ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέος: "Χάνει τη Μαρσέιγ ο Ιμπαγάσα"

Θέος: "Χάνει τη Μαρσέιγ ο Ιμπαγάσα"

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Μαρσέιγ όπως επιβεβαιώνει ο ιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος.

Ο επικεφαλής στον ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αναφερόμενος στον Αργεντίνο, τόνισε ότι θα βρίσκεται στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το ματς με τους Γάλλους.

Ο Θέος αναφέρθηκε, επίσης, στον τρόπο λειτουργίας του ιατρικού τιμ, ενώ για τους υπόλοιπους τραυματίες τόνισε ότι σύντομα θα βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή των "ερυθρόλευκων".

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Θέο, θα θέλαμε να μας περιγράψετε τη δουλειά που γίνεται από το ιατρικό επιτελείο για να φθάσει στο σημείο ένας ποδοσφαιριστής να βρίσκεται ξανά στη διάθεση του προπονητή του;

" Υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που συντονισμένα δουλεύουν όλοι για το καλύτερο των αθλητών. Πέρα από το καθαρά ιατρικό κομμάτι, που περιορίζεται είτε στη χειρουργική αντιμετώπιση είτε στον συντονισμό κάποιας φυσικοθεραπείας είτε στη χορήγηση κάποια φαρμακευτικής αγωγής, σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Σε αυτό το κομμάτι σημαντικό ρόλο έχει η κυρία Λυκομήτρου, η οποία είναι και εργοφυσιολόγος και διατροφολόγος και με ειδικά συμπληρώματα διατροφής βοηθάει στην καλύτερη αποκατάσταση και επαναφορά των αθλητών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Από την άλλη, η ομάδα μου αποτελείται από δύο φυσιοθεραπευτές, τον κύριο Λυκουρέση και τον κύριο Σοφιανό, από δύο μασέρ, τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Χειλουδάκη και στον καθέναν έχει επιμεριστεί το ανάλογο κομμάτι στις διάφορες φάσεις αποκατάστασης των αθλητών. Νομίζω ότι με τα διάφορα μηχανήματα που έχουμε, από υπέρηχο, από ειδικές αγωγές και ηλεκτροθεραπείες που εφαρμόζουμε, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει μέχρι στιγμής και είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στους αθλητές του Ολυμπιακού".

Την τελευταία φάση την αναλαμβάνει πάντα ο γυμναστής. Σε αυτόν παραδίδεται ο παίκτης για να ενταχθεί σιγά-σιγά στην ομάδα.

" Βέβαια, είναι πολύ σωστό αυτό. Ο κύριος Μουρίκης έχει επωμιστεί τον δύσκολο ρόλο για να φτιάχνει για τον καθένα, βάσει των κακώσεων που έχει και ύστερα από συνεννόηση που γίνεται με εμένα και τους φυσιοθεραπευτές, ειδικό ατομικό πρόγραμμα πριν από την πλήρη επανένταξη στην προπόνηση".

Η αποκατάσταση των περισσότερων τραυματιών βρίσκεται στο τελικό της στάδιο…

" Ναι, είναι αληθές αυτό. Τους παρακολουθούμε. Στις αποκαταστάσεις των θλάσεων ακολουθούμε ένα πρόγραμμα τριών φάσεων. Πρώτα είναι η φάση της αντιμετώπισης της φλεγμονής που ποικίλλει ανάλογα με το είδος της θλάσης. Μπορεί να είναι πρώτου, δεύτερου ή τρίτου βαθμού, επομένως και οι μέρες αυτές κυμαίνονται από 2-3 και μπορεί να φθάσουν μέχρι πέντε.

Μετά είναι η φάση της κινητοποίησης από φυσικοθεραπευτή στο γυμναστήριο και ενδεχομένως για κάποιες στιγμές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια, τους παραλαμβάνει ο γυμναστής, στην τρίτη φάση. Τα χρονικά διαστήματα αυτά ποικίλλουν. Μπορεί να διαρκέσουν δύο εβδομάδες, κυρίως όταν μιλάμε για θλάσεις πρώτου βαθμού Μπορεί να διαρκέσουν μήνα ή μήνες, όταν μιλάμε για βαρύτερες κακώσεις που είναι τρίτου βαθμού".

Θα μας πείτε συγκεκριμένα για τους ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς;

" Ο Ράφικ Τζιμπούρ βρίσκεται στην τρίτη φάση της αποκατάστασής της θλάσης που είχε στον δικέφαλο μηριαίο. Αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι είχε μία θλάση δευτέρου βαθμού. Ο Ιμπαγάσα χειρουργήθηκε, υποβλήθηκε από εμένα στο Metropolitan σε μερική έσω μηνισεκτομή αριστερού γόνατος, βρίσκεται πάρα πολύ καλά σε φάση ενδυνάμωσης, αλλά μάλλον δεν προλαβαίνει τον πρώτο αγώνα με τη Μαρσέιγ, ωστόσο θεωρώ ότι μετά από αυτόν τον αγώνα, στον επόμενο θα τον έχουμε στη διάθεσή μας, θα είμαι έτοιμος. Ο Γέστε έχει μία κάκωση, ενόχληση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γόνατος χωρίς απεικονιστικά ευρήματα, μόνο η κλινική του εικόνα, και αυτός βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας και ήδη με την ομάδα αρχίζει να αγωνίζεται".

Μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ εκτός του Ιμπαγάσα που θα του πάρει λίγο χρόνο ακόμα, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι στη διάθεση του κυρίου Βαλβέρδε;

" Ο Ιμπαγάσα βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας. Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, θα είναι στη διάθεση του κυρίου Βαλβέρδε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ