Αργυρούπολη: Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. μετά την απόδραση κρατουμένων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκοψαν τα κάγκελα και διέφυγαν

Απόδραση κακοποιών από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης
Πρώτη δημοσίευση 09:54

Τρεις Αλβανοί επικίνδυνοι κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν από το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κακοποιοί κρατούνταν στον πρώτο όροφο του αστυνομικού τμήματος και άγνωστο πώς, κατάφεραν να λιμάρουν τα κάγκελα του παραθύρου, να κατεβούν από την υδρορροή και να γίνουν καπνός.

Η απόδραση έγινε στις 06:00 το πρωί της Τρίτης και όταν οι αστυνομικοί του τμήματος το αντιλήφθηκαν ήταν πια αργά.

Οι τρεις Αλβανοί που απέδρασαν είναι ηλικίας 31 ετών (το αρχηγικό μέλος), 28 και 24, ενώ έχουν συλληφθεί για τις κλοπές, άλλοι δύο συνεργοί τους.

Άκρως επικίνδυνοι, ρήμαζαν σπίτια σε όλη την Αττική

Οι Αλβανοί δραπέτες ήταν μέλη συμμορίας που εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο πραγματοποιούσαν ληστείες σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα σε περιοχές της Αττικής, όπως η Εκάλη, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βούλα και η Βάρκιζα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εξάρθρωσαν τη συμμορία και συνέλαβαν συνολικά πέντε άτομα αλβανικής καταγωγής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σπείρα είχε διαπράξει 72 διαρρήξεις με λεία 400.000 ευρώ. 

Σε επικοινωνία του star.gr με το ΑΤ Αργυρούπολης, δε θέλησαν να μας δώσουν περαιτέρω πληροφορίες. «Εξετάζεται το θέμα» μας απάντησαν.

«Τους βοήθησε ο σωματότυπός τους να αποδράσουν»

«Τους βοήθησε ο σωματότυπός τους στην απόδραση. Είναι πολύ αδύνατοι και έτσι μπορούσαν να βγουν από το σημείο όπου λίμαραν τα κάγκελα» ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Παράλληλα, έχουν μεγάλη ευχέρεια τόσο στην αναρρίχηση, όσο και στην καταρρίχηση, ενώ, μεταξύ άλλων, είναι και θρασύτατα άτομα» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι τρεις κακοποιοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top