ΒΟΛΕΪ

Volleyleague Γυναικών (2η αγωνιστική): Σε Σαντορίνη και Εύοσμο το ενδιαφέρον

Σπουδαίες αναμετρήσεις επιφυλάσσει η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών με τις αναμετρησεις ΑΠΣ Αίας – Ολυμπιακός ΣΦΠ και ΑΟ Θήρας – ΑΣ Άρης να ξεχωρίζουν. Οι τέσσερις απο τις έξι αναμετρήσεις θα είναι live streaming. ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – Ολυμπιακός ΣΦΠ (3/11, 17:00 live streaming, https://www.youtube.com/channel/UCEXPbAz9fJPOpfvbVFhbj4Q) Μετά την ήττα στην πρεμιέρα στο κλειστό του...
Volleyleague Γυναικών (2η αγωνιστική): Σε Σαντορίνη και Εύοσμο το ενδιαφέρον

Σπουδαίες αναμετρήσεις επιφυλάσσει η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών με τις αναμετρησεις ΑΠΣ Αίας – Ολυμπιακός ΣΦΠ και ΑΟ Θήρας – ΑΣ Άρης να ξεχωρίζουν. Οι τέσσερις απο τις έξι αναμετρήσεις θα είναι live streaming.

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – Ολυμπιακός ΣΦΠ (3/11, 17:00 live streaming, https://www.youtube.com/channel/UCEXPbAz9fJPOpfvbVFhbj4Q)

Μετά την ήττα στην πρεμιέρα στο κλειστό του Ρέντη από τον Άρη με 3-2 σετ, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει στον Εύοσμο τον τοπικό Αίαντα, ο οποίος την 1η αγωνιστική έφυγε από την Ηλιούπολη με τη νίκη στο τάι μπρέικ.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η «μονομαχία» των δύο διαγώνιων, της Σάσκια Χίπε του Ολυμπιακού και της Μαρτίνα Γκουίτζι του Αίαντα.

Τη σεζόν 2017-18, η ομάδα του Ηλία Ζωλασταθιάδη ήταν η μοναδική που κατάφερε να πάρει δύο σετ από τις «ερυθρόλευκες» και να τις υποχρεώσει στην απώλεια βαθμού.

Στα ευχάριστα για τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς η επιστροφή της Στέλλας Χριστοδούλου στις προπονήσεις και θα ταξιδέψει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή στη Θεσσαλονίκη.

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Έχει ξεκάθαρο φαβορί ο αγώνας όπως επίσης και το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μπορεί να διορθώσει πολύ γρήγορα όλες τις αγωνιστικές του αδυναμίες, το θέμα είναι βέβαια ότι και εμείς έχουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας, που μπορούν να μας δώσουν αισιοδοξία ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια».
Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ) στο olympiacossfp.gr: «Σίγουρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν κάναμε ένα καλό ξεκίνημα αφού δεχθήκαμε την πρώτη ήττα από τον Άρη. Από κει και πέρα θεωρώ ότι μια ήττα σε μια μεγάλη ομάδα μπορεί να κάνει καλό, καθώς μπορεί να μας αφυπνίσει όλες. Ήδη προετοιμαζόμαστε πολύ σκληρά αυτή την εβδομάδα και είμαστε έτοιμες για το επόμενο παιχνίδι με τον Αίαντα Ευόσμου, αλλά και το ευρωπαϊκό που ακολουθεί την επόμενη Τετάρτη. Νομίζω ότι η ομάδα είναι έτοιμη και έχει το επίπεδο να διαχειριστεί αυτή την ήττα και να δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Έχουμε εστιάσει στους στόχους μας είμαστε έτοιμοι για αυτούς και έχουμε μια πολύ μεγάλη σεζόν μπροστά μας».
ΑΟ Θήρας – ΑΣ Άρης (3/11, 19:00 live streaming, http://p1.dos.pm/santorinitv/)
Η αναμέτρηση στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ στη Σαντορίνη μεταξύ του ΑΟ Θήρας και του Άρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες αναμετρούνται και πάλι, έξι μήνες μετά τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος, όπου οι «κιτρινόμαυρες» με 2-1 νίκες είχαν πάρει την πρόκριση για τους τελικούς.
Την πρώτη αγωνιστική, ΑΟ Θήρας και Άρης, πέτυχαν εκτός έδρας νίκες. Η ομάδα των Κυκλάδων ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Μακεδόνων στα Κύμινα, ενώ ο Άρης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα μετά από δύο χρόνια.
Μπράνκο Γκάιτς (ΑΟ Θήρας): «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο από το πρώτο σερβίς μέχρι το τελευταίο. Τις τελευταιες ημέρες δουλέψαμε σκληρά για αυτόν τον αγώνα. Σέβομαι τον Άρη έχει καλές αθλήτριες, αλλά το ίδιο και εμείς και θέλουμε τη νίκη. Καλώ όλο τον κόσμο της Σαντορίνης να έρθει να μας στηρίξει στα καλά και στα κακά».
Στέλιος Κουτουνίδης (ΑΣ Άρης): «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς η Σαντορίνη έχει κάνει την υπέρβαση και στοχεύει ψηλά. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε σε καλή κατάσταση και μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε και συνέχεια ως ομάδα».
ΑΣΠ Θέτις – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (3/11, 19:00 live streaming,  https://www.youtube.com/user/7G3HIJ2112)
Το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι θα δώσει στο «Γ. Γεννηματάς» η Θέτιδα Βούλας μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, με καλή ψυχολογία μετά την ιδανική πρεμιέρα στην έδρα των Ιλισίων, όπου νίκησαν με 3-0 σετ, υποδέχεται το νεανικό Μαρκόπουλο.
Οι αθλήτριες του Κώστα Σωτηρόπουλου έκαναν μεγάλη ανατροπή την προηγούμενη εβδομάδα στα Μεσόγεια. Αν και βρέθηκαν πίσω με 2-0 σετ από τον ανταγωνιστικό Πορφύρα, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το δίποντο, ξεκινώντας με νίκη στη προσπάθειά τους για παραμονή στη κατηγορία.
Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Καταρχήν είναι ένα παιχνίδι με μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στην Α1 και αρκετές επιτυχίες στο παρελθόν. Σαφέστατα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα νικήσει. Είναι ακόμα αρχή στο πρωτάθλημα, οι ομάδες οργανώνονται και θα είναι ανοιχτό παιχνίδι. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το σερί μας και να πάρουμε τη πρώτη φετινή νίκη στην έδρα μας».
Κώστας Σωτηρόπουλος (ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil): «Η Θέτιδα είναι μία εξαιρετική ομάδα με σπουδαίο ρόστερ και προπονητικό τιμ. Για εμάς είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι ακόμα η αρχή της σεζόν και θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς και δεύτερον ότι θέλουμε να πείσουμε τις νεαρές αθλήτριές μας να πιστέψουν στις δυνάμεις τους κόντρα σε πολύ καλές ομάδες όπως η Θέτιδα».
ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΟ Ηλυσιακός (3/11, 19:00)
Τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα θα αναζητήσουν στο κλειστό της Κορίνθου ο τοπικός ΑΣΠ και ο νεοφώτιστος στη Volleyleague Ηλυσιακός. Η ομάδα του Βαγγέλη Περόπουλου δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανναξιακό εκτός έδρας και ευελπιστεί μπροστά στον κόσμο της να πανηγυρίσει τη πρώτη της φετινή νίκη. Στον πάγκο θα βρίσκεται και η Αυστραλή ακραία Ελίσα Μπλόους, η οποία έφθασε στη Κόρινθο πριν λίγες ημέρες.
Ο Ηλυσιακός, δεν κατάφερε την 1η αγωνιστική να συνδυάσει την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία με νίκη, χάνοντας στα Ιλίσια με 3-0 σετ από τη Θέτιδα Βούλας. Η ομάδα του Μανώλη Αποστολογιωργάκη θα ταξιδέψει στη Κόρινθο με αμφίβολη τη συμμετοχή του βασικού της λίμπερο, Ελευθερίας Μανιατογιάννη, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο και εξακολουθεί να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις.
Βαγγέλης Περόπουλος (ΑΣΠ Κόρινθος): «Είμαστε δύο ομάδες με στόχο την παραμονή. Οπότε, εκ των πραγμάτων θα είναι ένα ντέρμπι, το οποίο πρέπει με κάθε τρόπο να το κερδίσουμε. Με την βοήθεια και του κόσμου και την προσπάθεια των κοριτσιών πρέπει να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο».
Μανώλης Αποστολογιωργάκης (ΑΟ Ηλυσιακός): «Είναι παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς. Η Κόρινθος έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και θα παίξουμε σε μία δυνατή έδρα, όπου θα προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό».
ΑΟΦ Πορφύρας – ΓΣ Ηλιούπολης (3/11, 19:00)
Πορφύρας και Ηλιούπολη ήταν οι δύο ομάδες της πρεμιέρας που ενώ βρέθηκαν πολύ κοντά στη πηγή, δεν κατάφεραν να πιουν νερό και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες του πέμπτου σετ. Ο πειραϊκός σύλλογος είχε προηγηθεί με 2-0 σετ στην έδρα του Μαρκόπουλου, ωστόσο η ομάδα των Μεσογείων έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη.
Η Ηλιούπολη του Γιάννη Παγανέλη προηγήθηκε με 2-1 σετ επί του Αίαντα και 12-8 στο τάι μπρέικ, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και γνώρισε τη ήττα στις λεπτομέρειες.
Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος όπως συνέβη και τη σεζόν 2017-18, όταν η Ηλιούπολη νίκησε στο «Π. Σαλπέας» με 3-2 σετ.
Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που θα δώσουμε στην έδρας μας στον πρώτο γύρο, διότι η Ηλιούπολη έχει πολλές αθλήτριες φημισμένες και με μεγάλη εμπειρία. Θεωρώ πως θα διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στη τετράδα. Για εμάς είναι το πρώτο φετινό παιχνίδι στο γήπεδο μας και θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, πρώτα απ’όλα για τους εαυτούς μας αλλά και για να κρατήσουμε τον κόσμο μας ζεστό ενόψει της δύσκολης συνέχειας».
Γιάννης Παγανέλης (ΓΣ Ηλιούπολης): «Ο αγώνας με τον Πορφύρα είναι μέσα στα πλάνα μας και θέλουμε τη νίκη μετά την απώλεια της προηγούμενης εβδομάδας. Είδαμε τον Πορφύρα κόντρα στο Μαρκόπουλο και είναι αξιόλογη ομάδα με καλό μπλοκ-άμυνα. Έχουμε δουλέψει σκληρά και διαθέτουμε τις λύσεις για να πάρουμε τη νίκη».
Μακεδόνες Αξιού – Πανναξιακός (4/11, 19:00 live stream, https://www.youtube.com/channel/UCcOA8d8BAouq8NIJ27c5iFg)
Ο αγώνας στο κλειστό των Κυμίνων την Κυριακή 4/11 μεταξύ των Μακεδόνων Αξιού και του Πανναξιακού κλείνει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γιώργου Καραβιδόπουλου δίνει το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της εντός έδρας κόντρα σε έναν αντίπαλο που εντυπωσίασε στη πρεμιέρα.
Ο Πανναξιακός νίκησε εύκολα στην έδρα του με 3-0 σετ την Κόρινθο και βρίσκεται στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι Μακεδόνες δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ΑΟ Θήρας και αντιμετωπίζουν τη δεύτερη νησιώτικη ομάδα της κατηγορίας, με στόχο να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Γιώργος Καραβιδόπουλος (ΑΣ Μακεδόνες): «Εμείς έχουμε μείνει για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς δεύτερη ξένη. Από εκεί και πέρα, εμείς κρατήσαμε ότι ήταν από το πρώτο παιχνίδι και προσπαθούμε να δουλέψουμε στις αδυναμίες μας. Έχουμε κάνει κάποια βηματάκια μπροστά αλλά ακόμα θέλουμε δουλειά. Αντικειμενικά ξέρουμε ότι φαβορί είναι ο Πανναξιακός, ο οποίος απ’ότι έχει φανεί είναι μία αξιόλογη ομάδα που θα διεκδικήσει την τετράδα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω το 100% από κάθε αθλήτρια για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, μπορεί να διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω».

Νίκος Κωστακόπουλος (Πανναξιακός ΑΟΝ): «Δεν ξέρουμε και πολλά για τον αντίπαλό μας, είναι καινούργια ομάδα και έχουμε δει μόλις ένα παιχνίδι τους. Είναι το πρώτο μας εκτός έδρας παιχνίδι, θα υπάρχει μικρή κούραση από το ταξίδι αλλά θα παλέψουμε για τη νίκη. Πρέπει να κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας και να διαχειριστούμε τη κούρασή. Αν παίξουμε όπως προπονούμαστε, θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Φιλική νίκη του Ολυμπιακού με 4-0 κόντρα στην Κηφισιά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Volleyleague Γυναικών (2η αγωνιστική): Σε Σαντορίνη και Εύοσμο το ενδιαφέρον», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.