Η Μίλαν αρχίζει πλέον να λειτουργεί υπό… νέα διεύθυνση και μπαίνει σε νέα εποχή. Ο Κινέζος Λι Γιόγκχονγκ αποτελεί παρελθόν, όπως επίσης και οι συνεργάτες του, και μία αμερικανική εταιρεία έχει αναλάβει τη διοίκηση προσπαθώντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αλλάξει τα πάντα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχει ανακοινώσει πως πρόκειται να επενδύσει 100 – 150 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της ομάδας. Μάλιστα, τα 50 εκατ. ήδη έχουν κατατεθεί, με τη μορφή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ολα αυτά συνέβησαν μόλις μία ημέρα μετά τη δικαίωση της Μίλαν από το CAS, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της και της επιτρέπει να αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς είχε καταλάβει την 6η θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα. Οπως είναι γνωστό η ΟΥΕΦΑ είχε τιμωρήσει την ιταλική ομάδα με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβίαση κανόνων του Financial Fair Play.

Παράλληλα, οι κινέζοι ιδιοκτήτες που είχαν αγοράσει τις μετοχές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και είχαν πάρει δάνειο από την αμερικανική Elliot Managment, δεν ήταν σε θέση να το αποπληρώσουν, με αποτέλεσμα οι μετοχές να περιέλθουν στην αμερικανική εταιρεία.

Παραμένει ο Γκατούζο

Οι αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο είναι αρκετές. Η νέα ιδιοκτησία έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ και υποσχέθηκε να δαπανήσει τουλάχιστον άλλα 100 εκατ., ώστε να ενισχυθεί η ομάδα και να τεθούν οι βάσεις για την επιστροφή της στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ξεκαθάρισαν όμως πως όλα θα γίνουν σύμφωνα με τους οικονομικούς κανόνες που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ.

Οι μεταγραφές δεν θα περιοριστούν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά θα αρχίσουν από το διοικητικό. Βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι ο Ιβαν Γκαζίδης, ο οποίος έχει πολυετή θητεία στην Αρσεναλ. Υποψήφιος είναι και ο Ουμπέρτο Γκαντίνι, με παλαιότερη θητεία στη Μίλαν στη θέση του διευθυντή.

Ενας παλιός γνώριμος της ομάδας, που έχει φορέσει για πολλά χρόνια τη φανέλα της, επιστρέφει ως τεχνικός διευθυντής. Ο Λεονάρντο ήταν πάντα ένας από τους αγαπημένους των οπαδών της Μίλαν. Η ιταλική ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα δώσει και φιλικά παιχνίδια, ενώ ο Τζενάρο Γκατούζο θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, να είναι στον πάγκο της ομάδας.

Η νέα διοίκηση σε συνεργασία με τον Γκατούζο έχει να διευθετήσει αρκετά αρκετά ζητήματα που αφορούν την ομάδα. Το γεγονός ότι η Μίλαν χρειάζεται ενίσχυση δεν αμφισβητείται από κανέναν, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι θα πρέπει κάποιοι παίκτες να αποχωρήσουν.

Ο πρώτος μάλλον έχει βρεθεί και πρόκειται για τον Νικόλα Κάλινιτς, ο οποίος θέλει να εγκαταλείψει το Μιλάνο, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει την απόφαση της διοίκησης. Ο εκπρόσωπος του Κάλινιτς επιβεβαίωσε πάντως ότι έχει στα χέρια του δύο προτάσεις από την Ισπανία (Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη), ωστόσο για να είναι σε θέση να συζητήσουν και να τις αξιολογήσουν θα πρέπει να πάρουν πρώτα το ΟΚ από τη Μίλαν.