Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Λουκέρνη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι θα κοντραριστούν με την ελβετική ομάδα στις 9 και στις 16 Αυγούστου, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα παραμείνουν ισχυροί τόσο στα play off όσο και στους ομίλους καθώς θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Οι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου θα διεξαχθούν στις 9 και 16 Αυγούστου.Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο Γ. Καραϊσκάκης και η ρεβάνς στην Ελβετία.

Η αντίπαλος των Ερυθρολεύκων ξεκινά και αυτή τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον Γ΄ προκριματικό, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριό της χάρη στην τρίτη θέση που κατέλαβε στο περσινό ελβετικό πρωτάθλημα. Δεν συγκαταλέγεται στις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας, όμως έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (τη σεζόν 1988-89) και δύο κύπελλα (το 1960 και το 1992). Στην Ευρώπη έχει συμμετάσχει έντεκα φορές, αλλά μόνο σε δύο περιπτώσεις κατάφερε να περάσει γύρο, την περίοδο 1990-91 στο Κύπελλο UEFA και την περίοδο 1992-93 στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Τις δύο προηγούμενες σεζόν μετείχε μεν στο Europa League, αλλά αποκλείστηκε με το ξεκίνημά της στα προκριματικά, πρόπερσι από τη Σασουόλο (3ος προκριματικός) και πέρυσι από την Οσιγεκ (2ος προκριματικός). Προπονητής της είναι ο Ρενέ Βάιλερ και έδρα της η «Swissporarena», χωρητικότητας 17.000 θεατών.

Σημειώνεται ότι το πρωτάθλημα Ελβετίας άρχισε το περασμένο Σαββατοκύριακο και η Λουκέρνη γνώρισε στην πρεμιέρα εντός έδρας ήττα από την Ξαμάξ με 2-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Χιμπέρνιαν από τη Σκωτία. Αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει μία από τις Μόλντε (Νορβηγία)-Λάτσι (Αλβανία)

Επίσης, αν ο Ατρόμητος περάσει τη Ντιναμό Μπρεστ, θα βρει στον δρόμο του τον νικητή του Ζελένζιτσαρ-Απόλλων Λεμεσού.

Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τη Βασιλεία στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα. Σε αυτή την περίπτωση θα αγωνιστεί με μία από τις Βίτορουλ (Ρουμανία)-Φίτεσε (Ολλανδία).