιμασίες στο φινάλε. Σίγουρα, ο Πανιώνιος έχει δημιουργήσει προσδοκίες από την πορεία των τελευταίων ετών, όμως δεν έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα του. Η φετινή ομάδα άρχισε νωρίς τη σεζόν λόγω των υποχρεώσεων στο Europa League, είχε αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών και έχασε άλλους λόγω τραυματισμούς. Ωστόσο, πήγε ως στα ημιτελικά του Κυπέλλου και χάνει την πεντάδα επειδή δεν έχει άλλες λύσεις. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δικαιούται καλύτερης μεταχείρισης από τους οπαδούς της...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ