STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: «Απόδραση» με Λάζαρο από τα Ιωάννινα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 στους «Ζωσιμάδες» για τη 17η αγωνιστική της Super League.
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: «Απόδραση» με Λάζαρο από τα Ιωάννινα!

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες», επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στα βροχερά Ιωάννινα και σε ένα βαρύ τερέν. Ήταν αποτελεσματικός και έφτασε δίκαια στην επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Στο 8′, ο Φορτούνης επιχείρησε εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά, ξεπερνώντας τους Μπουκουβάλα και Αποστολόπουλο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Σκόνδρας έβαλε το κεφάλι του για να διώξει την μπάλα, η οποία, όμως, κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε με ανάλογο τρόπο. Στο 14′, ο Νικολιάς έκανε το σουτ με το δεξί, ο Βούκοβιτς έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του, ανήμπορου να αντιδράσει, Σα (1-1). Ο Σέρβος στόπερ σημείωσε το τρίτο του αυτογκόλ στη Super League έπειτα από τους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Στο 37′, ο Ποντένσε σέντραρε από δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Λάζαρος έπαιξε αριστερά και ο Πορτογάλος δεξιά, ενώ στο δεύτερο μέρος οι δύο συμπαίκτες άλλαξαν πτέρυγα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αποτελεσματικοί, έχοντας 2 γκολ σε 3 τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο ΠΑΣ είχε 1 γκολ σε μία τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή συντριπτικά με το μέρος του και δεν απειλήθηκε καθόλου από την ομάδα των Ιωαννίνων. Συνολικά, οι Πειραιώτες μέτρησαν 7 τελικές προσπάθειες, με τις 4 στην εστία, ενώ οι Ηπειρώτες είχαν 5 τελικές προσπάθειες για γκολ.

MVP: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε στα γκολ, στη Super League, μετά την πρεμιέρα, όταν και είχε πετύχει το νικητήριο τέρμα στην εντός έδρας επικράτηση επί του Λεβαδειακού (26/8/18, 1-0). Και το δεύτερο γκολ του στο φετινό Πρωτάθλημα, έδωσε ισάριθμο «τρίποντο» στον Ολυμπιακό.

UP: Ο Κώστας Φορτούνης συνεχίζει τις «υψηλές πτήσεις», έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Από δική του ατομική ενέργεια, άλλωστε, ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το Fair Play της σεζόν. Ο διεθνής μπαλαδόρος βγήκε στην κόντρα επίθεση, σε πλεονεκτική θέση στο 80ό λεπτό στους «Ζωσιμάδες», αλλά έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς ο Μπουκουβάλας είχε τραυματιστεί.

DOWN: Ο Γιάγκος Βούκοβιτς λίγο έλειψε να «κρεμάσει» ξανά τον Ολυμπιακό. Το τρίτο του αυτογκόλ στο φετινό Πρωτάθλημα, τη φορά αυτή δεν στοίχισε στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) υπέπεσε σε κάποια λάθη. Το πιο κραυγαλέο ήταν η μη υπόδειξη πέναλτι στο 83′, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Λίλα τράβηξε παρατεταμένα τον Χριστοδουλόπουλο και τον έριξε εντός μεγάλης περιοχής. Έξι λεπτά νωρίτερα (77′), δεν καταλόγισε φάουλ ελάχιστα έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (80′), σε μαρκάρισμα του Σιόντη στον Φορτούνη. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί του, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Δημήτριος Νατσιόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας).

ΓΚΟΛ: 14′ αυτ. Βούκοβιτς – 8′ αυτ. Σκόνδρας, 37′ Χριστοδουλόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′ Μπουκουβάλας, 59′ Νικολιάς, 72′ Παμλίδης, 90’+3′ Αθανασιάδης – 23′ Μπουχαλάκης, 77′ Κούτρης, 84′ Ποντένσε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Λίλα, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σιόντης (83′ Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65′ Αθανασιάδης), Παμλίδης (80′ Ξύδας), Κρίζμαν.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε (90’+2′ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (87′ Νάτχο), Γκερέρο (71′ Χασάν).

Ολυμπιακός: Η εντεκάδα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: «Απόδραση» με Λάζαρο από τα Ιωάννινα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.