Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνουν απόψε (19.00) οι νεολαίοι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Κώστας Καρέτσος, Μιχάλης Κοντογιάννης, Ειρήνη Μαργκετουσάκη, Δημήτρης Μπυρίτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Γιάννης Πούπκος και Παυλίνα Σπανδώνη θα μιλήσουν για τους νέους επιστήμονες, την επαγγελματική εκπαίδευση, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, ζητώντας συμμετοχή και τον διάλογο με το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο The Box Athens στην Πλατεία Μαβίλη (Δορυλαίου 12), θα εξελίσσεται έκθεση έργων τέχνης του ζωγράφου Δημήτρη Γκιόκα. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Συλβάνα Ράπτη, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Καρύδης.

…και τον σοσιαλισμό

Αύριο Πέμπτη 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και η συζήτηση με θέμα «Ελληνες Σοσιαλιστές και Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50) στις 19.00

Ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας Τάκης Λαζαρίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς, ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης και ο υπεύθυνος του Πολιτικού Εργαστηρίου διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Γιώργος Σιακαντάρης. Τη συζήτηση θα συντονίζει και θα παρεμβαίνει ο ιστορικός Γαβρίλης Λαμπάτος