ΞΑΝΘΗ

Έρικ Γέντρισεκ: Κωδικός «serial killer»

Ο Έρικ Γέντρισεκ επιβεβαιώνει τη φήμη του δολοφόνου επιθετικού και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα
Έρικ Γέντρισεκ: Κωδικός «serial killer»

Όταν το καλοκαίρι του 2017 έφυγε ο Χαμζά Γιουνές από την Ξάνθη, άπαντες αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν προσπάθησαν οι ακρίτες να τον κρατήσουν στα Πηγάδια. Στη διάρκεια του καλοκαιριού το ερώτημα απαντήθηκε. Για την ακρίβεια, απαντήθηκε σε όλη την περσινή χρονιά, αλλά και μέχρι στιγμής, ακόμη δίνει… απαντήσεις. Ερικ Γέντρισεκ.

Με την απόκτηση του Σλοβάκου, οι ακρίτες ήταν σίγουροι και πεπεισμένοι ότι είχαν λύσει το επιθετικό τους πρόβλημα.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2017 στην προετοιμασία, υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν ότι ο Σλοβάκος είναι… serial killer και θα… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα. Οπως φαίνεται, δικαιώθηκαν!

Στην αρχή, του πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί. Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η πρώτη του φορά που ερχόταν να παίξει ποδόσφαιρο σε Μεσογειακή χώρα.

Ο Γέντρισεκ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Γερμανία, όπου έπαιξε σε Ανόβερο, Καϊζερσλάουτερν, Σάλκε, Φράιμπουργκ και Κότμπους, από το 2006 έως το 2013.

Σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε 167 παιχνίδια και 37 τέρματα. Η καλή του περίοδος, όμως, ήταν την τριετία 2007-10, με 90 συμμετοχές στην Καϊζερσλάουτερν, όπου σημείωσε 34 τέρματα.

Αφού επέστρεψε στην πατρίδα του για την Σπάρτακ Τρνάβα, έκανε ένα πέρασμα από την Κρακόβια στην Πολωνία και το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στην Ξάνθη.

Η περσινή χρονιά ήταν κάπως αναγνωστική για τον Σλοβάκο επιθετικό. Πάντως, δεν τα πήγε κι άσχημα, αφού σε 30 συμμετοχές (δεν έχασε παιχνίδι στο πρωτάθλημα) σκόραρε 11 τέρματα από τα συνολικά 31 που πέτυχε η ομάδα.

Επτά γκολ ίσον 13 βαθμοί!

Φέτος όμως είναι πραγματικός… killer. Σε 10 αγωνιστικές έχει σκοράρει 7 τέρματα και όλα καθοριστικά. Ένα γκολ στο 1-1 με τον Παναιτωλικό, δύο γκολ στη νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ, ένα γκολ στο 1-0 επί της Λάρισας, ένα γκολ στο 2-1 επί του Λεβαδειακού και το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Αστέρα.

Τι λέει η… σούμα; Ότι ο Γέντρισεκ έχει δώσει μόνος του 13 από τους 18 βαθμούς που έχει πάρει η Ξάνθη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Το συμβόλαιό του με την ακριτική ομάδα ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Ο Γέντρισεκ έχει μπει στα 33 και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συζητήσεις για την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, διανύει μία από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του. Δεν είναι μόνο ότι έχει πετύχει 7 γκολ μέχρι στιγμής και είναι στη 2η θέση της λίστας των σκόρερ, μόνο πίσω από τον εκπληκτικό Ευθύμη Κουλούρη, αλλά είναι και αρκετά εύστοχος.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 27 τελικές για να πετύχει τα 7 γκολ, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα γκολ κάθε 3,9 τελικές. Αυτή η επίδοση τον φέρνει στη 3η θέση πίσω από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με 1 κάθε 2,7 τελικές, τον Εζέκιελ Πόνσε με 1 γκολ κάθε 3,2 τελικές και τον Ματέο Γκαρσία με 1 τέρμα κάθε 3,6 τελικές προσπάθειες.

Ήρθε η επιβράβευση…

Επιπλέον φέτος ήρθε και η επιβράβευση σε εθνικό επίπεδο, αφού ο Γέντρισεκ κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έστω κι αν ήταν στις εναλλακτικές επιλογές του Πάβελ Χάπαλ και δεν βρέθηκε τελικά στην αποστολή για τα δύο παιχνίδια με Ουκρανία και Τσεχία.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι η Ξάνθη χτύπησε φλέβα… χρυσού το καλοκαίρι του 2017, όταν τον έφερε στα Πηγάδια και το ερώτημα είναι αν το προσεχές καλοκαίρι οι δύο πλευρές θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Ο χρόνος θα δείξει…

Ξάνθη: Δυνατοί ρυθμοί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έρικ Γέντρισεκ: Κωδικός «serial killer»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.