Στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου προχωρά το επόμενο διάστημα και η τράπεζα Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της τράπεζας έχει δώσει το πράσινο φως στις διοργανώτριες της έκδοσης τράπεζες να ξεκινήσουν σειρά επαφών σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Μιλάνο με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδυτών και τη διερεύνηση των προθέσεών τους. Η Eurobank προσανατολίζεται στην έκδοση τριετούς καλυμμένου ομολόγου που θα κυμανθεί μεταξύ 300-500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο στο 3%, το οποίο όμως θα διαμορφωθεί οριστικά αναλόγως της ζήτησης.

Ο αρχικός σχεδιασμός είναι η έκδοση να πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου και το συγκεκριμένο ομόλογο θα εκδοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος έκδοσης καλυμμένων ομολόγων συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ της τράπεζας.

Οι τράπεζες που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση της έκδοσης είναι η Barclays, η Commerzbank, η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Natwest Markets και η UBS. Σύμφωνα με παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, η καλή πορεία που είχε η έκδοση που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική Τράπεζα, η οποία έφτασε σε πρόσφορες τα 2 δισ. ευρώ και άντλησε 750 εκατ. ευρώ με απόδοση 2,9%, αποτελεί καλό οιωνό για την επιστροφή μιας ακόμα ελληνικής τράπεζας στις διεθνείς αγορές.