Η Ρεάλ Μαδρίτης υποτίμησε την Αλ Τζαζίρα και παραλίγο να το πληρώσει, χρειάστηκε δε η πλήρης ενεργοποίηση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της για να φτάσει στην ανατροπή, να νικήσει με 2-1 τους διοργανωτές και να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι «μπλάνκος» του Ζινεντίν Ζιντάν βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ μετά το γκολ του Ρομαρίνιο στο 41΄, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρεύτηκαν και το «Zayed Sport City Stadium» πήρε… κλίση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ισοφάρισε στο 53ο λεπτό και μετείχε στη φάση που ο Γκάρεθ Μπέιλ έγραψε το 2-1 στο 81΄ κι έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τελικό του Σαββάτου.

Εκεί η Ρεάλ θα προσπαθήσει να γράψει Ιστορία, ως ο πρώτος σύλλογος στα χρονικά της διοργάνωσης που θα κατακτήσει το τρόπαιο δύο συνεχόμενες φορές. Αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα, ως την πιο επιτυχημένη ομάδα στο τουρνουά με τρεις κατακτήσεις. Μεγάλη ωστόσο είναι η πρόκληση και για την αντίπαλό της, Γκρέμιο, αφού οι Κορίνθιανς (2000, 2012), Σάο Πάολο (2005) και Ιντερνασιονάλ (2006) είναι οι μόνες μη ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν κατακτήσει αυτό το Κύπελλο.

Τα αποτελέσματα του 14ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ (6/12):

Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ)-Όκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία) 1-0

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (9/12)

Πατσούκα (Μεξικό)-Βιντάντ Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) 1-0 -παρ.

Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ)-Ουράουα Ρ.Ντάιαμοντς (Ιαπωνία) 1-0

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (12 και 13/12)

Γκρέμιο (Βραζιλία)-Πατσούκα (Μεξικό) 1-0 (παράταση)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ) 2-1

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

5η θέση: Βιντάντ (Μαρόκο)­-Ουράουα (Ιαπωνία) 2-3

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ 16/12 (16:00)

Πατσούκα (Μεξικό)-Αλ Τζαζίρα (ΗΑΕ)

ΤΕΛΙΚΟΣ (Zayed Sports City Stadium) 16/12 (19:00)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκρέμιο (Βραζιλία)